A trecut Craciunul, va veni Pastele. Oare pe cine vor mai dori sa ucida atunci? Doar l-au ucis ei pe Iisus, ce mai conteaza un simplu om sau un caine…

Nu mai pot. Nu stiu ce sa fac. Ma simt lipsita de orice putere cand vad rautatea oamenilor din jurul meu. Stiu doar ca trebuie sa ma rog. Am invatat sa ma rog la ingeri, arhangheli, la ghizi spirtuali, la Dumnezeu sa tina departe de necuvantatoare si de oamenii care le iubesc toata rautatea celor care nu stiu ce este iubirea. Nu ma rog in biserica, ci acasa, pe strada, la serviciu, oricand am o clipa de ragaz si de meditatie. Cand calc intr-o biserica primesc cate o lectie de anti-iubire. Parca a inceput si biserica sa respinga oamenii normali.

Imi dau seama ca tot ceea ce facem noi, cu toata implicarea si tot sufletul pe care il punem in slujba ajutorarii animalelor si a oamenilor nu schimba mai nimic. Pentru fiecare pui de catel salvat, mor 10 aruncati la margini de paduri, inecati, maltratati. Pentru fiecare copil salvat de pe strada, alti 10 sunt aruncati pe poarta orfelinatelor. Pentru fiecare masa decenta pe care o primeste un om al strazii, alti 10 oameni mor de foame.

Tocmai de aceea nu pot sa tac. O scurta istorie a religiei ne prezinta faptele sangeroase ale asa zisilor crestini. S-au ucis in numele credintei animale si oameni (sa nu uitam de vrajitoare care erau arse pe rug alaturi de pisicile lor “diabolice”). Mai tragic este ca pisicile au fost ucide dupa ce ani la randul au fost considerate sfinte si au fost tratate cu mult respect. Apoi vanatoarea de vrajitoare va ramane in veci intiparita in memoria oamenilor si nimic nu va sterge aceste pacate comise in numele lui Dumnezeu.

Nu departe de aceasta istorie sangeroasa a catolicilor, preotii ortodocsi si credinciosii farisei ucid animalele si sfasie sufletul oamenilor buni si iubitori. Cu un deget ridicat acuzator, preotul ortodox striga sus si tare ca animalele nu au suflet. In postul Craciunului un “credincios” instiga la crima, crima impotriva sufletelor de animale si de oameni. Ei bine cine crede ca ucide un caine, alaturi de sufletul acelui animal, moare si un om care il iubeste. O dubla crima comisa in numele lui Dumnezeu.

Nu consider Biblia decat o istorie a religiei, dar observ ca multi si-o insusesc adliteram, fara a o trece prin filtrul sufletului sau al gandirii. Am gasit cateva pasaje care ne atrag atentia ca lui Dumnezeu nu-i plac jertfele si ca ne-a lasat doar roadele pamantului de mancare:

Facerea 1:29 Apoi a zis Dumnezeu: “Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.”

Isaia 66:3 “Cel ce junghie un bou şi în acelaşi timp omoară un om, cel ce jertfeşte o oaie şi în acelaşi timp rupe gâtul unui câine, cel ce aduce prinos şi în acelaşi timp aduce sânge de porc, cel ce aduce jertfă de tămâie şi în acelaşi timp se închină la idoli, – toţi aceştia şi-au ales căi nelegiuite şi în urâciunile lor trăieşte sufletul lor.”

Isaia 1:11-12 “Ce-mi foloseşte mulţimea jertfelor voastre?, zice Domnul. M-am săturat de arderile de tot cu berbeci şi de grăsimea viţeilor graşi şi nu mai vreau sânge de tauri, de miei şi de ţapi! Când veneaţi să le aduceţi, cine vi le ceruse? Nu mai călcaţi în curtea templului Meu!”

Isaia 1: 15-17 „Când ridicaţi mâinile voastre către Mine, Eu Îmi întorc ochii aiurea, şi când înmulţiţi rugăciunile voastre, nu le ascult. Mâinile voastre sunt pline de sânge; spălaţi-vă, curăţiţi-vă! Nu mai faceţi rău înaintea ochilor Mei. Încetaţi odată! Învăţaţi să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ajutaţi pe cel apăsat, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!”

Osea 8:13 „Le plac jertfe şi ei le aduc, carne vor şi o mănâncă. Domnul nu le binevoieşte. Şi acum Îmi voi aduce aminte de fărădelegile lor şi voi pedepsi păcatele lor. Să se întoarcă în Egipt!”

