Va rog cititi – URGENT!

Mesaj primit de la Ildiko Badescu

Dragi iubitori de animale,

Am primit azi acest mesaj ca un punct de vedere privitor la materialele trimise (aflate mai jos) ca reactie la “propunerile” prefectului de Bucuresti din saptamana Craciunului :

”  Am auzit de la cineva care lucreaza la guvern ca se pregateste o noua taxa pe animalul de companie intretinut in casa sau in curte.

Aceasta taxa (sigur) va  creste numarul abandonului.

Cei din guvern daca se gandesc la o taxa,  atunci sa impuna sterilizarea + ciparea obligatorie ( stop abandon)  si ca TAXA ,taxa PE DREPTUL LA MONTA .

In felul acesta “se imbina utilul cu placutul” ; se rezolva si stoparea abandonului(cu sterilizare si cipare impuse prin lege), iar guvernul are fonduri din taxe pe dreptul la monta .
(cunosc oameni care se ocupa cu animale de rasa, nu au niciun fel de autorizatii, fac totul la negru si scot bani frumosi din vanzarea puilor; aceasta taxa ar rezolva toate problemele, inclusiv pentru cei care se ocupa cu animale de rasa si nu platesc niciun fel de taxe la stat)

ONG-urile ar putea face lobby cu propuneri clare din care sa reiasa cum se imbina utilul (sterilizare, cipare, baza de date) cu placutul(fonduri pentru stat din taxa pe dreptul la monta) ”

Acest mail il are in CC pe dl.Achim Irimescu.

Va rog sa va ganditi cu totii la o strategie concreta; aveti adrese de mail la destinatar, lista care poate fi completata cu adresele care lipsesc.In P.S. gasiti alte adrese de mail.

Speram ca 2011 sa aduca legislatia constructiva pentru protectia animalelor, de care Romania are nevoie ca se poata numi tara civilizata !

LA MULTI ANI !

………………………………………………………………..
” intalnirea europarlamentarilor pentru probleme de bunastarea animalelora. raport

am primit acest raport de la Achim Irimescu, reprezentantul Romaniei la Bruxelles pentru bunastarea  animalelor, iata ce decizii au fost luate de catre europarlamentari la aceasta intalnire extraordinara. cum facem ca ele sa ajung intr-o forma  mai aerisita  si mai simpla la camera deputatilor cei care trebuie sa ia decizia  corecta.? ”
………………………………………………………………..
Stimate domn Achim Irimescu,

Verificandu-mi mailurile, am gasit materialul de mai sus.
Gradul de constiinta al romanilor nu se poate compara cu gradul de constiinta al occidentalilor.
Deoarece “povestea” dureaza de ani de zile si Romania nu e in stare sa faca ceva bun pentru animale, in primul rand pentru cainii strazii, este clar ca e nevoie de legislatie UE in acest sens, chiar daca doar pentru incapacitatea politicienilor romani de a rezolva civilizat problema.
In speranta ca veti interveni , prezentand corect situatia din Romania cu specificul “national” inclus, va trimit si materialele trimise pe tot mapamondul, acum la sfarsit de an.

LA MULTI ANI !,

Ildiko Badescu

…………………………………………………………………
Catre, Camera Deputatilor,
Comisia pentru Administratie publica, Ecologie si
Amenajarea Teritoriului

