Autoritatile care promoveaza uciderea cainilor sunt autorii morali ai mortii femeii din Arges!

“……….

Organizatia de protectie a animalelor Vier Pfoten Romania sustine ca incidentul  din Arges s-a petrecut din cauza abandonului cainilor care, nefiind sterilizati, s-au inmultit si au format haite.

“In timp ce rapoartele OMS recomanda sterilizarea ca fiind singura solutie care garanteaza rezultate pe termen mediu si lung, autoritatile prefera sa risipeasca zeci de milioane de euro si sa perpetueze la nesfarsit o situatie anormala si imorala, dovedind inca o data nepasare si cinism, atat la adresa oamenilor, cat si a animalelor. Dorim sa tragem un semnal de alarma deoarece, atata timp cat se vor aplica metode gresite sau se va ignora gravitatea situatiei, ne putem confrunta cu tot mai multe asemenea tragedii”,  a declarat Kuki Barbuceanu, Project Manager, Vier Pfoten Romania.

„Vier Pfoten  si-a aratat in nenumarate randuri disponibilitatea de a ajuta prin consultanta de specialitate si prin programele de sterilizari gratuite pe care le desfasoara.Proiectul Stray Animal Care derulat de VIER PFOTEN in numeroase orase din tara si din strainatate inca din 2001 a demonstrat ca singura metoda eficienta dar si umana de a rezolva problema cainilor fara stapan este sterilizarea. In cadrul acestui proiect, peste 70.000 de animale fara stapan au fost sterilizate, vaccinate antirabic si deparazitate gratuit, proiectul SAC fiind si unul de utilitate si sanatate publica”, se arata si intr-un comunicat al Vier Pfoten.

…………”

Pentru articolul complet va rog sa accesati pagina: http://www.green-report.ro/stiri/ijp-arges-cainii-aflati-ingrijirea-ong-urilor-nu-au-legatura-cu-moartea-femeii-din-albota

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Autoritatile care promoveaza uciderea cainilor sunt autorii morali ai mortii femeii din Arges!

  1. Silvia Munteanu says:

    Sunt de acord cu declaratiile asociatiei pentru protectia animalelor. Daca se mergea pe sterilizarea tuturor cainilor cu si fara stapan si daca autoritatile locale foloseau pentru acest scop banii alocati, aceste evenimente nedorite nu s-ar fi intamplat. Trebuie incurajata concomitent adoptia, romanii nu mai vor sa tina un caine pe langa casa in timp ce in alte tari-de ex. Germania rata adoptiilor este foarte mare-26 mil de nemti ingrijesc un caine, deci 1 din 3, in timp ce in Romania nici pe departe, pastrand proportiile daca 7 mil de roamani ar adopta un caine problema ar fi rezolvata in modul cel mai fericit. S-ar gasi stimulente pentru incurajarea adoptiilor prin sponsorizarea partiala a serviciilor vet, mici reduceri la impozitele locale, sume ce ar fi echivalate cu sumele din bugetele locale care nu s-ar mai cheltui pentru gestionarea cainilor fara stapan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s