Desteapta-te romane!

Ni s-a spus ca nu sunt bani pentru intretinerea cainilor si i-au ucis. Ni s-a spus ca in padurea Letea, caii distrug proprietati si i-au ucis. Ni s-a spus ca nu sunt bani pentru vindecarea bolnavilor, pentru medicamente si au desfiintat spitale. Zeci de copii au murit in spitale, oamenii nu au bani sa se trateze si mor. Televiziunile incearca sa ne trezeasca la realitate prezentandu-ne adevarata situatie din Romania: bani exista! Romania este o tara bogata! Socant, nu? Deloc! Avem rezerve de aur, gaze, uraniu, wolfram, avem un potential turistic urias. Romanii ar trebui sa fie cei mai bogati din Europa. Si totusi nu sunt. Actualul guvern ne-a aruncat intr-o saracie lucie si cu toate acestea noi facem plecaciuni. Se spune ca anumite televiziuni dau in actuala conducere, pentru ca acei prezentatori sunt bine platiti de opozitie. Nu pot sa nu ma intreb de ce atunci cand unor prezentatori li s-au promis bani de zeci de ori mai multi de la conducerea tarii, au preferat sa refuze? De ce sa dea in actuala conducere a tarii pe bani mai putini, cand puteau pupa funduri pe bani multi? De ce ONG-urile pentru protectia animalelor se incapataneaza sa lupte pentru sterilizarea cainilor cu si fara stapan, desi in 2-3 ani nu ar mai avea caini pe strada si nu ar mai avea obiectul muncii, in loc sa fie de acord cu eutanasierea, care ar perpetua problema cainilor la nesfarsit, in acest fel primind sustinere financiara la infinit pentru a salva totusi cativa zeci de caini? De ce romanii tac cand sunt abuzati de stat, desi sunt 20 milioane de oameni care daca si-ar uni fortele ar rupe gatul actualei conduceri a tarii care numara numai cateva zeci de mii de abuzatori?
De ce atunci cand primarul in frunte cu popa si veterinarul satului le-a intrat in curte sa le ia calul perfect sanatos, s-au multumit cu 400 lei, desi calul costase zeci de milioane? Nu intreb de ce conducerea procedeaza in acest mod criminal si abuzeaza de oamenii si animalele care nu se pot apara, pentru ca stiu. O face pentru ca i se permite. Prin tacerea noastra incurajam abuzurile. Nu exista emisiune tv care sa nu ne indemne sa iesim in strada (chiar si tvr prezinta anumite emisiuni impotriva actualei conduceri). Noi, insa, asteptam sa se intample minuni. Multi se gandesc ca mai rau nu se poate. Asa or fi gandit si cei dusi in lagarele de concentrare de Hitler. Sau cei deportati in Siberia de Stalin. Mai rau nu se poate… Ba da, SE POATE! ACESTA ESTE DOAR INCEPUTUL! Pana la anul, la alegeri vor pune la cale alte si alte maceluri, vor mai da niste legi care sa-i avantajeze pe ei. CAT LE MAI PERMITEM?

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Desteapta-te romane!

 1. Doina says:

  Da, si eu as vrea sa iesim MULTI, MULTI, MULTI in strada si sa le rupem gatul. Poate, totusi, se va intampla. Macar pentru a ma convinge ca nu suntem un popor de lasi. ….Are mare dreptate autoarea articolului. Avem o tara bogata; bani sunt, dar sunt acolo unde n-ar trebui si unde au ajuns prin FURT. Suntem saraci in tara bogata, pentru ca se fura si nu se face nimic pentru a valorifica potentialul pe care il avem. Guvernantii sunt alesi si platiti sa rezolve problemele in avantajul tarii.Nu vor? Nu se pricep? Cred ca si una si alta.
  Iar in ceea ce priveste CRUZIMEA FATA DE ANIMALE….s-a atins o culme!
  Ce s-a intamplat la Botosani cu cainii si la Letea cu calutii, este o mica particica din mizeria care se face – premeditat si tacit, sau pe fata, ZILNIC.
  Observati ca guvernantii s-au “trezit” in ceasul al 13-lea, si numai “de ochii lumii”. Pentru ca TOATA EUROPA – si nu numai – este cu ochii pe ei. Nu cred ca vor rezolva asa cum trebuie problema; nu cred ca vor exista pedepse aspre pentru aceasta tragedie – si aceasta NU este singura; zilnic, se petrec acte de cruzime fata de animale pe teritoriul tarii.
  Orice pedeapsa ar primi cei vinovati de aceasta INCREDIBILA CRUZIME fata de niste fiinte fara aparare, ar fi prea blanda. Parerea mea – si nu numai a mea – este ca astfel de atrocitati ar trebui sa primeasca pedeapsa capitala. Numai asa, printr-o pedeapsa extrem de aspra si EXEMPLARA, se va putea stopa valul de cruzimi, care se intalneste la tot pasul, in aceasta tara.
  Este vorba de CRUZIME asupra unor fiinte lipsite de aparare (exista legislatie, dar e calcata cu cinism), de SUFERINTA INDUSA IN SUFLETELE CELOR CE SUNT UMANI, de EXEMPLUL COMPLET NEGATIV, prin INSTIGARE SI INCURAJARE LA VIOLENTA (dat tuturor, dar, mai ales copiilor si adolescentilor), de TERFELIREA INGROZITOARE A IMAGINII TARII IN LUME.
  Pentru toate acestea, VINA PRINCIPALA O POARTA GUVERNANTII; APOI EXECUTANTII. TOTI – ABSOLUT TOTI – MERITA PEDEAPSA CAPITALA. DACA VORBIM DE DREPTATE SI CORECTITUDINE.
  Pentru ca e PREA MULT. Nu e vorba de “greseli”, e vorba de REA-INTENTIE si PREMEDITARE.

  Numai ca pedeapsa – oricare ar fi ea – nu va avea loc sub actuala gtvernare, pentru ca DE LA EA PLEACA TOTUL.

  Faradelegea a luat locul legii. O vorba populara spune ca “pestele de la cap se-mpute.” Desi mari nereguli au fost tot timpul, din 2001, de cand Basescu a incurajat- prin atitudinea sa – MINCIUNA, FURTUL si VIOLENTA, toata acesta mizerie a crescut si creste EXPONENTIAL.

 2. Andreea says:

  Nicoleta, ai perfecta dreptate! Si eu sunt socata cati de multi oameni gandesc acelasi lucru, si cat de putini fac totusi ceva concret. Ma enerveaza de fiecare data de numarul mic de oameni care vine la proteste, invocand mereu aceeasi scuza “si crezi ca asa rezolvam ceva”? Nu pot sa-mi dau seama de ce nu pricep si ei ca singura arma democratica prin care poti face ceva este DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s