Mai jos este textul scrisorii trimise la  Eurogrupul pentru Animale, Bruxelles ( http://www.eurogroupforanimals.org ) , la presa internationala, la ONG-uri internationale si la personalitati internationale care militeaza pentru atitudini civilizate ale oamenilor fata de animale.
Culmea cinismului a fost inregistrata in aceasta saptamana de  catre prefectul Bucurestiului (la care face referire scrisoarea de mai jos), dar acelasi cinism era si in mesajul  de pe site-ul ASPA Bucuresti(intre timp sters) ca 24.12.2010 este termenul limita pentru declararea cainilor comunitari,data dupa care cainii se vor ridica si se vor muta in adaposturile Primariei.
Coincidenta e cam stranie: cu directorul ASPA si mesajul postat pe site si cu prefectul , persoane care in preajma Craciunului aveau cam aceleasi mesaje pentru bucuresteni !
Esenta scrisorii se gaseste la P.S.0)
“Between 2001-2007 in Bucharest were killed (so called euthanasia) 150.000 street dogs, but some romanian authorities think that “don’t sterilise bitch, let her to breeding” and kill 60,000 dogs what can result from her in 5 years.Between 2001-2007 usually, the special department of the Municipality picked from the street for euthanasia,
sterilised dogs, and dogs still capable of breeding were let in the street. If the number of street dogs in Bucharest is lower is due those who sterilized (associations or citizens).
“(Intre 2001-2007 s-au omorat in Bucuresti 150.000 caini, dar gandirea unora dintre autoritati este  sa nu se sterilizeze o catea, ci sa fie omorati dupa 5 ani, cei 60.000 caini, urmasi care pot rezulta de la ea. Intre 2001-2007, departamentul specializat al primariei a ridicat de pe strada pentru euthanasiere caini sterilizati, iar cainii apti de inmultire au fost lasati pe strada. Daca in Bucuresti a scazut numarul cainilor strazii este datorita celor care au sterilizat -asociatii si cetateni-).
Scrisoarea este usor de citit in limba engleza, motiv pentru care nu am atasat traducerea;

Completez cu un citat din legea 60/2003/OUG 55/2002, privind detinerea cainilor periculosi si agresivi:

“ART. 2

(1) Prin câini agresivi se înţelege:

orice câine care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private;

orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.

(2) NU INTRA IN CATEGORIA CAINILOR AGRESIVI definiţi la alin. (1):

orice câine care atacă sau muşcă o persoană care a pătruns fără drept, în orice mod, într-o proprietate privată sau publică protejată de acel câine;

orice câine folosit de unităţile de poliţie, jandarmerie, de alte unităţi militare, de unităţile vamale sau de serviciile publice de securitate, protecţie şi pază, chiar dacă, aflându-se în misiune, a atacat sau a muşcat o persoană.”

Deoarece drepturile animalelor pentru care exista o lege nu pot fi aparate explicit (fiind vorba de necuvantatoare) si deoarece exista o nebuloasa cu privire la ceea ce inseamna un caine agresiv (in multe cazuri cainii provocati au fost agresivi si in loc sa fie pedepsiti provocatorii, au fost pedepsiti cainii, neputand sa li se probeze nevinovatia) se impune crearea standardului ocupational pentru meseria de ETOLOG si introducerea acestei meserii in COR.((se poate face o propunere in acest sens la CNFPA)

Toate neplacerile se pot stopa prin reglementari legislative astfel incat toate aanimalele de companie, in primul rand sa fie inregistrate, identificate prin semne durabile, iar cele fara drept de monta sa fie sterilizate (se poate rezolva prin abrogarea legii 227/2002 si completarea si modificarea legii 205/2004 sau prin amendamente corespunzatoare la legea 227/2002)

Cu stima,Ildiko Badescu

“SOS for romanian street dogs !
Cruelty against animals in Romania can be stopped only through
international pressure & UE legislation !
(it seems !)

On Christmas Eve the only thing that was born in the minds of some, thought stimulated by the prefect of Bucharest is “let’s kill, let’s euthanasia!”

I watched at the TF2 a month ago in a reportage that stated that each year in France are in total 66,000 abandoned dogs and cats, so it follows that a citizen in 1000, abandon a pet per year.

If they do not have a law in this respect, reveals a high level of consciousness of the French.

For Romania, if we take as a sample Bucharest about says currently has 50,000 street dogs and cats on streets, we can say at 1000 citizens, 50 of them abandon a pet.

Conclusion: degree of consciousness is low (50 times lower than of the French, for example) and it required to be controlled by law; Pets (dogs, cats and even horses) MUST NOT TO LET TO BREEDING IF THEY DON’T HAVE PEDIGREE AND ARE NOT REGISTERED in an association (where must have a clear evidence including breeding)

Legislation should impose a census, identification with signs identifying sustainable and obligation to stop breeding pets who can have not master and are at risk to be abandoned, and so punishment can be applied for persons who abandon animals.

