Adevarul despre modul in care sunt cheltuiti banii nostri

Va rog sa descarcati slide-ul anexat si sa difuzati masiv in toata tara, la televiziuni, ziare, parlamentari, europarlamentari.

adevarul-despre-modul-in-care-sunt-utilizati-banii-dvs (click pe acest link si salvati documentul pentru a-l transmite mai departe)

The truth about how your money is being used (prin bunavointa Larisei Patrascu acest document a fost tradus in limba engleza. Multumesc tuturor celor care s-au oferit sa traduca acest document. De asemenea va rog sa transmiteti peste tot in lume documentul)

Multumesc! Doamne ajuta!

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

15 Responses to Adevarul despre modul in care sunt cheltuiti banii nostri

 1. maria l says:

  Minunat articol, as dori foarte mult ca acest articol sa apara exact asa si in engleza ca sa-l pot difuza mai departe. Eu cunosc limba engleza la un nivel scazut. Multumesc frumos.

 2. Roxana Radu says:

  UCIDEREA IN MASA, AFACERE PROFITABILA

  Uciderea in masa reprezinta o afacere profitabila pentru politicieni, primari, toti cei implicati direct sau indirect in acest proces.

  1. Protanul este firma care castiga enorm. Protanul este o firma controversata, care a intrat prima oara in insolventa in perioada in care doamna Sulfina Barbu era Ministrul Mediului. S-a redresat pentru o scurta de timp, acum este din nou in reorganizare…..
  Un kg de cadavru costa 0.5 euro+TVA la care se adauga costurile de transport 1.3 Euro/km +TVA (se plateste per km parcurs, atat dus cat si intors), deci numai incinerarea unui caine inseamna minimum 10 euro.
  Doar din Bucuresti s-ar castiga jumatate de milion de euro, omorandu-se 50000 de caini.

  2. Autoritatile castiga alocand bugete uriase pe hartie, raportand un consum fictiv pentru adapostire 30 zile, hrana, sterilizare, identificare, eutanasie, incinerare.
  De exemplu, in Slatina in perioada 2008-2010 s-au eutansiat 1111 caini cu presupuse boli incurabile, alocand un buget de 242500 euro, deci 218 euro/caine.
  In Bucuresti, in perioada 2001-2007 s-au cheltuit 9 milioane de euro, omorandu-se 144000 caini. Rezultatul? In aceste orase sunt caini pe strada.

  3. Hingherii (angajatii serviciilor de gestionare) castiga din taxele de protectie. Iubitorii de animale sunt santajati de catre hingheri, fiind obligati sa plateasca bani pentru a-si proteja cainii de la bloc.
  In Bucuresti taxa de protectie este de 100 lei. Facand un calcul simplu, un hingher ia spaga de zeci de milioane pe luna.

  EUTANASIA, PRAF IN OCHI PENTRU CETATENI

  Fie ca ne place sau nu, indiferent de metoda aplicata in urmatorii ani vom avea caini pe strada. Cine sustine altceva manipuleaza cetatenii!

  Diferenta dintre sterilizare in masa si eutanasie este ca prin sterilizare in masa cainii vor ramane pe strada 4-5 ani, numarul lor micsorandu-se drastic in fiecare an (cainii dispar pe cai naturale, varsta, hrana necorespunzatoare, accidente etc), iar prin eutanasie cainii vor ramane pe strada pentru totdeauna.

  Concentrandu-ne pe eutanasie, o parte din caini sunt omorati, cheltuindu-se banul public, in timp ce altii se inmultesc pe strada.
  De exemplu: In Bucuresti, jumatate din caini sunt nesterilizati.
  Din cei 20000 nesterilizati, 10000 sunt femele.
  In timp ce 100 de femele sunt ridicate din strada, blocand adapostul, cheltuindu-se banii publici pentru hrana, identificare, sterilizare, apoi eutanasie, celelalte 9900 dau nastere altor pui care inlocuiesc imediat cei 100 caini omorati.

  Rezultatele eutanasiei? Banii publici cheltuiti ineficient, afacere profitabila pentru autoritati, o imagine proasta a Romaniei, interesul cetateanului “eutanasiat” BOICOTUL ROMANIEI PESTE HOTARE

  Europa este revoltata de decizia politica luata si boicoteaza Romania pe toate caile.

