Cand politia incompetenta da din umeri si nu aplica legea – mor oamenii!

Asociatia Ute Langenkamp Iubiti Maidanezii

Comuna Mosoaia, sat Smeura, judet Arges

Tel/fax 0248294466

email: carmen22_ro@yahoo.com

 

24.03.2011

 

COMUNICAT DE PRESA

Prin prezenta va informam ca au aparut primele constatari in dosarul doamnei ECATERINA ILIE din Albota, care a decedat in urma mai multor muscaturi de ciini .

 

Concluzia lor este aceea ca a fost muscata de caini cu stapan.

 

In acest sens, vecinii doamnei Ilie au declarat ca in zona nu exista nici un ciine fara detinator, catunul fiind izolat de sat. In fiecare seara, conform obiceiului de la tara, majoritatea localnicilor isi elibereaza ciinii din curti. Urmele de singe indicau o casa izolata in curtea careia se aflau ciini de talie mare. Conform declaratiilor localnicilor, intre proprietara acestor ciini si victima lor au existat frecvent discutii pricinuite de agresivitatea ciinilor.

ION ILIE, fiul decedatei a declarat azi, 24.03.2011 ca in urma cu doua luni, aceeasi ciini i-au atacat mama, provocindu-I rani grave in zona abdominala. Dupa lasarea serii, singura modalitate de a trece prin zona era fie in grup, fie cu mincare pentru ciinii lasati liberi. Dl Ion Ilie a solicitat ajutorul Politiei in acest sens.

Angajatele de la magazinul alimentar din sat Cerbu, comuna Albota au declarat ca victima cumpara zilnic piine pentru a putea trece de ciinii mentionati, aceasta plingindu-se ca ii este teama sa mai mearga prin fata casei de unde se eliberau seara de seara animalele.

ION DUMITRU, primarul comunei ALBOTA a declarat ca proprietara ciinilor este cunoscuta in sat ca are multi ciini pe care ii elibereaza noaptea. De asemenea, domnul primar a dezmintit zvonurile conform carora in zona exista ciini adusi din Pitesti.

DR. DAN MANU, Seful Serviciului de Medicina Legala Arges ne-a spus concluziile sale dupa efectuarea necropsiei: moartea a survenit in urma unui soc hemoragic. Victima avea multiple intepaturi la ambele picioare in zona gambelor, leziuni provocate probabil de mai multi ciini.  Socul hemoragic care a produs decesul s-a instalat in zeci de minute dupa producerea leziunilor. In acest timp victima ar fi putut anunta 112. In urma analizelor privind alcoolemia in singe s-a descoperit faptul ca femeia avea o alcoolemie de peste 2 0/00  (doi la mie), adica era in stare de ebrietate avansata.

Reprezentantii Asociatiei Ute Langenkamp Iubiti Maidanezii (AULIM) au fost prezenti in cursul zilei 24.03 2011 in locatia indicata de anchetatori, neintilnind in acest interval ciini liberi pe ulite. Toti localnicii zonei ne-au confirmat noua si fiului victimei care ne-a insotit, ca pe ulita lor sint seara eliberati ciinii din curti, nefiind intilniti ciini fara stapin.

Va rugam sa ne sprijiniti in stabilirea adevarului in acest caz.

Multumim,

UTE LANGENKAMP,

presedinte AULIM

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Cand politia incompetenta da din umeri si nu aplica legea – mor oamenii!

  1. xnici says:

    Daca legea sanctiona nesterilizarea si abandonul cainilor pentru ca se considera abandon atata timp cat nu este pe proprietatea ta, acum nu mai plangea nimeni dupa un om care a murit din cauza incompetentei si neimplicarii politiei in aplicarea Legii privind protectia animalelor. Nu mai vorbesc despre parlament care a blocat o lege perfecta pentru ca aceste probleme sa dispara definitiv.
    Si daca nu stiati, instigarea la crima, violenta si legea privind protectia animalelor nu intra in competentele politiei. Acesta este raspunsul lor oficial! RUSINE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s