Stop cruelty in Romania against animals in general,what can be stopped through legislation, and especially for pets without breed, primarily dogs and cats . Nowadays these animals without breed, are at risk of being abandoned and euthanasia; Is a general cynicism because unwanted animals are let to be borned and then have what to kill !!!

It is a hope of unity for a common purpose. Stop cruelty against animals, what can be stopped only through UE legislation ! In Romania especially we need laws for pets without breed, primarily dogs and cats . Nowadays these animals without breed, are at risk of being abandoned and euthanasia; Here is a general cynicism of autorities to let unwanted animals to be borned, and then have what to kill !!!

There are studies that believe from a bitch can result in five years, 60,000 puppies(dogs).
Perhaps with this example is more clear the cynicism of the Romanian authorities: They don’t want to sterilise a dog, they prefer to kill 60,000 dogs in 5 years.

Quote from the article in section 3 below:
“How are treated stray dogs in Europe. In France, they are killed two weeks after their capture, and in England  after only a week, if no one wishes to recover.”

And quote one comment: “The author says that in France, England, dogs are euthanasia after 1-2 weeks, but it seems there euthanasia is more like a scare which makes people take them, because the number of abandoned animals is very small at the high degree of people consciousness.
But with “industrial quantities” from Romania and with this small degree of consciousness of the Romanians, plus the poverty, who should take further?
Of course, prevention must be instituted!”

SOS for romanian street dogs ! Please stop cruelty !
( Ildiko Badescu, independent militant for animal rights )

P.S.

0) Between 2001-2007 in Bucharest were killed (so called euthanasia) 150.000 street dogs, but some romanian authorities think that “don’t sterilise bitch, let her to breeding” and kill 60,000 dogs what can result from her in 5 years.Between 2001-2007 usually, the special department of the Municipality picked from the street
sterilised dogs, and dogs still capable of breeding were let in the street. If the number of street dogs in Bucharest is lower is due those who sterilized (associations or citizens).

1) http://www.realitatea.net/franco-frattini-denunta-eutanasierea-brutala-a-cainilor-comunitari-in-unele-orase-din-romania_760414.html

Actualizat Sâmbătă, 16 Octombrie 2010 08:14, Mediafax

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, spune că eutanasierea câinilor comunitare într-un stil barbar, precum se întâmplă la Constanţa şi la Cernavodă, sunt înfiorătoare pentru un stat care aparţine Uniunii Europene.

http://www.youtube.com/user/savethedogs1#p/a/u/0/M54E0k65dhg

http://www.antena3.ro/externe/frattini-cainii-comunitari-ucisi-in-unele-orase-din-romania-unde-italia-a-dat-bani-pentru-sterilizare_108746.html

2) http://www.evz.ro/detalii/stiri/prefectul-capitalei-va-trebui-sa-imbratisam-solutia-eutanasierii-916235.html (20.12.2010)

Dezbatere evz.ro despre maidanezi şi magazinele de vise, cu Mihail Atănăsoaei, prefectul Capitalei

3) http://www.evz.ro/detalii/stiri/eutanasia-si-iubitorii-de-animale-916332.html

Eutanasia şi „iubitorii de animale”. Cine moare şi cine trăieşte
Autor:  Ionuţ Stănescu (21.12.2010)

4) Article “Romania Has the Proper Legislation for Solving the Stray Dogs Problem in a Civilised Manner(www.in-justitie.ro/nr.17/2009)”,
BUT ROMANIAN AUTORITIES DON’T WANT THAT !,
because in Romania

5) “…the Civilian Society Is Only Partially Operational”
(www.in-justitie.ro/nr.26/2009)

6)http://s2.ziare.com/?mmid=8e22699b7140cdc25
An enough civilised photo from a romanian shelter, rare situation in Romania

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in URGENT!. Bookmark the permalink.

One Response to Va rog cititi – URGENT!

  1. xnici says:

    Aici aveti si o petitie, va rog sa o semnati! Nu asteptati ca altii sa ne rezolve problemele, nu se va intampla asta! Haideti sa aruncam haina comoditatii si sa le dovedim ca suntem multi!
    http://marty.oanazavoranu.com/petitie/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s