Constientizarea existentei lui Dumnezeu de catre animale

Pe un grup de discutii dedicat vegetarianismului s-a deschis o discutie cu privire la existenta sufletului la animale.

Fiecare si-a expus punctul de vedere, dar un mesaj mi-a atras in mod special atentia. Persoana care a scris mesajul sustine ca principala caracteristica a sufletului este aceea ca este constient de existenta lui Dumnezeu si ca animalele nu ar avea aceasta constienta.

Am inceput sa ma gandesc la manifestarile animalelor mele in momentele in care spun o rugaciune, cand sunt bolnave si le ating rugandu-ma pentru ele sau cand fac semnul crucii atunci cand sunt nelinistite.

Si apoi m-am gandit la modalitatea in care se manifesta oamenii care constietizeaza existenta lui Dumnezeu. Omul constient de existenta lui Dumnezeu construieste biserici, merge la biserica sa bifeze slujbe si apoi cand iese de acolo face rau cuvantatoarelor si necuvantatoarelor, arunca gunoaiele in paduri si face gratare in creierii muntilor. Omul constient de existenta lui Dumnezeu este acela care nu mai stie sa se bucure de lucrurile simple, care a uitat sa fie fericit. Omul contient de existenta lui Dumnezeu este acela care nu-l vede pe Dumnezeu in toate fiintele din jurul sau, in plante, in copaci, in necuvantatoare si cuvantatoare. Omul contient de existenta lui Dumnezeu este cel care nu crede in iubirea neconditionata.

Pe de alta parte, necuvantatorul stie ca Dumnezeu este in toate si in toti. Poate de aceea cainele nu se indreapta spre est si nu-si impreuneaza labele in rugaciune si poate de aceea pisica nu construieste biserici si nu face chip cioplit, pentru ca nu are nevoie de intermediari pentru a stii ca Dumnezeu exista. Dar cel mai important este ca animalele nu au nevoie sa dovedeasca nimanui cat de credincioare sunt. Poate de aceea nici nu vedem animale inchinandu-se cand trec pe langa biserici.

Numai noi oamenii, care doar vorbim despre Dumnezeu, ca de crezut ma indoiesc ca mai crede cineva cu adevarat (cand crezi cu adevarat in existenta lui Dumnezeu iubesti neconditionat si respecti toate fiintele cuvantatoare si necuvantatoare), ridicam biserici si slavim oameni (pentru ca asta facem cand pupam mana preotului sau ii atingem sutana) pentru a ne iluziona ca suntem superiori altor fiinte.

Aceeasi persoana isi continua mesajul spunand ca nu considera animalele egale oamenilor. Trebuie sa recunosc ca m-am bucurat foarte mult. Consider ca a pozitiona animalele pe acelasi nivel cu umanitatea ar inseamna sa le jignim, sa le aducem la un nivel inferior din punct de vedere al emotiilor si sentimentelor. Toti cei care au animale stiu si simt aceste lucruri. Toti cei care le iubesc, nu cei care le exploateaza.

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Pentru cuvantatori si necuvantatori. Bookmark the permalink.

One Response to Constientizarea existentei lui Dumnezeu de catre animale

  1. Irina says:

    Elocvent, ca de obicei. Sunt complet de acord cu tine. Of…de ce nu sunt mai multi oameni ca tine? Te iubesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s