Pentru cei care aleg adevarul!

DECLARATIA OMS

 

Citat din “Raportul tehnic al Comitetului de Experti pentru prevenirea rabiei al Organizatiei Mondiale a Sanatatii-OMS”. Raport tehnic nr 824, Geneva, 1992

 

“ CERCETARILE CONDUSE DE OMS INTRE 1981 SI 1988,IN CADRUL PROGRAMULUI  A.G.F.U.N.D./O.M.S. DE LUPTA IMPOTRIVA RABIEI UMANE SI CANINE DIN TARILE IN CURS DE DEZVOLTARE ,AU RELEVAT FAPTUL CA PROGRAMELE DE ELIMINARE A CAINILOR (CARE PREVAD PRINDEREA SI EUTANASIEREA CAINILOR DE PRIPAS) SUNT ATAT INEFICIENTE CAT SI COSTISITOARE” (p.33)…”NIMIC NU DOVEDESTE CA ELIMINAREA CAINILOR AR  FI AVUT VREODATA UN IMPACT SEMNIFICATIV ASUPRA DENSITATII POPULATIEI CANINE SAU ASUPRA PROPAGARII RABIEI” (p. 34)

 

In spiritul viziunilor stiintific fundamentate, exprimate pe plan international si national,programele de “prindere si eliminare” a cainilor fara stapan sunt considerate ineficiente pe termen mediu si lung deoarece nu ataca originea problemei, care este ritmul ridicat al reproducerii.

In conceptia promovata,”CONTROLUL” POPULATIEI CANINE se bazeaza prioritar pe: STERILIZARI, VACCINARI, (implicand inregistrari si marcaj), plus EDUCATIE si SUPRAVEGHERE.

 

 

Comunicat

SOCIETATEA INTERNATIONALA PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR

(W S P A)

REGATUL UNIT AL MARII BRITANII

Parlamentului român şi Camerei  Deputaţilor din Parlamentul Romaniei

Str. Izvor nr.2-4, SECTORUL 5, Bucureşti România

07 martie 2011

(tradus) RE: o nouă legislaţie pentru controlul populatiei canine  fara stapan din România

Stimate Domn / Doamnă

Ma adresez Dumneavoastra  în numele Societăţii Internationale  pentru Protecţia Animalelor (WSPA), cea mai mare alianţă de organizaţii de protecţie a animalelor, cu mai mult de 1000 de societăţi membre în 158 de ţări.

Ne-a atras atentia ca in Romania a fost propusa si este in curs de examinare, o noua legislaţie pentru  gestionarea cainilor fara stapan.  Suntem, de asemenea, conştienţi de faptul că noua lege va răsturna interdicţia existenta privind eutanasia şi există o mare preocupare în rândul grupurilor locale şi internaţionale de protecţie a animalelor, că noua legislaţie va fi folosită ca o scuză, de către guvern, pentru a legaliza uciderea în masă a cainilor fara stapan din România.

WSPA activeaza pentru  a promova protecţia animalelor şi pentru a pune capăt suferinţei animalelor, dar fără tragere de inimă, acceptăm că există circumstanţe când eutanasia este acceptabila şi necesara, cum ar fi atunci când un animal  suferă de o boală incurabilă /rani, când prezintă un risc semnificativ pentru sănătatea si siguranta omului sau atunci când bunăstarea unui animal ar fi compromisă, în mod semnificativ, pentru o perioadă nedeterminată de timp. Cu toate acestea, WSPA nu sustine uciderea în masă a câinilor fără stăpân, ca metodă de control a populaţiei.

Ca  organizatie internationala,  care are o experienţă vastă in  programe de control, cu metode umane, a cainilor fără stăpân, am dori să subliniem faptul că uciderea în masă a animalelor fara stapan (sacrificare), fără a se soluţiona sursa (e) acestor câini, s-a dovedit a fi ineficienta ca  metodă de control a cainilor fara stapan. Uciderea în masă, chiar dacă metoda este prin eutanasie, este tot sacrificare. Sacrificarea este inutilă şi inacceptabila ca  metodă de gestionare a populaţiei canine, pentru un stat membru al Uniunii Europene în secolul XXI.

