Mitingul rusinii

27.10.2010 – zi de miting. Numar de participanti asteptati – 80000. Numar real participanti – poate 30000

Am fost acolo, in mijlocul oamenilor. Nu am fost platita de nimeni pentru ca nu fac parte din niciun partid si sufletul meu nu este de vanzare. Am fost din dorinta de schimbare, pentru ca simt eu undeva in adancul inimii ca merit mai mult. Consider ca PD-L-ul ne-a prezentat oferta de iesire din criza, noua nu ni s-a parut cea mai buna propunere si am solicitat o alta oferta, din partea altui partid, altui presedinte, unui alt guvern. Nimic deplasat, nimic vendedic. Cel putin pentru mintea mea de om normal si curat.

Dar sa revin. Stateam in mijlocul a 30000 de oameni. Cum se repeta un cuvant cu putere de catre un lider de federatie sindicala – “respect”, “unitate” etc, toti ceilalti scandau cu voci rasunatoare. Se striga “jos guvernul, jos Basescu, jos Udrea”. Ce am simtit de fapt nu coincidea cu ceea ce se striga. Oamenii erau blajini de-a dreptul, parca cumva le era mila de ei. Adica da, ii vrem jos, dar ne este mila ca vor ramane pe drumuri saracii. Si saraca Udrea cu creditul ei de milioane de euro. Si atunci eu ce sa ma mai plang ca nu am cu ce sa platesc un credit de 10000 lei, sa zic mersi ca nu e atat de mare. Cam asta era in mintea oamenilor (altfel este inexplicabil calmul si hai-ul de care dadeau dovada – portavocile erau folosite chiar si pentru agatat fete frumoase pe durata marsului).

Si cum stateam si ma minunam de lipsa de putere a oamenilor, am avut o revelatie. Domne, oamenii astia o duc bine, iar cei care au lipsit de la miting o duc  si mai bine. Si cand ma gandesc ca eu ii plangeam pe someri, pe parintii cu 2-3 copii, pe bugetari, pe studenti, pe elevi, pe copiii nenascuti si pe cei proaspat nascuti. Nu. Au avut dreptate cei de la PD-L. Romania o duce bine. Si daca tot o duce asa bine, atunci sa li se taie nu 25%, ba chiar 50% ca prea se lafaie in acest bine/foarte bine. Sa se mareasca si intretinerea si ce este cu aceasta subventie la caldura sau cu indemnizatia pentru mamici, alocatii pentru copii si pensiile nesimtite de 1000 lei pentru batrani. Nu? Nu zic bine? Aveti tupeul sa ma contraziceti? Inseamna ca ati fost ieri la miting? Unde erau ieri batranii (cei 4 milioane de pensionari)? Unde erau cei 700000 someri? Unde erau studentii? UNDE? Unde erati voi angajati la patron care va plangeti ca sunteti platiti cu minim pe economie si munciti 16 ore? Unde erati cei care chiar daca nu sunteti platiti cu minim pe economie, desi in cartea de munca asa scrie, nu mai apucati sa va vedeti copiii crescand? Copii care ajung sa se drogheze, sa se sinucida ca voi nu mai aveti timp de ei, doar le furnizati banii (de droguri)? UNDE, UNDE? Unde erau mamicile ai caror copii mor in spitale din cauza conditiilor improprii? Unde au fost bolnavii care nu au bani de medicamente? Unde erau patronii care se plang de impozitul forfetar si de condiitile pietei ? UNDE, UNDE, UNDE ?

Va spun doar unde nu erati si nu veti fi. La miting sau la greva. Ati bagat capul in nisip ca strutii. Si mie ar trebui sa-mi fie mila de voi? Asteptati sa va pice din cer ajutoare? Ei bine, cam de la cine credeti ca vor mai pica. Nici eu si nici altii nu mai putem sa va ajutam, nu mai avem de unde. Acum sunteti pe cont propriu. Cam cat valoreaza viata copiilor nostri morti pentru ca doctorii buni au plecat din tara pentru un trai mai bun? Toate despagubirile din lume nu-i vor mai aduce inapoi!

Pe de alta parte, sunt consienta ca toata aceasta mascarada (a se citi intaratarea din partea guvernelor prin aplicarea unor masuri extreme pentru unii ca altii chiar si dupa aceste masuri tot bine o duc) are ca scop declansarea unui razboi mondial. Sa nu credeti ca guvernele tarilor in care au loc manifestatii nu stiau ca asta se va intampla. Marile puteri ale lumii isi doresc purificarea tarilor (mai ales tarile care au potential si care prezinta interes – si daca credeti ca Romania nu prezinta interes pentru ei, va inselati amarnic sau nu stiti ce zace in adancurile pamanturilor noastre). Si cum se face purificarea unor tari? Prin cauze naturale sau arificiale. Iar cele naturale nu se stie cat de naturale mai sunt (cutremure, inundatii etc.).

Revenind pe pamanturi mioritice, va aduc la cunostinta ca motiunea nu a trecut, guvernul nu a picat, ba chiar a prins aripi si a luat altitudine. Si-a umflat pieptul de pasare de prada si sa va feriti. Cu capul in nisip, aveti impresia ca sunteti intangibili. Dar fundul este la vedere…. auch!

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Ganduri. Bookmark the permalink.

2 Responses to Mitingul rusinii

  1. Gemes Adriana says:

    Adevar scrii fata draga.Acel miting nu a fost pentru pentu muritorii de foame,ci pentru a spala putin ,nu prea mult, obrajorii bucalati si rosii de prea mult bine,a celor care se numesc liderii nostrii de sindicat,care oricum ne -au vandut si ne vir vinde in continuare.De fapt suntem moneda lor de schimb.Puterea se hraneste disperarea,frica, durerea.neputinta si orbecaiala noastra,a unora dar destui pentru a-i imuniza pe conducatorii nstrii.De,trebuie sa recunoastem ca mai sunt si bipezi care se descurca.Timp de gandire nu mai este.Daca nu esti cu puterea, esti in potriva lor,asta se stie dar nu sunt stiuti si atunci se mai pune de o iesire in strada,pentru ai numara pe cei care-si striga disperarea.un calcul matematic,babesc:30000 au iesit sa racneasca,10000 sunt ai lor,mai raman 20000sa orbecaiasca.La 20-21-22mil. locuitori,suntem o cifra neinsemnata,amestec de23-35-50 de ani.Imi pare rau ca ai avut o asemenea experienta dureroasa,dar pentru noi lupta este altfel.Nu vom mai striga,nu vom mai iesi in strada,tradarea a fost prea fatisa.Noi trebuie sa ne ferim creierul,trupul,de intoxicarile lor,fie prin hrana,cuvinte si sensul lor,sau mental .FII TARE SI MERGI PE DRUMUL TAU CA MIUL TI AU SI VOR AVEA NEVOIE DE OAMENI PURI, PENTRU A SE MAI PUTEA RIDICA DIN TACIUNII FUMEGAND AII CENUSII.SANATATE MENTALA SI TRUPEASCA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s