Cand zeii au devenit demoni

Doi ochi negri, perfect rotunzi ma privesc. Eu nu stiu, privesc aiurea, fug prin casa, fac treaba, nu am timp. Dar acei doi ochi insista, doar doar ma opresc o clipa sa-i intalneasca pe ai mei. In cele din urma, fac o pauza sa-mi trag rasuflarea. Privesc in jos, ochisorii se plimba rapid stanga dreapta, si apoi o puiuta de catel cat palma mea se propteste pe picioarele din spate si implora mangaieri. Doar din priviri.

In acel moment imi dau seama ca am o optiune de facut. O mangai sau ii dau un picior. Ea ma priveste ca pe un fel de zeu, nu pentru ca as avea eu vreun orgoliu, ci pentru ca ea stie ca am fost acolo cand a avut nevoie de mine si si-a dat seama ca “zeul” ii ofera mancare, apa si afectiune, iar cand alt catel s-a “ratoit” la ea, i-a oferit alinare.

Pentru mine Dumnezeu este acea energie in bratele careia te culcusesti, acea energie care te “saruta” pe frunte, alinandu-ti suferintele, care te iubeste neconditionat si care este mereu alaturi de tine, orice ai face. Nu ne vom ridica niciodata la nivelul Lui, dar animalele au senzatia, dupa ce un om le ofera iubire ca toti sunt zei.

Insa…  intr-o secunda echilibrul sufletesc al acestei fiinte plapande se poate distruge. Daca ai ales ca in loc de o mangaiere sa-i dai un picior.

Atunci zeul ia o infatisare schimonosita si intr-o clipa preschimbarea in demon arde tot in jur si in interior.

Ne credem mult prea des dumnezei pentru ca fiintele considerate inferioare, doar pentru  ca nu se pot apara, ne dau aceasta putere. Este doar o iluzie. Pentru aceasta iluzie, mii de suflete platesc cu pretul vietii. Cand treziti din adormire, vom constata ca suntem doar oameni si precum aceste animale, suntem la fel de neajutorati in fata puterii divine, va fi prea tarziu.

De ce sa sadim durere, suferinta si groaza intr-un suflet nevinovat? De ce sa culegem ceea ce sadim peste ani, cand doar iubirea ar trebui sa ne fie hrana si calauza?

Intre timp s-a votat in Comisie pro eutanasie. Iata cum diavolul din imagine are si alta culoare politica, decat cea portocalie. Mai jos aveti dovada.

“Din 30 deputati au fost azi in Comisie 22 deputati. 6 au votat pentru sterilizare, 16 pentru eutanasie. Situatia prezentei/absentei, votului pro/contra:

Barbu Sulfina PD-L eutanasie

Călin Ion, PSD nu a fost prezent

Palăr Ionel PNL nu a fost prezent

Ciocan Gheorghe PSD nu a fost prezent

Edler András György UDMR eutanasie

Apostolache Mihai PD-L eutanasie

Bobeş Marin PD-L eutanasie

Boiangiu Victor PD-L ??? (nu stim daca a fost prezent)

Bordeianu Dan Indep. sterilizare

Buican Cristian PNL sterilizare

Buta Sorin PD-L sterilizare

Cantaragiu Bogdan PD-L eutanasie

Duşa Mircea PSD nu a fost prezent

Gherasim Vasile PD-L nu a fost prezent

Iorguş Zanfir PD-L eutanasie

Longher Ghervazen Minorit.sterilizare (inlocuit de Grosaru)

Macaleţi Costică PSD eutanasie

Marinescu Antonella PSD eutanasie

Moldovan Carmen PSD sterilizare

Oltean Ioan PD-L nu a fost prezent

Pieptea Cornel PNL abtinere

Răţoi Neculai PSD eutanasie

Seres Dénes UDMR ??? (nu stim daca a fost prezent)

Soporan Vasile Filip Indep. eutanasie

Stan Nicolae Indep. eutanasie

Stoica Mihaela PD-L eutanasie

Varga Lucia-Ana PNL sterilizare

Vlădoiu Aurel PSD eutanasie

Zamfirescu Sorin PD-L eutanasie

Zgonea Valeriu PSD nu a fost prezent

Zguduitor a fost votul membrilor PSD si independentilor. Deputatii care ne-au asigurat inclusiv azi ca vor vota pro sterilizare (si pentru ca aceasta este linia partidului) fie au votat pentru eutanasie fie nu au venit la Comisie. Telefoanele care le-am dat deputatilor dupa sedinta pentru a afla daca au fost prezenti si care a fost pozitia lor au frapat: deputatii PSD au incercat sa fie foarte convingatori ca au votat impotriva eutanasiei !!! ” (Mesaj de la Carmen Arsene – FNPA)

In Postul Pastelui, se cer sacrificii, se cere varsare de sange. In Postul Pastelui singurul gand al puterii este CRIMA!