Gestionarea efectiva a populaţiei canine  necesită  o abordare umana şi cuprinzătoare, care se adresează sursei  de caini fara stapan. Guvernul trebuie să înţeleagă sursele de câinii fara stapan şi sa limiteze aceste surse, uman şi pe termen lung,  prin sterilizare şi educaţie si responsabilizare a detinatorilor de  animale de companie, în colaborare cu comunitatea locală, susţinută de legislaţie şi politici care împiedică cruzimea şi asigură un program sustenabil.

Diferite surse pot necesita interventii diferite: de exemplu, în cazul în care principala sursă de câini fără stăpân este abandonul din  proprietate  privata a cainilor (inclusiv pui), atunci guvernul trebuie să adopte şi să aplice o legislaţie care face abandonarea de câini ilegala, precum şi să promoveze, la preţuri accesibile, sterilizarea şi  responsabilizarea proprietarilor de  animalele de companie, prin intermediul campaniilor de sensibilizare a opiniei publice. Câinii fara stapan, care se reproduc pe străzi, trebuiesc prinsi, sterilizati şi dati in adoptie.

Pentru câinii care trăiesc pe străzi, dar au un protector, este necesar un acord cu acesta  pentru a se asigura că sunt sterilizati, că nu prezintă pericol pentru alte persoane. Numărul şi circulaţia animalelor ar trebui să fie restricţionată pentru sănătatea şi siguranţa publică.  Nu există  “o singura solutie” care sa se adreseze tuturor surselor. Gestionarea efectiva trebuie sa tina cont de  caini, de proprietarii de caini, precum si de bunastarea oricarui caine fara stapan. Orice politica sau procedura adoptata  trebuie sa fie transparenta si sa aiba sprijinul publicului larg, al medicilor veterinari profesionisti, precum şi al societăţilor de protecţie a animalelor. WSPA şi societatea noastră membra, “Save the Dogs”, impreuna cu partenerii nostri locali, cum ar fi GIA, sunt dispuşi să ajute cu recomandări suplimentare şi consiliere, cu privire la metodele umane de gestionare a populaţiei canine, folosind experienţa şi cunoştinţele pe care le-am adunat in aplicarea cu succes a acestor programe în alte ţări. Am atasat acestei  scrisori o copie a Ghidului Coalitiei Internaţionale de Management al Animalelor de Companie,  cu privire la gestionarea populaţiei canine. Aceasta denotă cum managerierea efectiva a populatiei canine, necesită folosirea unei abordari umane şi cuprinzătoare care se adresează, de asemenea, sursei  cainilor fara stapan.

Aţi putea fi, de asemenea, interesati să citiţi Convenţia europeană pentru protecţia animalelor de companie dezvoltata de Consiliul Europei – la care România este semnatară – care sugerează reglementări pentru a sprijini managementul populatiei canine prin programe  umane, cuprinzătoare şi durabile.

Aştept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră la cele de mai sus, precum şi orice cooperare viitoare.

WSPA va urmari derularea  evoluţiilor din România, cu mare interes, şi sperăm că adoptarea şi punerea în aplicare a oricărei noi legislaţii privind gestionarea cainilor fara stapan va conduce la o soluţie umana şi durabila,  atât pentru oameni cat si pentru animalele din România.

Cu stimă, Joy Lee, membru al societăţii Development Manager (Europa)

Anexa: Managementul Uman al Populatiei Canine, Managementul International al Animalelor de Companie

(WSPA), Marea Britanie 222 Grays Inn Road, etaj 5, WC1X 8HB Londra, Marea Britanie T: +44 (0) 20 7239 0500 F: +44 (0) 20 7239 0654 E: wspa@wspa.org.uk W: http://www.wspa.org.uk inregistrati UK Charity 1081849 Nr Company 4029540

 

VARIANTA TRADUSA

Apelul membrilor Parlamentului European din cadrul Intergrupului pentru Protectia si Bunastarea Animalelor

Parlamentului Roman, care va vota in curand Initiativa Legislativa privind cainii
fara stapan

Prin Tratatul de la Lisabona, art.13 TFEU, nu numai institutiile UE, dar si
Statele Membre, sunt obligate sa ia in considerare, in initiativele lor politice, faptul ca animale sunt fiinte simtitoare.


Ultima procedura legislativa in Parlamentul Romaniei, care planuia sa  permita
uciderera arbitrara a animalelor sanatoase, nu se incadreaza in  spiritul
tratatului de la Lisabona, nici in pozitia Parlamentului  European.
Fiind  informati de mai multe organizatii pentru bunastarea  animalelor,
printre care si Vier Pfoten, ne adresam voua, distinsi  colegi din  Parlamentul
Romaniei, referitor la viitorul vot asupra  legislatiei despre  animalele fara
stapan.