  ONG-urile internationale au anuntat presa straina, informand cetatenii europeni despre ceea ce urmeaza sa se voteze in Romania.
  Din multe tari (Germania, Austria, Suedia, Olanda, Franta, Italia, Canada chiar si Uruguay) sunt trimise petitii cu zeci de mii de semnaturi cerandu-se interzicerea uciderii in masa.

  In multe din orasele lumii se desfasoara proteste impotriva uciderii in masa.
  Exemplu: La Vienna, Berlin, Munchen, Paris s-au organizat/se organizeaza mitinguri pentru sustinerea programului de sterilizare-returnare, asa cum toate tarile civilizate au adoptat atunci cand s-au confruntat cu aceasta problema.]

  Cetatenii straini boicoteaza produsele romanesti, refuza sa mai viziteze Romania si cer scoterea Romaniei din UE, intrucat nu respectam legile internationale de protectie a animalelor.
  Exemplu: Renault — Dacia

  Parlamentul European ne cere sa respectam urgent legile europene, Romania fiind stat membru si sa aplicam singura solutie sustenabila printr-un program de sterilizare-returnare.

  Imaginea Romaniei in lume deja periclitata in repetate randuri, va avea de suferit, romanii care lucreaza peste hotare vor avea de suferit, oamenii de afaceri vor avea de suferit, agentiile de turism vor avea de suferit.

 3. Roxana Radu says:

  SITUATIA CAINILOR FARA STAPAN

  Sursa initiala: demolarile din anii ‘80 care au provocat un prim val de animale ramase fara stapan la care se adauga indiferenta autoritatilor fata de inmultirea necontrolata a acestora.
  Cauza actuala: persoane care locuiesc in medii rurale ori urbane, preponderent la casa cu curte, care in loc sa-si sterilizeze animalele, prefera sa le lase sa-si urmeze instinctul iar puii rezultati sunt abandonati in piete aglomerate, paduri de la periferii, pe langa restaurante, scoli, gradinite etc. In ultimii ani s-a marit si numarul cazurilor de abandon al cainilor de apartament. Au aparut pet shop-urile iar tentatia sau insistentele copiilor au facut ca multe animale sa fie achizitionate pe baza unui impuls de moment iar urmatorul pas sa fie abandonul. Totodata familii intregi au plecat sa munceasca in strainatate lasand in urma animale fara adapost.
  Factorii care contribuie la amplificarea fenomenului:
  – sursele de hrana (resturi menajere care abunda)
  – persoane care hranesc generatii intregi de pui proveniti de la cateii din zona blocului, in loc sa-i sterilizeze si sa le ofere ingrijire, afectiune si hrana.
  – lipsa educatiei privind necesitatea sterilizarii, lipsa fenomenului de adoptie, slaba informare, nepasarea.
  – absenta unor programe eficiente de gestionare a populatiei canine sau mai rau, aplicarea unor masuri total nedocumentate si ca atare, gresite.

  Metode de rezolvare a situatiei actuale:

