COMUNICAT DE ULTIMA ORA FNPA!

C O M U N I C A T  D E  P R E S A

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

…………….………………………………………………………………..

 

INFORMATIE DE ULTIMA ORA!

Incercarea profund pregatita a Comisiei de administratie publica (prin prefectul capitalei si presedinte Sulfina Barbu) din Camera Deputatilor de a reintroduce eutanasia in masa a cainilor comunitari, esuata pentru moment pentru ca plenul Camerei a decis reanalizarea proiectului legislativ, conduce se pare la gasirea cu orice pret de metode pentru castigarea mult ravnitei materii prime pentru incineratoarele “Protan”. Daca nu se poate prin Parlament atunci prin Guvern! Astfel ca, in acest moment Guvernul elaboreaza o ordonanta de urgenta prin care cainii sa fie capturati si ucisi intr-o saptamana!

 

 

Neconstitutionalitatea, lipsa de democratie, ineficienta si imoralitatea propunerii PD-L de gestionare a cainilor fara stapan prin reintroducerea eutanasiei a determinat reactii la toate nivelurile.

 

 

<     Organizatia “Sternenhof” organizeaza, in data de 24 martie, ora 15:00, un PROTEST in fata consulatului Romaniei din Munich, GERMANIA, iar organizatia “RespekTiere Österreich”, la aceeasi data va demonstra in Salzburg, AUSTRIA.

Proiectul de ucidere a cainilor ESTE IN OPOZITIE cu:

–          Legea de protectie a animalelor,

–          Conventia Europeana pentru Protectia Animalelor de Companie,

–          Tratatul de la Lisabona (art.13, TFEU),

–          Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor,

–          Organizatia Mondiala a Sanatatii, OMS Geneva

 

 

<     Pozitia Parlamentului European

 

Proiectul sustinut de PD-L este IMPOTRIVA vointei Intergrupului pentru protectia si bunastarea animalelor din cadrul Parlamentului European care a trimis pe aceasta tema o scrisoare catre deputatii romani din care citam:

 

“Ultima procedura legislativa in Parlamentul Romaniei care planuia sa permita uciderera arbitrara a animalelor sanatoase, nu se incadreaza in spiritul tratatului de la Lisabona, nici in pozitia Parlamentului European pe aceasta tema.

Raportul Parlamentului European referitor la noua strategie de bunastare a animalelor din Comisia Europeana pentru Bunastarea Animalelor a fost adoptat cu o majoritate covarsitoare, confirmand printre alte aspecte largirea ariei si a scopului strategiei pentru bunastarea animalelor in EU si protectia animalelor de companie.

Avand in vedere aceasta pozitie clara, noi, ca reprezentanti ai cetatenilor europeni si membrii in Parlamentul European, cu polite si totusi urgent, rugam Parlamentul Romaniei sa considere pozitia Parlamentului European, in care se afla si reprezentanti ai poporului roman, sa voteze in spirit european, pe baza responsabilitatii dvs etice, pentru unica solutie, bazata pe strategiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii: prindere/sterilizare/returnare.”

Strasbourg , 10 March 2011

European Parliament Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals
www.animalwelfareintergroup.eu

prin Andreas Erler
Secretariat of the Intergroup

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in URGENT!. Bookmark the permalink.

5 Responses to COMUNICAT DE ULTIMA ORA FNPA!

 1. adriana says:

  Cum se mai numeste democratia,votul liber,dreptul omului care chipurile este trecut in CONSTITUTIA TARIIII,din ROMANIA.Miza banilor este imensa.SIGUR CATEDRALA NEAMULUI VA FI PLACATA CU CADRAVE DE ANIMALE.

 2. mircea rodica monica says:

  Sunteti din ce in ce mai de neanteles. Si acum in Postul Mare va intreceti in idiotii. Deci am concluzionat, ca nu va e teama de furia lui Dumnezeu. Va doresc tot binele voua si fiilor vostri, acelasi bine care voi il decideti contra animalelor, adica sa traiti atata bine cat doriti altora, indiferentilor, ipocritilor, voi care va imaginati ca mosteniti pamentul. A crezut-o si Ceausescu ca el si fiii lui sunt nemuritori si au platit de tineri ca inocenti sau vinovati. A fost razbunarea Domnului, si credeti-ma nu e de neglijat.

 3. xnici says:

  @Mircea Rodica Monica – sper ca mesajul este pentru cei care intentioneaza sa ucida, nu pentru mine sau cei care comenteaza aici :). ca noi suntem impotriva uciderii lor.

 4. xnici says:

  si sunt de acord. in Postul Pastelui si in Postul Craciunului ei mai abitir ii dadeau cu uciderea cainilor. numai ala urat putea sa-i gadile cu coada sa-i faca sa instige la crima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s