In cadrul Parlamentului European, toate votarile referitoare la  bunastarea
animalelor au fost sincronizate cu pozitia Uniunii si a Statelor  Membre, prin care se prevede o atentie deosebita asupra bunastarii  animalelor.

Raportul Parlamentului European despre noua strategie pentru bunastarea
animalelor a Comisiei Europene a fost adoptat cu o majoritate covarsitoare, confirmand, printre alte aspecte,  largirea ariei si a strategiei UE pentru bunastarea animalelor si protectia animalelor de companie.

Avand in vedere aceasta pozitie clara, noi, ca reprezentanti ai  cetatenilor
europeni si membrii in Parlamentul European, cu politete si  totusi urgent,
rugam Parlamentul Roman sa considere pozitia  Parlamentului European
in care se afla si reprezentanti ai poporului  roman, sa voteze in spiritul european, pe baza  responsabilitatii dvs  etice , pentru unica solutie, bazata pe
strategiile Organizatiei  Mondiale a Sanatatii :
PRINDERE/STERILIZARE/RETURNARE.

Parlamentul European prin Intergrupul pentru Protectia si Bunastarea Animalelor

http://www.animalwelfareintergroup.eu

Andreas Erler,

Secretariatul Intergrupului pentru Protectia si Bunastarea Animalelor

Strada des Patriotes, nr. 6,B – 1000 Bruxelles

10 Martie 2011

Strasbourg, 08.03.2011

România are nevoie de mai multă siguranţă pe străzi

dar nu prin brutalitate faţă de animale

COMUNICAT DE PRESA

Declaraţia eurodeputatei DACIANA  SARBU şi a Organizaţiei Internaţionale pentru Protecţia Animalelor VIER PFOTEN

 

Luni, 7 martie, în ședința plenară a Camerei Deputaţilor din România, a fost  dezbătută o nouă modificare a legii privind câinii comunitari.

In acest context,  Daciana Sârbu, membru al Comisiei pentru Mediu, Siguranța Alimentară si Sănătate Publica şi Fundația Internațională pentru Protecţia Animalelor VIER PFOTEN fac următoarele observații cu privire la ultima încercare de a modifica Legea privind Câinii Comunitari în Parlamentul României, în ceea ce priveşte eutanasierea animalelor sănătoase, declarând următoarele:

 

– Modificarea prevăzută a legii este inacceptabilă din motive etice, sociale şi economice

– Legea care urmează să fie modificată nu este sustenabilă

– Această dezvoltare este contrară accepțiunii europene privind animalele ca fiinţe sensibile (Art. 13 TFEU); un principiu de bază care trebuie să fie respectat şi de statele membre

– Paragraful revizuit este neprofesional din punct de vedere tehnic şi inoperabil

Până în prezent, situaţia legală impune evitarea eutanasierii animalelor sănătoase şi susţinerea demersului de “prindere, sterilizare,eliberare”, dezvoltat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru prevenirea controlului rabiei, care nu este doar demersul acceptat la nivel european, în urma principiului proprietății responsabile, ci , din punct de vedere ştiinţific, este principiul de bază pentru strategiile de soluționare durabile împotriva suprapopulării canine în Europa.

 

Siguranța cetățenilor este un obiectiv esențial pentru oricare stat membru al UE. Nu trebuie să mai existe oameni uciși sau răniți pe străzi de câinii comunitari, iar acest lucru trebuie să fie implementat în cel mai scurt timp posibil, aplicând o lege corectă, echilibrată, de inspiraţie europeană. Însă o astfel de lege nu poate fi bazată pe brutalitatea faţă de animale.

 

Această modificare a Legii româneşti va reprezenta un pas înapoi în trecut, materializată în cruzime şi brutalitate împotriva câinilor comunitari. Copiii vor asista la scene brutale pe străzi,

turiştii nu vor mai reveni în România, datorită acestei situaţii nefericite, deoarece cetăţenii europeni consideră animalele ca fiinţe sensibile, conform prevederilor Tratatului de la Lisabona.

