Despre saracia Romaniei si nebunia celor aparent intregi la minte

In Romania cainii batrani sau care au nevoie de ingrijire speciala nu se adopta. Majoritatea este de parere ca mai bine le-am curma suferinta prin eutanasiere. Acest mod de a gandi se reflecta si in felul in care ne tratam batranii si persoanele cu dizabilitati. Batranii sunt o povara pentru cei tineri, desi uita ca ani de zile, pe cand erau copii si faceau pe ei, mama – batranica aceea uitata de lume ii stergea la fund, le dadea cu lingurita sa manance, ii imbraca si toti banii ii investea in copil si nu-si mai aduc aminte de noptile nedormite cand ne tineau in brate sa ne aline suferintele provocate de colici sau de vreo raceala. In loc sa-i consideram o povara, ar trebui sa consideram ca in acest mod avem sansa de a ne revansa pentru viata pe care ne-au dat-o si sa le intoarcem darurile pe care ni le-au facut.
Pentru persoanele cu dizabilitati ar trebui sa se faca mult mai multe. Nu este vina nimanui ca s-au nascut asa si cei mai multi uita ca doar printr-un noroc nu sunt ei in locul acelor persoane.
Cei mai multi cand ii vad, rad, intorc capul sau si-ar dori sa nu mai existe. Se intreaba de multe ori de ce nu au fost avortati, de ce nu s-a facut ceva la nastere sa nu mai traiasca copilul sa se nasca asa. Am auzit astfel de comentarii de la oameni culti, educati, dar lipsiti total de omenie, de empatie.
Eu consider ca fiecare isi are rostul pe acest pamant, chiar si cei cu dizabilitati si daca le-am face loc in viata noastra prin programe educative, prin scoli bune, prin locuri de munca si disponibilitatea de a-i angaja, am descoperi niste suflete deosebite, niste oameni capabili sa realizeze tot ceea ce viseaza, nefiind limitati de faptul ca nu vad, nu aud, nu merg etc.
Asa este in tarile civilizate, in tarile in care si animalele batrane si cu dizabilitati sunt adoptate, in tarile care nu desconsidera oamenii, doar pentru ca sunt altfel sau sunt batrani si nu ucid animalele doar pentru ca au un handicap sau nu mai sunt pui.
Poate din aceasta cauza Romania a ajuns pe ultimul loc la toate si oamenii au ajuns sa traiasca in saracie. Cand sufletul este sarac si buzunarul este gol (buzunarul omului de rand, ca cel al ucigasilor este burdusit cu hartii inmuiate in sangele animalelor si copiilor fara viitor, fara repere).
Distrugem spitale (ca oricum ne tratam in afara), facem sali de sport unde oricum nu merge nimeni pentru ca cei mai multi sunt plecati la munca in strainatate, luam din pensia celui care a muncit o viata pentru palatul lui Videanu si salariul de euro-parlamentar incompetent al lui EBA si ucidem suflete nevinovate de oameni si necuvantatori pentru a umfla buzunarele lui Udrea cu a ei liota. Nu numai ca cei mai multi au plecat urechea, dar au inceput sa si treaca la fapte criminale, care nu se pedepsesc, ba chiar se incurajeaza.
De aici porneste tot raul in care s-a adancit tara. Si atunci de ce va mai plangeti oare? Cand se intampla atatea orori si atatea crime, ce ati vrea sa primiti in schimb? Salarii mari pentru recompensarea sadismului si crimelor, spitale cu personal bine pregatit unde sa va tratati de boala rautatii, pensii care sa plateasca anii in care ati maltratat, abandonat sau ucis sute de suflete sau un catel ca era batran sau sa va dea ajutoare de la stat ca si voi ati “ajutat” un caine care nu mai avea un ochi sau avea paraplegie la picioarele din spate, sa-i curmati suferinta cu o injectie? Ce credeati ca faptele acestea “bune” raman fara rasplata?
Iar hingherii care se plang ca sunt marginalizati ar trebui sa stie ca meserie mai abjecta decat a lor o are doar medicul acela veterinar care se lasa manjit cu cativa banuti pentru a executa ritualul mortii sau cel platit sa ucida cu bata un catel, sa-l electrocuteze sau sa-l impuste. Ati observat cat de multe cazuri de accidente la vanatoare au loc in ultimul timp? Credeti ca acolo sus nu vegheaza nimeni asupra necuvantatorilor?
Trebuie sa recunosc ca un singur partid s-a implicat pana acum trup si suflet in salvarea necuvantatoarelor. Toti il considera nebun pe Vadim, dar oare nu ar trebui sa ne intrebam de ce astia sanatosi de la putere comit acest genocid impotriva oamenilor si animalelor? Chiar ma intreb care este de fapt sanatos si care nebun?
Atata timp am votat oamenii “sanatosi” ca ma cam bate gandul sa vad cum mi-ar merge cu un “nebun”.
Cu durere va spun ca daca nu devenim OAMENI, cum animalele sunt ucise si noi suntem cu mult sub nivelul de dezvoltare al unui animal, aceeasi soarta ne asteapta si pe noi sau poate si mai rau.

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Ganduri. Bookmark the permalink.

One Response to Despre saracia Romaniei si nebunia celor aparent intregi la minte

  1. maria l says:

    Tristul adevar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s