Sa ne apere Dumnezeu si pe noi si pe sufleteii patrupezi de pe strazi de gandul criminal al diavolilor cu chip politic!

CINE UCIDE AZI UN CAINE, MAINE VA UCIDE UN OM!

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Ganduri. Bookmark the permalink.

2 Responses to Cand zeii au devenit demoni

 1. Roxana Radu says:

  SITUATIA CAINILOR FARA STAPAN

  Sursa initiala o reprezinta demolarile din anii ‘80 care au provocat un prim val de animale ramase fara stapan si indiferenta autoritatilor fata de inmultirea necontrolata a acestora.

  Cauza actuala si cea mai ignorata a aparitiei cainilor fara stapan o constituie persoanele care locuiesc in medii rurale ori urbane, preponderent la casa cu curte, care in loc sa-si sterilizeze animalele, prefera sa le lase sa-si urmeze instinctul iar puii rezultati sunt abandonati in piete aglomerate, paduri de la periferii, pe langa restaurante, scoli, gradinite etc. In ultimii ani s-a marit si numarul cazurilor de abandon al cainilor de apartament. Au aparut pet shop-urile iar tentatia sau insistentele copiilor au facut ca multe animale sa fie achizitionate pe baza unui impuls de moment iar urmatorul pas sa fie abandonul. Totodata familii intregi au plecat sa munceasca in strainatate lasand in urma animale fara adapost.

  Factorii care contribuie la amplificarea fenomenului:

  – sursele de hrana (resturi menajere care abunda), oamenii care hranesc generatii intregi de pui proveniti de la cateaua blocului, in loc s-o sterilizeze si sa-i ofere aceeasi ingrijire pana la disparitia ei naturala

  – lipsa educatiei in randul populatiei privind necesitatea sterilizarii, lipsa fenomenului de adoptie, slaba informare, nepasarea.

  Cel mai grav factor este insa, absenta unor programe eficiente de gestionare a populatiei canine sau mai rau, aplicarea unor masuri total nedocumentate si ca atare, gresite.

  Aparent, exista 3 variante de abordare a situatiei actuale:

  1. Omorarea cainilor. O metoda care la prima vedere pare cea mai eficienta si rapida. La o examinare mai atenta, vom constata ca prinderea si eutanasierea cainilor prin metode “umane” se dovedesc a fi operatiuni foarte scumpe si de multe ori imposibile. Iubitorii de animale isi vor ascunde “protejatii” ori de cate ori se vor organiza prinderi, urletele unui caine prins de hingheri ii fac pe ceilalti “comunitari” sa fuga. In plus, deseori s-au inregistrat incidente cu aceste ocazii: hingherii au fost amenintati sau agresati de catre locuitorii din zona sau in cele mai multe situatii au fost mituiti. In aceste conditii, actiunea de prindere a cainilor se desfasoara intr-un ritm lent si anevoios. O alta metoda este otravirea cainilor. Ilegala si periculoasa, cu posibile victime colaterale (pasari sau alte animale salbatice, animale cu stapan, oameni fara adapost, copii nesupravegheati etc). Impuscarea, este deasemenea o metoda care nu se poate aplica atunci cand vorbim de atatea exemplare care traiesc in zone populate de oameni.

  2. Infiintarea unor adaposturi care ar putea gazdui toti cainii fara stapan. Pare o idee buna si mult mai umana decat omorarea cainilor. Insa adaposturile si-au dovedit eficienta numai in situatia unui numar redus de caini. La nivelul Bucurestiului si al intregii tari, sumele necesare pentru construirea acestor adaposturi – gigant ar fi fabuloase iar pe masura ce s-ar popula cu animale, restul exemplarelor s-ar inmulti nestingherite, profitand de spatiul si resursele ramase. In acest fel, ar trebui construite alte si alte adaposturi. Exceptand costurile constructiilor, ar mai exista costurile prinderii, sterilizarii animalelor din adaposturi plus, cel mai substantial, cel al asigurarii hranei si asistentei medicale pe tot parcursul vietii. Daca adaugam si costurile administrarii (ingrijitori, produse pt. igienizare, medic veterinar, medicamente etc), nici un consiliu local nu si-ar putea permite asemenea buget.

  3. Controlul reproducerii. Cu toate ca pare cea mai lenta metoda, cu efecte care nu se vad instantaneu, aceasta este singura solutie care s-a dovedit eficienta in cazul unei populatii mari de animale fara stapan, ca cea cu care ne confruntam de zeci de ani in Romania. Felul in care se aplica aceasta metoda este unul simplu si cu multe avantaje. Controlul reproducerii presupune: prinderea animalelor, deparazitarea, vaccinarea si sterilizarea lor, identificarea si marcarea intr-un mod vizibil de la distanta si eliberarea acestora in locul de unde au fost capturate.