Un alt principiu al Tratatului de la Lisabona este durabilitatea măsurilor care nu vor fi respectate prin această reglementare…

Soarta a mii de creaturi va depinde de viziunea personală şi de bibliografia personală a unui singur factor decizional, primarul. Decizia primarului nu este controlată nici prin reglementări, nici din punct de vedere al aplicabilităţii. De asemenea, nu va exista nici o bază legală pentru cetăţeni. Acest element pur subiectiv şi prin urmare caracterul arbitrar al unei reglementări legale nu este profesional.
De asemenea, în practică, aceasta va duce la o situaţie haotică pentru cetăţeni. Proprietarii câinilor vor trebui să se deplaseze alături de animale pentru a le proteja, iar după fiecare alegere la nivel local situaţia se poate schimba în mod dramatic. În cadrul textului, Organizaţiile pentru Protecţia Animalelor au fost declarate ca instituţii care trebuie să fie evitate. Iar în final, proiectul nu include nici o informaţie privind soarta câinilor sterilizaţi. Prin urmare si aceştia pot fi eutanasiaţi? Această abordare contravine unei proceduri legislative dezvoltate în mod democratic, constituţional, corespunzător şi profesionist, în spiritul european.
În final, din punct de vedere economic, sumele de zeci de milioane de euro pentru sectorul public şi privat au fost cheltuite în zadar pentru sterilizarea câinilor care pot fi ucişi pe baza acestei legi. Pe baza experienţelor din trecut este bine cunoscut faptul că fiecare model de operaţiuni care implică animalele comunitare duce la suferinţa din adăposturi şi fraudă, acesta fiind un aspect real. România are nevoie urgentă de o lege pentru a administra situaţia câinilor comunitari în mod corect şi pentru a proteja cetăţenii, însă o astfel de lege trebuie să fie echilibrată, completă şi bine gândită, oferind siguranţă oamenilor şi un tratament uman pentru animale.

FAPTE

Procedura Legislativă  PL 912

Marţi, 2 martie, Legea privind animalele comunitare din România PL 912, a fost dezbătută de Comisia pentru administraţia publică din cadrul Camerei Deputaţilor. Trei reguli de bază privind administrarea câinilor comunitari sunt stabilite pe baza metodei “prindere, sterilizare, eliberare”, însă o aşa numită comisie de experţi a trimis o modificare de bază a acestei abordări. Comisia a luat decizia ca “după 14 zile, câinii vor fi eutanasiaţi sau sterilizaţi, în funcţie de decizia Consiliului local (municipalitatea)”. Amendamentele proiectului de lege PL 912, propuse de prefectul din Bucureşti, au fost aprobat cu o măsură ilegală, textul său fiind adoptat de comisia pentru administraţia publică la data de 2 martie.

 

Uciderea câinilor sănătoşi şi Eutanasierea

Termenul de “eutanasiere” este adesea folosit pentru uciderea în masă a câinilor sănătoşi. Însă termenul eutanasiere, folosit în Europa, are nevoie de un diagnostic veterinar şi trebuie să fie efectuată de un medic veterinar. Uciderea animalelor sănătoase înseamnă crimă.

Cea mai mare majoritate a cetăţenilor europeni nu mai acceptă uciderea animalelor comunitare.

 

Prindere Castrare Eliberare (PCE)


Acest demers, denumit de asemenea CRA (Controlul Reproducerii Animalelor) reprezintă metoda de prindere a animalelor comunitare, castrarea acestora în cel mai mare procent posibil şi eliberarea controlată, acest demers fiind adeseori efectuat împreună cu serviciul local de medicină veterinară şi cu ONG –urile. Motivul acestei metode este factorul de durabilitate conform căruia în regiunea respectivă nu se va mai dezvolta o nouă generaţie.

Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că în momentul în care animalele sunt eliminate prin ucidere sau prin închiderea într-un adăpost, va exista întotdeauna o nouă generaţie a grupului după 4-5 ani. Prin urmare, metoda PCE este cea mai sustenabilă metodă.

 

Baza etică a Politicii Europene de Protecţie a Animalelor: cele Cinci Libertăţi şi Proprietatea Responsabilă

 

5 libertăţi:

– accesul la apa şi la hrană care să asigure sănătatea deplină şi vigoarea;

– un mediu înconjurător adecvat, care să asigure adăpostul şi libertate de miscare;

– asigurarea asistentei medicale;

– libertatea de a exprima comportamente fireşti – spatiu adecvat şi facilităţi, compania altor animale din aceeaşi specie;

– eliberarea de frică şi stres – condiţii şi tratamente care să preîntâmpine suferinţele mentale.