Miheia 6: 6-8  „Cu ce mă voi înfăţişa înaintea Domnului şi mă voi pleca înaintea Dumnezeului celui Preaînalt? Înfăţişa-mă-voi cu arderi de tot, cu viţei de un an? Dar, oare, Domnului Îi vor plăcea miile de berbeci, zecile de mii de râuri de untdelemn? Oare Îi voi da pe cel dintâi născut al meu ca preţ pentru fărădelegea mea şi rodul pântecelui meu pentru păcatul sufletului meu?” Ţi s-a arătat, omule, ceea ce este bun şi ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire şi milostivire şi cu smerenie să mergi înaintea Domnului Dumnezeului tău!”

Va rog sa accesati si acest site foarte interesant:

http://ww1.universal-life.cc/english/animals/Hidden_Love_of_Jesus_For_The_Animals_Layout.htm

Vor fi multi cei care imi vor da contra-exemple, dar sunt sigura ca cei care vor face efortul de a interpreta cuvantul lui Dumnezeu in favoarea crimei, nu sunt oameni binecuvantati. Daca lui Dumnezeu nu-i place jertfa (taiatul porcului este egala cu jertfa, la fel si curcanul si mielul etc.) , iar oamenii ucid animale pentru a petrece de ziua nasterii fiului sau sau de alte evenimente pamantene, de ce se sacrifica atatea suflete in numele Lui? Sau de fapt pentru cine se sacrifica aceste suflete? Ce se plateste cu sangele lor? Suntem o tara de barbari care sacrifica animalele pana si in colinde sau pentru colindat (ursul), vanatul este considerat nobil, iar tarancile “inorasenite” poarta blanuri de animale pretioase, iar cele mai sarace isi cumpara haine chinezesti cu blanita la guler – blanita de pisica ca e mai ieftina. Termenul de taran are aici sens peiorativ. Stra-stra-stra au fost toti tarani. Sa nu va simtiti jigniti, decat daca purtati animale moarte in jurul gatului.

Faptele noastre normale vor trece neobservate pentru criminali, dar vor aduce alinare unui suflet. Putin cate putin, caramida cu caramida se va construi o lume a iubirii. Avem mult de luptat, iar armele noastre sunt iubirea si bunatatea. Se spune ca fiecare primeste ceea ce merita, pe masura sufletului sau. Poate candva vom merita mai mult, iar  Dumnezeu se va indura de noi si ne va binecuvanta cu conducatori milostivi, iubitori, buni si respectuosi cu toate fiintele cuvantatoare sau necuvantatoare si poate si cu mediul. Pana atunci fie ca puterea binelui sa fie din ce in ce mai mare si lumina sa se arate in cele mai intunecate cotloane ale sufletelor oamenilor!

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Ganduri. Bookmark the permalink.

5 Responses to A trecut Craciunul, va veni Pastele. Oare pe cine vor mai dori sa ucida atunci? Doar l-au ucis ei pe Iisus, ce mai conteaza un simplu om sau un caine…

 1. Dana G says:

  Asa de mare dreptate ai

 2. Brindusa says:

  Of,of, ma bucur ca mai e cineva care simte la fel. Hai ca nu suntem pierduti.

 3. Sanda Capatina Bernazani says:

  Sunt bucuroasa ca am citit randurile tale si consimt intrutotul cu ceea ce tu ai scris aici….Ar fi grozav sa cunosti Grupul Romani pentru Animale, in Facebook. Sunt oameni minunati ca tine.
  Tot binele din lume ti-l doresc! 🙂

 4. Florina R. says:

  Cei care interpreteaza Biblia la modul salbatic, o fac tot dupa propriile lor masuri, inguste. Sunat aceiasi care in trecut intemeiasera si Inchizitia. Oricum, Dumnezeu nu-i sustine pe cei care ucid, nici macar pe cei care nu iubesc. Din Biserica sau nu, aceştia oricum nu sunt ai Lui.
  Aşadar, să facem ceea ce ne spune Dumnezeu, şi sufletul nostru (sau El prin sufletul nostru), lăsându-i în pace pe cei ce se cred mai ai Lui decât noi. Şi, să citim Biblia aşa cum simţim noi, nu aşa cum vor să ne-o impună alţii.

  P.S. Contează chiar şi un singur suflet salvat, chiar şi o lingură de mâncare. Nu îi putem ajuta pe toţi, dar măcar pe câţiva. Dacă toţi ar gândi aşa, încet, toţi săracii ar fi ajutaţi.

 5. georgeta says:

  Pentru mine,toti aceia care ucid fiinte nevinovate sunt niste frustrati,niste nimicuri!Pe de alta parte ,aceste nimicuri sunt sursa raului:ucid si ne mutileaza noua sufletele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s