  1. Omorarea cainilor. O metoda care la prima vedere pare cea mai eficienta si rapida. La o examinare mai atenta, vom constata ca prinderea si eutanasierea cainilor prin metode “umane” se dovedesc a fi operatiuni foarte scumpe si de multe ori imposibile. Iubitorii de animale isi vor ascunde “protejatii” ori de cate ori se vor organiza prinderi, urletele unui caine prins de hingheri ii fac pe ceilalti “comunitari” sa fuga. O alta metoda este otravirea cainilor: ilegala si periculoasa, cu posibile victime colaterale (pasari sau alte animale salbatice, animale cu stapan, oameni fara adapost, copii nesupravegheati etc).
  2. Infiintarea unor adaposturi care ar putea gazdui toti cainii fara stapan. Pare o idee buna si mult mai umana decat omorarea cainilor. Insa adaposturile si-au dovedit eficienta numai in situatia unui numar redus de caini. La nivelul Bucurestiului si al intregii tari, sumele necesare pentru construirea acestor adaposturi – gigant ar fi fabuloase. Pe langa banii necesari construirii adaposturilor e nevoie de sume mari pentru prinderea, hranirea, asistenta medicala si sterilizarea. Daca adaugam si costurile administrarii (ingrijitori, produse pt. igienizare, medic veterinar, medicamente etc), nici un consiliu local nu si-ar putea permite asemenea buget.
  3. Controlul reproducerii. Cu toate ca pare cea mai lenta metoda, cu efecte care nu se vad instantaneu, aceasta este singura solutie care s-a dovedit eficienta in cazul unei populatii mari de animale fara stapan, ca cea cu care ne confruntam de zeci de ani in Romania. Controlul reproducerii presupune: prinderea animalelor, deparazitarea, vaccinarea si sterilizarea lor, identificarea si marcarea intr-un mod vizibil de la distanta iar apoi eliberarea acestora in locul de unde au fost capturate.
  Avantaje: creste eficienta prinderilor (iubitorii de animale vor ajuta echipajele sa ia cainii daca vor stii ca acestia se vor reintoarce si nu vor fi omorata) iar de multe ori cainii vor fi adusi pentru sterilizare chiar de catre cei care ii ocrotesc. Prin vaccinare se elimina riscul producerii unor zoonoze periculoase (rabie). Numarul exemplarelor agresive (masculi in perioada de monta, femele cu pui) va scadea drastic. In urma sterilizarii comportamentul animalelor se schimba in totalitate, cel mai puternic instinct, cel de reproducere, dispare, nu se mai formeaza haite (in perioadele de monta s-au inregistrat cele mai multe cazuri de agresivitate). In plus, cainii nu mai migreaza, fiind mai facila o pastrare a evidentei acestora si depistarea unor exemplare cu probleme (caini agresivi, bolnavi etc).
  Sterilizarea in masa este singura solutie care da rezultate pe termen mediu si lung, mai mult decat atat, este o solutie decenta, umana si pentru care s-ar primi sprijinul organizatiilor de protectie a animalelor cat si al cetatenilor.

  Argumentul care face din aceasta metoda una ideala pentru Romania este faptul ca densitatea animalelor depasit numarul critic, rata de inmultire fiind mult mai rapida decat capacitatea autoritatilor de a prinde si omori animalele. Chiar daca s-ar reusi exterminarea a 50% din populatia canina, tot nu s-ar face nimic mai mult decat imbunatatirea conditiilor de inmultire si supravietuire a celeilalte jumatati ramase si implicit dublarea spatiului disponibil si a cantitatii de hrana. Acest lucru ar spori imediat rata de inmultire si conform studiilor efectuate, in numai un anotimp de imperechere s-ar ajunge la numarul initial de caini. Astfel, metoda uciderii animalelor ar putea fi aplicata la nesfarsit fara nici un fel de rezulatat. Un argument puternic este dat de numarul mare de eutanasieri in perioada 2001-2007 si anume 144.339 si dupa cum se vede pe strazi numarul cainilor fara stapan este foarte mare, daci rezultatul scontat nu a fost obtinut. Mai mult aceasta operatiune a costat statul 9 milioane de euro. Rezulta ca pentru eutanasia unui caine s-au cheltuit peste 60 euro in timp ce o sterilizare costa 20 euro.

  In prezent in Capitala, in urma unor calcule bazate pe metode stiintifice, Organizatia Vier Pfoten estimeaza ca traiesc aproximativ 40 000 de caini fara stapan. Dintre acestia, aproximativ 40% sunt deja sterilizati.

  Constatam ca pe parcursul celor 7 ani, plecand de la cei 90 000 de caini existenti in anul 2001, au fost omorati 144 399, alti aproximativ 50 000 au murit din cauza naturale (batranete, boli, accidente) iar numarul lor s-a redus numai la 40 000. Se deduce clar ca rata inmultirii si supravietuirii creste o data cu rata omorarii. Practic, prin metoda omorarii, nu se poate elimina mai mult de 50% din efectivul de caini dintr-o anumita arie, atata timp cat numarul lor a depasit un prag critic.
  Metoda sterilizarii masive si rapide, “in covor”, micsoreaza drastic rata de inmultire in timp ce procentul deceselor din cauze normale ramane constant.

  In plus ar fi benefica aparitia unui act normativ care, pe langa reglementarile necesare gestionarii populatiei animalelor fara stapan, sa oblige si proprietarii sa-si sterilizeze exemplarele fara valoare chinologica/drept de monta. Aceasta este singura metoda pentru a stopa fenomenul masiv de abandon al puilor, atat de raspandit la aceata ora.

