De ce le este frica reprezentantilor bisericii?

Rasfoind paginile de internet care au legatura cu pasiunile mele am descoperit un link interesant. Este vorba de spre un articol scris de Vlad T. Popescu.

http://sfat.info/revista/misticismul-tehnologic-in-avatar.html

Poate ca acesta este si motivul pentru care biserica nu este impotriva eutanasierii cainilor fara stapan si incurajeaza tacit crima, rautatea, cruzimea indreptata nu numai impotriva animalelor, ba chiar si impotriva naturii si implicit impotriva oamenilor.

Nu am nimic cu Dumnezeu, dar acesti preoti care declara ca propovaduiesc cuvantul lui Dumnezeu pe Pamant, numai asta nu fac. Si la urma urmei daca Dumnezeu este in toate si in toti si este o energie iubitoare, de ce ar avea nevoie de intermediari umani care au ego-ul mai puternic decat sinele divin si care de cele mai multe ori privesc cu indiferenta suferinta unor suflete (fie ca vorbim despre oameni, fie ca vorbim despre animale, iar uneori chiar ALEG sa faca rau, facandu-i pe oameni sa creada ca trebuie sa le fie frica de Dumnezeu si de mania lui.

Mi-a placut mult ce am citit in cartea lui Yogananda – Karma si reincarnare

Am apelat la ajutorul bisericii pentru a rezolva aceasta problema a rautatii indreptate impotriva cainilor fara stapan. O singura biserica mi-a raspuns la mesaj: mi-au spus ca se roaga pentru ei. Nu vreau sa ma indoiesc ca se intampla asa, dar oare nu era mai bine sa fie alaturi de noi fizic, prezenti la manifestatii sau la televiziune si sa propovaduiasca la slujbe faptul ca omul cu adevarat bun respecta viata indiferent de forma pe care o are: fie om, fie animal?

Homo bisericus care merge la slujbe dupa slujbe, se inchina in fata bisericii, merge la spovedanie si la impartasanie, dar cand iese de acolo da un picior cainelui care cerseste in fata bisericii o mangaiere nu invata in cadrul bisericii decat ca daca nu bifeaza aceste ritualuri ajunge in iad. Atat i se spune. Nu i se spune despre iubirea si respectul pentru natura, necuvantatoare si oameni. Pentru ca daca i s-ar spune asta, omul ar intelege ca respectand si iubind toate fiintele cuvantatoare sau necuvantatoare l-ar iubi pe Dumnezeu si conexiunea deplina care s-ar crea ar arata adevarata fata schim0nosita a popimii.

Am inceput sa-l iubesc pe Dumnezeu cand am incetat sa mai merg la biserica pentru a mi se spala creierul. Atunci mi-am dat seama cat de iubitor si cat de apropiat de noi este Dumnezeu atunci cand ii solicitam ajutorul. Am avut o revelatie puternica a bunatatii lui care si-o revarsa necontenit asupra noastra. Din pacate cei mai multi preferam sa-i intoarcem spatele sau sa ne ferim pentru ca ne este frica sa nu ne pedpseasca. Ii intoarcem spatele lui Dumnezeu atunci cand ucidem orice fiinta (cuvantator sau necuvantator), cand ignoram strigatul de ajutor al unui animal suferind sau al unui om care are nevoie de o mangaiere.  Insa, cu toate acestea Dumnezeu nu ne pedepseste. Tot singuri ne pedepsim cand decidem sa distrugem tot ce este frumos, sa facem rau, sa ucidem. Pentru ca totul se intoarce ca un bumerang impotriva noastra. Universul doar ne reflecta rautatea, nu ne da nici in plus nici in minus.

Biblia prezinta istoria religiei, nicidecum nu este o carte dupa care sa-ti ghidezi viata. Sunt multe persoane care ucid in numele lui Dumnezeu. Putem sa facem multe in numele lui Dumnezeu, dar numai faptele de iubire sunt cu adevarat facute in numele lui Dumnezeu. Iar iubirea nu se limiteaza numai la iubirea de oameni, ci se refera si la iubirea de necuvantatoare, de natura.

As spune ca atunci cand respecti si iubesti natura cu toate fiintele ei, toata planeta conspira pentru a te ajuta sa-ti realizezi visele. Gandurile bune pline de iubire pe care le trimiti catre toate fiintele ti se intorc inzecit sub diferite forme.

Iti trebuie curaj sa iubesti neconditionat. Minunile se intampla doar atunci cand oferi totul si nu astepti nimic altceva in schimb

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Ganduri. Bookmark the permalink.

5 Responses to De ce le este frica reprezentantilor bisericii?

 1. Mira Iordanescu says:

  EXCEPTIONAL…GROZAV…iti daruiesc toate superlativele si pentru continut si pentru exprimare…
  Multumesc ca existi si ca te exprimi liber !

  • xnici says:

   Ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu ca voi existati si ca v-am intalnit!

   • Doina says:

    Cuvinte ce sunt balsam pentru cei inzestrati cu suflet,blandete,constiinta.Cum bine zicea o scriitoare mai zilele trecute intr-un interviu televizat,cand a fost nemultumita, a spus ceva,a facut,s-a manifestat,urmarea s-a vazut,s-au mai bine spus,asimtit-o pe sufletul ei,dar nu a intrat in amorteala.Asta este starea noastra fizica AMORTEALA.Avem creierul,inima,mintea,pana ce si sangele nostru este amortit.Gandirea,INCA mai este libera,exprimarea…atat cat nu deranjeaza,DAR MARE ATENTIE!GANDIREA SA NU NE FIE LUATA,altfel spus,toti putem face ceva,ceva pozitiv,sa alinam suferintele semenilor nostrii,sa ocolim,daca nu putem sau nu vrem sa oferim adapost unui necuvantator.Putem face enorm de multe fapte bune,care sa nu deranjeze pe nimeni.Cand un copilas are nevoie disperata de ajutor,hai sa ne unim,sa ne intalnim cati suntem,1 euro sa depunem pentru ei.Sa se vada ca suntem uniti,sa fie o lupta tacita pentru ajutorarea copiilor si a necuvantatoarelor,pe care nu i-a intrebat nimeni daca doresc sa se nasca,sa se faca experimente pe ei.OARE CUM POT LUA UNII VITA,FARA SA DEA VIATA?

 2. eumiealmeu says:

  stii ce e interesant? avem aceeaşi “faţă”, iar numele blogului meu este ca al unui”departament” al blogului tău – despresufletulmeu. în plus, se pare că avem gânduri asemănătoare.
  spor-t la toate.

 3. xnici says:

  Ma bucur cand cunosc oameni NORMALI! Normalitatea inseamna bunatate, caldura, respect si iubire fata de toata suflarea de pe acest Pamant. Orice alta manifestare a unei persoane este o deviere de la normalitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s