Articolul 13 Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene

 

In formularea si implementarea politicilor Uniunii Europene privind agricultura, pescuitul, transportul, pieţele interne, cercetărea, dezvoltarea tehnologica şi a politicilor spaţiale ale Uniunii, Uniunea si membrii sai vor acorda intreaga lor atentie cerintelor de bunastare ale animalelor, deoarece acestea sunt fiinte cu drept la viata. Totodata, vor respecta prevederile legislative sau administrative si obiceiurile statelor membre, indeosebi cele legate de riturile religioase, traditiile culturale sau mosternirea regionala.

 

 

In spiritul a cele scrise mai sus, tin sa multumesc parlamentarilor romani care au constientizat importanta rezolvarii acestei probleme a cainilor fara stapan intr-un mod pasnic, lispit de violente si crime, in spiritul iubirii si respectului fata de oameni si animale, fiinte create de un singur Dumnezeu.

 

C O M U N I C A T    D E    P R E S A

 

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

 

———————————————————————————————

 

 

Dupa ce la sfarsitul lui 2007 Senatul a aprobat in unanimitate un proiect legislativ ce prevedea un program coerent, civlizat, eficient pentru rezolvarea definitiva a situatiei animalelor fara detinator, dupa ce timp de 3 ani proiectul a zacut in sertarul Comisiei pentru administratie publica din cadrul Camerei Deputatilor, prefectul capitalei si (parte din) grupul parlamentar PD-L, profita de faptul ca acesta a parcurs cea mai mare parte din drum, il confisca si-i schimba complet fondul: totul se inlocuieste cu sintagma “prinde si ucide”, iar controlul societatii civile este eliminat in totalitate.

 

In 7 martie plenul Camerei Deputatilor decide ca proiectul sa fie intors la Comisie cu recomandarea expresa de a se consulta in mod real Organizatiile de Protectie a Animalelor si de a se armoniza in conformitate cu cerintele europene si de moralitate:

 

“Nu putem sa tratam cu usurinta si birocratic o lege care face diferenta intre viata si moarte, indiferent despre a cui este acea viata si a cui este acea moarte. Nu avem niciun drept in plus fata de nicio alta specie din tot ce exista pe pamant. Si cred ca, daca multe lucruri s-a intâmplat sa le tratam superficial, chestiuni care sunt legate de viata si de moarte nu le putem trata asa.” (dep.  Varujan Vosganian, grupul minoritatilor nationale)

“Sunt multe puncte de vedere care inca au ramas nearmonizate. Toti ne gândim la oameni, dar in acelasi timp ne gândim si la animale.” (dep. Eugen Nicolaescu, PNL)

“Nimeni nu a rezolvat problema pâna la capat. Probabil ca nici noi nu o vom rezolva. Dar, in niciun caz, aceste animale nu trebuie omorâte, ucise “ (dep. Ioan Damian, PSD),

“proiectul de lege pe care-l avem astazi este total in defavoarea animalelor … sa dam o lege care intr-adevar, cred ca si acele animale o merita.” (dep. Mihai Doru Opriscan, PD-L)

 

Avand in vedere subterfugiile prin care a fost introdus proiectul pe ordinea de zi de catre dna Sulfina Barbu, presedintele Comisiei pentru administratie publica, avand in vedere modul ilegal in care s-a votat, cu votul a doar 18 deputati dar in raport au fost trecuti prezenti 29, avand in vedere ca termenul acordat de catre plen este aproape de expirare, ne asteptam ca istoria sa se repete. Astfel ca, facem publica solicitarea adresata in scris, in mai multe randuri, de catre ONGuri, la care nu am primit pana in prezent niciun raspuns, de a ni se transmite data, ora, locul la care va avea loc consultarea societatii civile, precum si data la care va avea loc dezbaterea si supunerea la vot a proiectului care trebuie sa se faca intr-un mod transparent, cu participarea reprezentantilor organizatiilor de protectie a animalelor.

 

 

Carmen Arsene

vicepresedinte

 

 

Pe de alta parte trag un semnal de alarma cu privire la cei care au fost de acord cu uciderea cainilor prin ceea ce ei numesc eutanasie, dar toti stiu ca de fapt se numeste crima in cele mai cumplite moduri, care aduc suferinta prin tortura la care sunt supuse animalele.