  Avantaje: creste eficienta prinderilor (iubitorii de animale vor ajuta echipajele sa ia cainii daca vor stii ca acestia se vor reintoarce) iar de multe ori cainii vor fi adusi pentru sterilizare chiar de catre cei care ii ocrotesc. Prin vaccinare se elimina riscul producerii unor zoonoze periculoase (rabie). Numarul exemplarelor agresive (masculi in perioada de monta, femele cu pui) va scadea drastic. In urma sterilizarii comportamentul animalelor se schimba in totalitate, cel mai puternic instinct, cel de reproducere, dispare, nu se mai formeaza haite (in perioadele de monta s-au inregistrat cele mai multe cazuri de agresivitate). In plus, cainii nu mai migreaza, fiind mai facila o pastrare a evidentei acestora si depistarea unor exemplare cu probleme (caini agresivi, bolnavi etc).

  Sterilizarea in masa este singura solutie care da rezultate pe termen mediu si lung, mai mult decat atat, este o solutie decenta, umana si pentru care s-ar primi sprijinul organizatiilor de protectie a animalelor cat si al cetatenilor.

  Numeroase studii si tratate, inclusiv concluziile Organizatiei Mondiale a Sanatatii recomanda aplicarea unui program de control al reproductiei si nu adoptarea unei solutii radicale, inumane, scumpe si cel mai grav, total ineficiente! Cercetarile conduse de Organizatia Mondiala a Sanatatii in perioada 1981-1988 in cadrul programului A.G.F.U.N.D. / OMS de lupta impotriva rabiei umane si canine din tarile in curs de dezvoltare au relevat faptul ca programele de eliminare a cainilor (care prevad prinderea si euthanasierea cainilor comunitari) sint atat ineficiente, cit si costisitoare. Nimic nu dovedeste ca eliminarea cainilor ar fi avut vreodata un impact semnificativ asupra densitatii populatiei canine sau asupra propagarii rabiei. In spiritul viziunilor stiintific fundamentate, exprimate pe plan international si national, programele de “prindere si eliminare” a cainilor fara stapan sunt considerate ineficiente pe termen mediu si lung deoarece nu ataca originea problemei, care este ritmul ridicat al reproducerii. In conceptia promovata,”CONTROLUL populatiei canine se bazeaza prioritar pe: STERILIZARI, VACCINARI, (implicand inregistrari si marcaj), plus EDUCATIE si SUPRAVEGHERE”.

  “In the long term, control of reproduction is by far the most effective strategy of dog population management”

  – World Health Organisation, Guidelines for Dog Population Management, page 72.

  “Removal and killing of dogs should never be considered as the most effective way of dealing with a problem of surplus dogs in the community: it has no effect whatsoever on the root cause of the problem.”

  – World Health Organisation Guidelines for Dog Population Management, page 74.

  “In none of the study areas did the elimination of dogs by any method have any significant long term effect on dog population size.”

  – Report of World Health Organisation Consultation on Dog Ecology Studies related to Rabies Control

  Motivul este ca daca densitatea animalelor dintr-o anumita zona a depasit un numar critic, atunci solutia de mai sus este singura care poate rezolva problema. O data ce numarul cainilor este atat de mare ca in Romania, se pot omori oricat de multi caini, pe perioade extrem lungi si tot nu se va reduce numarul acestora. Rata de inmultire este mult mai rapida decat capacitatea autoritatilor de a prinde si omori animalele. In plus aceasta rata creste proportional cu rata omorarii. Cainii fara stapan se hranesc cu resturile menajere ale populatiei. Asta inseamna ca intr-un oras ca Bucuresti, un numar maxim de caini poate supravietui in limita cantitatii de resturi disponibile. Chiar daca s-ar reusi exterminarea a 50% din populatia canina, tot nu s-ar face nimic mai mult decat imbunatatirea conditiilor de inmultire si supravietuire a celeilalte jumatati ramase si implicit dublarea spatiului disponibil si a cantitatii de hrana. Acest lucru ar spori imediat rata de inmultire si conform studiilor efectuate, in numai un anotimp de imperechere s-ar ajunge la numarul initial de caini. Astfel, metoda uciderii animalelor ar putea fi aplicata la nesfarsit fara nici un fel de rezulatat.