  Este regretabil ca in Romania, singura solutie gasita de autoritati este uciderea cainilor sau ignorarea problemei atata timp cat aceste rapoarte exista de foarte multi ani iar autoritatile au fost informate de catre diverse organizatii internationale de protectia animalelor cu privire la metoda sterilizarii masive, ba mai mult decat atat, aceste organizatii au oferit sprijin care presupunea ajutoare materiale, sterilizari gratuite si punerea la dispozitia autoritatilor de personal specializat in vederea demararii unui amplu program de control al reproductiei canine.

  Sterilizarea unui caine de talie medie costa aprox.20 euro care inseamna:
  – 12 euro medicamentele si materiale utilizate (tranchilizant, anestezic,dezinfectant, instrumentar chirurgical, materiale sutura, antibiotic, antiinflamator, manusi chirurgicale, materiale identificare etc).
  – 8 euro regia (salariul medicului si asistentului veteterinar, al prinzatorului, transportul pana la baza unde se fac sterilizarile si retur).

  Eutanasia unui caine costa 62 de euro, facand un calcul simplu prin impartirea bugetului ASA pe 7 ani la numarul de eutanasii efectuate.

  Din cele de mai sus, reiese cat de important este sa se porneasca, de urgenta, un program de control a reproductiei canine, atat la nivelul capitalei cat si la nivelul intregii tari.

 4. mariusmioc says:

  Puneţi greşit problema. Nu trebuie susţinută sterilizarea, ci trebuie acceptat ceea ce majoritatea mută a cetăţenilor consideră firesc: cîinii, pisicile, porumbeii şi alte vietăţi sînt parte firească a ecosistemului urban, iar statul nu trebuie să-şi asume nici un fel de atribuţii sau responsabilităţi referitor la aceştia.
  Parlamentarul ăla care a dat prima lege care interzicea omorîrea cîinilor a făcut o mare greşeală, fiindcă a adus în discuţie o falsă problemă şi a pretins că musai Statul trebuie să ofere o soluţie. Este vorba tot de nefasta ideologie a Statului Maximal.
  Ideea că pe străzile oraşelor nu trebuie să existe vietăţi, acceptată indirect şi de cei care propun sterilizarea, e greşită.
  Deviza actuală a politicenilor pare să fie: Să exterminăm tot ce e viu în oraşe!

 5. mariusmioc says:

  Desfiinţarea completă a Autorităţii pentru Supravegherea Animalelor şi folosirea banilor astfel economisiţi în probleme cu adevărat importante, asta trebuie cerut!

 6. xnici says:

  aveti dreptate! sunt de acord cu ceea ce spuneti. Insa mintile bolnave, care intarata cainii si apoi dau vina pe ei ca au fost muscati, sunt cei care sunt impotriva lor. Din nefericire, acestia isi educa copiii in spiritul violentei si apoi se mira ca se drogheaza, ajung prin puscarii si comit crime.
  Copiii acestora de cele mai multe ori sfarsesc tragic, ucisi de mana omului, nu de muscatura cainelui. Statisticile dovedesc ca muscaturile sunt de cateva sute de ori mai putine decat crimele, violurile, talhariile, sinuciderile, cazurile de drogati. Cu toate acestea, cei mai multi le prefera pe acestea. Si statul le ofera asta, pentru ca nu sunt capabili sa ofere nimic bun in schimb.

 7. xnici says:

  mai socant este ca nu conteaza nici faptul ca existe sanse mai mari sa-ti fie ucis copilul de medici incompetenti in spitale fara bani de medicamente. Nu are importanta nici ca se desfiinteaza spitale si se fac aziluri unde vor fi ingropati de vii batranii de care statul s-a saturat sa le tot plateasca pensiile si asa mizere. Pe nimeni nu deranjeaza taierile de salarii, de alocatii. acestea ucid mai multi oameni, ii imbolnavesc, ii lasa pe drumuri, ucid copii in maternitati. Dar ce ne pasa noua. Am mai auzit aceasta vorba: selectia naturala. Ei bine, acest gand ii face pe politicieni sa doarma noaptea linistiti. Insa, faptul ca exista caini pe strada si ca exista posibilitatea de a accesa niste fonduri nerambursabile de la stat pentru urmatoarea campanie electorala, nu le da pace. ce daca si animalele au suflet, ce daca pun la cale un genocid. Banii sa curga. Ei bine, le doresc ca banii pe care intentioneaza sa-i castige de pe urma vietilor necuvantatoarelor sa nu le foloseasca la nimic si sa priveasca neputinciosi cum cei dragi dispar din viata lor, asa cum noi ii vedem pe cei dragi ucisi. toti banii pe care ii castiga sa nu poata vindeca durerea si boala din trupul, mintea si sufletul celor dragi! Poate stiti ca Huidu era impotriva cainilor si poate stiti ca a ramas cu sechele pe viata in urma accidentului. Poate va amintiti ca Teo a zis ca o mamica poate trai din 600 lei, isi poate hrani copilul si asigura o viata normala copilului din acesti bani. A fost la un pas de moarte. Si ma intreb inca, daca o mamica era in aceasta situatie, cu 600 lei se putea trata in tari straine? Lista poate continua, dar ma intreb, oare acesti oameni au invatat ca ceea ce ofera, asta primesc? Au invatat ca rautatea li se intoarce impotriva?