 

 

Aici aveti stenograma discutiei pe noile amendamente cu privire la eutanasiere din data de 07.03.2011

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6968&idm=5&idl=1

iar aici lista celor care au spus da uciderii cainilor:

http://www.cdep.ro/pls/steno/evot.nominal?idv=7672&idl=1

 

NU UITATI!

CINE UCIDE AZI UN CAINE, MAINE VA UCIDE UN OM!

 

 

 

 

 

Si pentru a observa cat de mare este pofta de sange si de imbogatire, avem si dovezi. Multumesc Ildiko Badescu pentru documentele furnizate si pentru articolul de mai jos.

 

 

 

 

“LECTIA DE IPOCRIZIE A UNOR POLITICIENI PRIVITOR LA PROBLEMA CAINILOR STRAZII:

 

Sunt unele categorii de politicieni care au gasit o metoda “infailibila” de a avea succes si financiar si moral, cred ei. Prin clientela lor au inmultit cainii pe strazile tarii, ridicand la rangul de politica de stat ciclul de inmultire-omorare(eutanasiere)-inmultire, iar acum a venit din momentul din nou pentru omorare ,zic ei .

Investitie este minima (cainii fiind hraniti pe strada de oameni),iar profitul maxim, ei si la ocrotire, ei si la omorare prin interpusi, deoarece scopul scuza mijloacele, bani sa iasa si din piatra seaca, iar ei sa ramana si cu imaginea imaculata !

 

Nu se poate ca cetatenii Romaniei sa nu fi observat acest fenomen, au fost pacaliti o data, dar sa-i mai pacalesti si a doua oara e cam greu.

Clientela politica a stat cocotata in functii cheie ale statului si nu au aplicat niciuna din masurile de stopare a inmultirilor nedorite (legislatie exista de cel putin sapte ani).

 

Normal este sa fie pedepsiti cei care au incasat din banul public salarii grase, ani de zile, nu si-au ratat nicio cariera pentru ca nici nu au avut-o, pur si simplu au stat in functii mari pe banii contribuabililor si nu au facut nimic bun , iar acum impreuna cu sefii politici vor sa ne distraga atentia de la INCOMPETENTA lor si vor sa ne convinga ca suntem nefericiti pentru ca avem caini pe strada (caini aflati acolo datorita lor).

 

Eu nu vreau caini pe strada si o spun de peste 10 ani, aratandu-le autoritatilor alaturi de toti ceilalti care iubim cu adevarat animalele, cum sa procedeze ca sa se rezolve. Si nu sunt de acord nici cu santajul lor sentimental, gen voi sa taceti ca va aratam noi.

 

Lectia ipocriziei lor nu poate tine la infint. La orice nemernicie vine o data si scadenta pentru decontare.

 

1). Lectia ipocriziei lui  Traian Basescu , inainte de alegerile la Primaria Bucuresti,si dupa alegerile din anul 2000,  ;

 

vezi, Acum nr.11 (mai 2000): Interviu cu T.Basescu:

 

“4 iunie 2000, Sa votezi ce trebuie – Pune-l pe Basescu in functie”:

 

partea cu cainii(au mai fost si alte intrebari)

 

Intrebare(R): Sunteti un mare iubitor de caini, desi stati la bloc. Va rog sa ne spuneti ce veti face pentru ca acesti caini comunitari csa nu mai existe pe strazile Capitalei ?

 

Traian Basecu: Am sa-i scot din capitala si in acelasi timp am sa-i iubesc. Orice animal trebuie iubit. Cum cred ca se poate face acest lucru / Nu va ascund ca m-am consultat cu cei mai buni specialisti din capitala in problema cainilor vagabonzi si mi-am insusit deja un proiect propus de unul din acesti specialisti. Nu fac un secret in a spune ca este unul dintre cei mai vestiti veterinari pe care ii are Bucurestiul si unde imi tratez cainii atunci cand este cazul.

