Mass-media manipuleaza, oamenii reactioneaza

In urma comunicatului Aulim cu privire la femeia ucisa de caini intr-un catun din Arges, s-a constatat ca femeia era in coma alcoolica, iar cainii care au atacat-o aveau stapan, dar erau lasati liberi in fiecare seara, dupa “bunul” obicei al taranului roman.
Desi cunostea faptele, ProTv a indus in eroare in mod deliberat opinia publica, manipuland informatiile pentru obtinerea de foloase (numai ei stiu de ce natura), prezentand faptele intr-un mod neconform cu realitatea, invinuind cainii fara stapan de uciderea femeii.
Ca urmare a acestui abuz comis de un post de televiziune care in nerepetate randuri a instigat la violenta si crima, societatea civila, reprezentata de parinti care s-au saturat de educatia pe care o primesc copiii prin intermediul mass-media, neconforma cu regulile de bun simt si deontologia profesionala a jurnalistilor, reprezentata de tineri care nu mai pot suporta aceste manipulari ieftine si de oameni cu adevarat educati, culti si normali, au sesizat CNA pentru aplicarea prevederilor legale si pentru pedepsirea celor vinovati de aceste infractiuni. Amintesc pe aceasta cale ca instigarea la violenta si crima prin orice mijloace se pedepseste conform Codului Penal in vigoare si in functie de gravitatea faptei poate aduce multi ani de puscarie. Pe de alta parte tin sa sesizez organele responsabile cu protejarea oamenilor, in speta politia ca este de competenta ei sa actioneze pentru eliminarea unui pericol public, atunci cand cineva semnaleaza un caz de instigare la violenta si crima, chiar daca acesta este indreptat impotriva animalelor.
Pentru cei care s-au saturat de manipularea din mass-media prin denaturarea adevarului sau omiterea unor informatii importante care pot clarifica o situatie, sunt rugati sa acceseze http://www.cna.ro si sa completeze formularul corespunzator. Trebuie doar sa stiti ora si data difuzarii emisiunii, postul si denumirea emisiunii. Va amintesc ca si posturile de radio si publicatiile, nu numai televiziunile pot fi sanctionate, asa incat, nu va sfiiti sa puneti capat minciunilor.

Pentru a va da seama cat de periculos este ceea ce se intampla in mass-media, cei care nu stiu, a existat un caz cand o jurnalista comanda crime pe care le prezenta apoi in emisiunea ei. Audienta era mare, dar oamenii care mureau erau nevinovati si oricine putea sa-i cada victima acestei jurnaliste avide de audienta. De la ce se intampla acum in mass-media pana la comandarea unor crime este un pas foarte mic.

NU MAI FITI VICTIME! NU VA LASATI COPIII SA CADA PRADA FOAMEI DE AUDIENTA ALE UNOR POTENTIALI CRIMINALI! ALEGETI ADEVARUL! ALEGETI VIATA!

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Mass-media manipuleaza, oamenii reactioneaza

  1. Chatte says:

    Eu le-am facut reclamatie la CNA.

  2. Andreea Ionescu says:

    PROTv: In urma cu 7 ani o cunostiinta de a mea in varsta de 78 de ani, bolnava de cancer in faza terminala nu a mai raspuns la telefon. Odata ajunsi in fata apartamentului sau, dupa nenumarate negocieri cu politia, cu salvarea am sunat la 112 (de cateva zile era activ sistemul) si au venit cu ProTv-ul dupa ei. Au deschis usa, cunostiinta mea era moarta iar fatuta de la ProTv a luat microfonul sa inregistreze cum a murit “un caz social”. Am deturnat-o repede intreband-o daca se poate defini caz social: o femeie care are o garsoniera in proprietate in 1 Mai?, care are TV color, microunde, frigider plin. Asta vrea toata presa: violenta, cazuri sociale si titluri care nu au nimicin comun cu reportajul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s