  Argumente: In Romania nu s-a tinut cont de parerea specialistilor. Ani in sir autoritatile au eutanasiat cainii fara stapan. Statistica arata ca in Bucuresti, in anul 2001 erau 90.000 de caini. In perioada 2001- 2007 Administratia pentru Supravegherea Animalelor – Bucuresti a raportat capturarea si eutanasia a 108.000 caini dintre care 80% au fost eutanasiati iar 20% revendicati. O alta statistica data publicitatii de catre aceeasi administratie arata ca intre 2001-2007 inclusiv, cifra exacta a fost de 144.339 caini eutanasiati, astfel :

  2001….47.916 caini eutanasiati

  2002….33.650 caini eutanasiati

  2003….10.159 caini eutanasiati

  2004….13.602 caini eutanasiati

  2005….14.418 caini eutanasiati

  2006….13.236 caini eutanasiati

  2007….11.361 caini eutanasiati

  Pentru aceasta s-a folosit un buget de 9 milioane de euro. Rezulta ca pentru eutanasia unui caine s-au cheltuit peste 60 euro in timp ce o sterilizare costa 20 euro.

  Cu toate acestea si in anul 2010 numarul cainilor de pe strada este foarte mare, dovedind inca o data inutilitatea acestui program , confirmandu-se astfel concluziile raportului Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Raportul tehnic al Comitetului de Experti pentru prevenirea rabiei – Raport tehnic nr. 824, Geneva/1992.

  In prezent in Capitala, in urma unor calcule bazate pe metode stiintifice, Organizatia Vier Pfoten estimeaza ca traiesc aproximativ 30-40 000 de caini fara stapan. Dintre acestia, aproximativ 20% sunt deja sterilizati.

  Constatam ca pe parcursul celor 7 ani, plecand de la cei 90 000 de caini existenti in anul 2001, au fost omorati 144 399, alti aproximativ 100 000 au murit din cauza naturale (batranete, boli, accidente) iar numarul lor s-a redus numai la 30-40 000. Se deduce clar ca rata inmultirii si supravietuirii creste o data cu rata omorarii. Practic, prin metoda omorarii, nu se poate elimina mai mult de 50% din efectivul de caini dintr-o anumita arie, atata timp cat numarul lor a depasit un prag critic.

  Metoda sterilizarii masive si rapide, “in covor”, micsoreaza drastic rata de inmultire in timp ce procentul deceselor din cauze normale ramane constant.

  In fapt scaderea populatiei canine de la 90 000 la 30-40 000 a fost cauzata de sterilizarea “pe alocuri” facuta de diverse asociatii, persoane particulare, ASA prin sterilizarea cainilor revendicati sau programe initiate de cabinete veterinare prin reduceri de cost pentru cainii fara stapan. Practic, in nici unul din acesti ani nu s-a reusit eutanasierea a mai mult de jumatate din cainii de pe strazi. In acest fel, daca nu s-ar fi si sterilizat – in mica masura – numarul acestora ar fi fost aproape acelasi. In schimb, daca cei 90 000 de caini de la momentul respectiv ar fi fost sterilizati in masa (peste 90%) acum problema ar fi fost rezolvata. Media de viata a unui caine fara stapan este de 6-7 ani iar numarul acestora s-ar fi diminuat de la an la an pana la disparitie.

  La fel de importanta este aparitia unui act normativ (exista o propunere legislativa in acest sens dar care s-a oprit acum aproape doi ani la Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic) care, pe langa reglementarile necesare gestionarii populatiei animalelor fara stapan, sa oblige si proprietarii sa-si sterilizeze exemplarele fara valoare chinologica/drept de monta. Aceasta este singura metoda pentru a stopa fenomenul masiv de abandon al puilor, atat raspandit in zonele cu curti.

  Este regretabil ca in Romania, singura solutie gasita de autoritati este uciderea cainilor sau ignorarea problemei atata timp cat aceste rapoarte exista de foarte multi ani iar autoritatile au fost informate de catre diverse organizatii internationale de protectia animalelor cu privire la metoda sterilizarii masive, ba mai mult decat atat, aceste organizatii au oferit sprijin care presupunea ajutoare materiale, sterilizari gratuite si punerea la dispozitia autoritatilor de personal specializat in vederea demararii unui amplu program de control al reproductiei canine.

  Sterilizarea unui caine de talie medie costa aprox.20 euro care inseamna:

  – 12 euro medicamentele si materiale utilizate (tranchilizant, anestezic,dezinfectant, instrumentar chirurgical, materiale sutura, antibiotic, antiinflamator, manusi chirurgicale, materiale identificare etc).

  – 8 euro regia (salariul medicului si asistentului veteterinar, al prinzatorului, transportul pana la baza unde se fac sterilizarile si retur).

  Eutanasia unui caine costa 62 de euro, facand un calcul simplu prin impartirea bugetului ASA pe 7 ani la numarul de eutanasii efectuate.

  Din cele de mai sus, reiese cat de important este sa se porneasca, de urgenta, un program de control a reproductiei canine, atat la nivelul capitalei cat si la nivelul intregii tari.

  ____________________________________________________________________________

 2. adriana says:

  OARE DE CE NU SE APLICA ATOATE ACESTEA.PLATIM UNII DINTRE NOI UN ORET ENORM,PRIN OMORAREA CAINILOR FARA STAPAN.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s