In ce consta acest proiect ? In fiecare sector trebuie realizate cate 2 sa spunem tarcuri, doua unitati, doua adaposturi pentru caini , fiecare cu o capacitate de circa 300 de caini. Pe un calcul simplu rezulta ca vom avea in Bucuresti 12 adaposturi. Aceste 12 adaposturi trebuie prevazute cu o schema de intertinere si tratare a cainilor: in primul rand este procesul de sterilizare, pe urma trebuie supravegheati 12 zile dupa sterilizare, hraniti si eliberati. Acest proces care va antrena un numar de circa 120-160 de mii de caini poate fi inchis intr-o perioada de 2 ani. Plecand de la premisa ca un caine comunitar traieste 4-5 ani, aceasta inseamna ca intr-o perioada relativ scurta, acesti caini nu vor mai exista in Bucuresti, dar aici avem o mare problema. daca se poate imagina sistemul de sterilizare al cainilor comunitari , trebuie sa spunem ca acest sistem cu o infrastructura de 12 adaposturi, implica un cost de circa 6 MILIOANE DE DOLARI PE LUNA, calculul este facut in dolari si nu intamplator. L-am facut pentru ca astfel de proiecte pot fi usor finantate de catre sistemul financiar international.O problema este inca greu de controlat aici. Este ceea ce pleaca de la una din originile, una din sursele de alimentare a Bucurestiului cu caini comunitari si aceasta sursa sunt comunele din jurul Bucurestiului unde se nasc 3,4,5 catei la fiecare curte si foarte multi din acesti cetateni vin cu cateii in sacosa si ii abandoneaza intre blocuri in Bucuresti. Acest lucru este mai greu de controlat si aici va trebui sa gasim un sistem de impiedicare a acestui fenomen asupra caruia inca nu am o solutie.

 

Dupa ce a fost ales, “solutionarea” s-a schimbat, problema era ca se spera atunci ca ONG-urile de afara sa sponsorizeze cu 6.000.000 $/ luna, acele adaposturi(???, calculati si voi), bani care or fi veni, dar s-au gandit ei ca un plan B, prin care sa faca bani si de colo si de colo nu ar strica ;

 

Declaratii dupa ce Traian Basescu ca primar, a trecut la planul B:

 

7 octombrie 2000, emisiunea “Acasa la Ruxandra Sararu”: Basescu spune ca

vrea sa dea cainii la o societate unde sa fie tinuti 2 saptamani si pe urma sa fie omorati pentru scopuri comerciale; daca sunt omorati din prima, nu il deranjeaza;

 

4 noiembrie 2000, Basescu si-a serbat ziua de nastere la emisiunea “Steaua ta norocoasa” de la Protv, cu Mihaela Radulescu, si a spus:

 

“ca doar procesul de eutanasiere intensiva reduce numarul cainilor strazii.

Cine sustine ca exista si alte metode minte cu nerusinare”.

 

13 aprilie 2001

(din Cotidianul, pag. actualitate sociala);

 

“In prima zi de dupa Sarbatorile de Pasti, Primaria Capitalei va incepe omorarea

maidanezilor;”

 

(acest tip de mesaj a aparut in toata presa)

 

Vezi : Basescu si cainii Bucurestiului:

 

http://www.youtube.com/watch?v=pbs8yo65VMw

 

……………………………………………………………….

 

 

2). Repetarea lectiei ipocriziei la Elena Udrea:

 

Elena Udrea in campania electorala din 2008 voia sa ocrotesca maidanezii, iar in 2011,probabil din lipsa de alte “subiecte”/i.e.bani-bani pentru viitoarea campanie electorala, vrea sa ii eutanasieze;

 

Investitie este minima (cainii fiind hraniti pe strada de oameni),iar profitul maxim, ei si la ocrotire, ei si la eutanasiere prin interpusi,scopul scuza mijloacele, bani sa iasa si din piatra seaca!

 

(2008)

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/elena-udrea-in-vizita-la-adapostul-de-caini-zdreanta-221401.html

 

 

(2011)

http://www.realitatea.net/elena-udrea-sa-iesim-din-ipocrizie-avem-o-problema-cu-maidanezii-trebuie-rezolvata_807034.html

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Adapostul ONG-ului de protectia animalelor “Zdreanta”,arata la fel si inainte si dupa ce Elena Udrea a promis sprijin pentru adapostirea a 2.000 caini:

 

 

17.04.2009  Jilava,închisoarea câinilor:Animale înfometate,prinse cu capul în gard,cadavre :

 

http://www.antena3.ro/stiri/antena3r…ori_69366.html

 

 

Multumesc celor care in fiecare clipa spun DA VIETII!

 

 

*Afisul de mai sus nu este realizat de mine.

 

 

 

 

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Pentru cei care aleg adevarul!

  1. maria l says:

    DA vietii!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s