 8. Uitati ce se intampla in “adapostul” individei numita EMILIA HERESCU, in judetul Prahova, orasul Boldesti-Scaieni, strada Calea Unirii, Nr.: http://www.observatorulph.ro/images/stories/2011/april011/caini_boldesti/picture1.jpg ; http://www.observatorulph.ro/latest-news/eveniment/imagini-socante-cu-caini-morti-de-la-adapostul-boldesti-scaieni-galerie-foto-video !

  Acest ipochimen este presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Prahova.

  Si-a organizat activitatea pe PF, strange cainii fara discernamant din tot judetul, din fabrici, institutii publice, etc, dupa care imparte banii cu managerii! Este vorba de CORUPTIE in cel mai mizerabil stil!

  Explicati-mi de ce managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie din Ploiesti, el fiind nativ din Boldesti-Scaieni, a ales sa o PLATEASCA pe Emilia Herescu pentru a strange cainii din curtea spitalului dar si de pe domeniul public, atat timp cat municipalitatea Ploiesti oferea acest serviciu gratis, prin adapostul de la Bucov?! DE ASTA NU EXISTA BANI IN SPITALE: pentru ca managerii FURA, DELAPIDEAZA FONDURILE, intretine cohorte de neamuri/rude/cunostinte pe statele de plata ale institutiilor in mod abuziv!

  In “adapostul” ei cainii sunt ucisi dupa 7 zile in mod barbar (nu detine autorizatie pentru substantele de eutanasie!), timp in care nu primesc apa sau mancare absolut deloc! Mai rau, 2/3 din caini mor la transport, pentru ca ii arunca unii peste altii in duba si majoritatea mor striviti! Media de greutate a unui cadavru trimis de la ea spre Protan este de 4kg (cat o pisica)!

  A adunat caini inclusiv de pe teritoriul municipiului Ploiesti, desi NU ARE VOIE, doar pentru a livra cat mai multe cadavre spre PROTAN!

  Ajutati-ne sa o oprim pe Emilia Herescu!

  Emilia Herescu trebuie sa isi primeasca pedeapsa!

 9. Pingback: UCIDEREA IN MASA, AFACERE PROFITABILA | Vlad Cel Groaznic

 10. Pingback: SITUATIA CAINILOR FARA STAPAN | Vlad Cel Groaznic

 11. theodor1998 says:

  Banii nostri ajung oricum la cine vor ei, dar conteaza mult mai mult sufletul unui animal decat banii!Am 2 caini care imi sunt printe cei mai buni prieteni, cum ar veni fac parte din familie si nu i-as da nici pe 1 milion de EURO!

 12. adriana says:

  Sa fiti protejati in lupta pentru dreptul la viata a tuturoro vietatilor.Am putut citi si eu articole ce scriu cu drag despre aceste vietati.asa ar fi frimos sa nu mai intervina bipedul in ecosistem,dar…sa nu uitam ca in jurul Bucurestiului, bipezii au pusti si impusca porumbeii,otravesc pisicile si cate crime mai sunt-Chiajna-Dudu.Voi sunteti biruitorii.

 13. Pingback: Animal savers from Romania are threatened even with death! HELP US! « Voluntar pentru iubire

 14. Pingback: Countries from EU say: GET ROMANIA OUT OF EU, NOW! « Voluntar pentru iubire

 15. Pingback: STIATI CA… « Voluntar pentru iubire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s