Craciun fericit si plin de iubire!

 

 

 

 

 

 

Anul acest am fost luminata de un gand: Mos Craciun exista! Pai da, stiu ca exista. Poate nu are burta mare, parul alb si haine rosii. Cel mai probabil nu are nici reni care ii trag sania. Mos Craciun este un inger trimis de Dumnezeu sa ne aminteasca ce eveniment important are loc in data de 25 decembrie.

Mos Craciun nu-i rasfata pe copii cu daruri nemeritate, ci le aminteste ca sunt iubiti de parinti si ca la randul lor trebuie sa transmita dragostea tuturor fiintelor din jurul lor.

Iisus s-a nascut pentru a-i invata pe oameni iubirea fata de toate fiintele insufletite de Dumnezeu (cuvantatoare sau necuvantatoare). Poate ar fi bine sa ne amintim acest lucru si sa le amintim si copiilor, nepotilor, chiar si parintilor sau bunicilor nostri ca Dumnezeu este iubire. Noi suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, prin urmare ar trebui sa fim tot iubire.

In data de 25 decembrie, in loc sa mancam pana lesinam, in loc sa lenevim in fata televizorului cu programe proaste, haideti sa iesim din case cu un bol de mancare si unul de apa si sa-l oferim unui catel sau unei pisicute. Pentru cei care nu iubesc animalele, pot sa iasa sa ofere o haina sau o farfurie de mancare unui om amarat, care nu a avut norocul nostru. Daca nu iubiti nici oamenii, nici animalele, pur si simplu multumiti-i lui Dumnezeu pentru ceea ce aveti si cereti-i sa va umple sufletul cu iubire, pentru ca nu stiti cate pierdeti neiubind.

Nu faceti aceste fapte bune doar pe 25 decembrie, continuati si pe 26 decembrie si pe 27, chiar si anul viitor. Uitati pentru o clipa de mancare si amintiti-va de ce sunteti aici si ce misiune aveti. Lasati cozonacii pentru alta zi, puteti sa-i faceti oricand. La fel si sarmalele. Nu mai taiati brazii pentru cateva zile ca apoi sa-i aruncati. Chiar azi am auzit o poveste adevarata (uneori povestile sunt inspirate din viata) despre un brad care a plans cand a fost taiat. Cumparati mai bine un bradut pe care apoi sa-l plantati in gradina blocului sau a casei voastre, daca totusi vreti sa simtiti miros de brad in casa si sa le faceti copiilor o bucurie. Pamantul va face o plecaciune in fata voastra. In loc sa ucideti, veti da viata.

Dupa ce vom uita de trebaluit prin casa pana la epuizare, ne vom aminti de ce s-a nascut Iisus si vom avea timp sa ne umplem viata numai cu iubire pentru a nu-l mai ucide in fiecare an cu nepasarea, rautatea si cruzimea noastra.

Fie ca Sfintele Sarbatori sa ne umple inimile cu iubire si caldura, sa ne lumineze sufletele si sa ne aminteasca misiunea noastra pe Pamant!

Craciun fericit va doresc voua cuvantatori dragi si necuvantatorilor vostri iubiti!

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Ganduri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s