VIER PFOTEN îmbunătăţeşte protecţia animalelor în zona baltică, la toate nivelurile! (preluat de pe facebook)

O conferinţă de amploare organizată de VIER PFOTEN a avut loc în Vilnius, în 5 şi 6 mai 2011 pe tema animalelor de companie, cu scopul găsirii unei soluţii la nivel european pentru oprirea suferinţei animalelor fără stăpân, cauzată de suprapopulare. Desfăşurarea în bune condiţii a acestui eveniment a fost asigurată de asistenţa oferită de un grup lituanian pentru protecţia animalelor fondat de membrii Parlamentului Petras Austrevicius şi Zita Uzlyte. 200 de delegaţi din 20 de ţări au discutat despre soluţii în cadrul conceptului de proprietate responsabilă; rezultatul a fost Declaraţia de la Vilnius, care a atras deja atenţia. Suplimentar şi legat de această conferinţă, proiectul Grijă pentru animalele fără stăpân VIER PFOTEN (VIER PFOTEN Stray Animal Care (SAC)) a avut loc la Vilnius pentru prima dată şi a fost finalizat cu succes, iar proiectul şcolar VIER PFOTEN va fi probabil extins în Lituania.

 

VIER PFOTEN, şi anume Biroul de Politici Europene, a discutat recent despre revizuirea legii protecţiei animalelor din Lituania împreună cu ONG-urile naţionale, guvernul şi Grupul parlamentar pentru protecţia animalelor. Această discuţie a dus la final la câteva acţiuni ale VIER PFOTEN în această ţară. Soţia ambasadorului austriac în Lituania, Dr. Gudrun Koller, a iniţiat acest dialog constructiv. Rezultatul pentru animale este următorul:

 

Conferinţa şi Declaraţia de la Vilnius

Două sute de participanţi din 20 de ţări, inclusiv numeroşi experţi şi oficiali de rang înalt, au discutat despre soluţiile din cadrul conceptului de proprietate responsabilă, care au dus la “Declaraţia de la Vilnius privind proprietatea responsabilă a  animalelor de companie”. S-a ajuns la un consens copleşitor cu privire la faptul că numai respectul faţă de fiinţele simţitoare şi măsurile cuprinzătoare de control al populaţiilor în ceea ce priveşte proprietatea responsabilă, cum ar fi Identificarea şi Înregistrarea (I & Î), controlul naşterilor, prevenirea şi asistenţa veterinară, pot alina eficient suferinţa animalelor fără stăpân. S-a stabilit de asemenea faptul că aceşti paşi pot fi făcuţi numai în cadrul unei politici pan-europene. În viitor vor fi organizate mai multe conferinţe pe tema protecţiei animalelor în zona baltică, care se vor axa şi pe alte specii de animale, care vor fi acoperite de lucrările respective.

Pentru mai multe informaţii cu privire la conferinţă: http://www.carodog.eu/

 

 

Proiectul echipei SAC

Aceasta a fost prima apariţiei a echipei SAC VIER PFOTEN în Lituania. Echipa SAC a lucrat atât în capitala Lituaniei, cât şi în oraşul Klaipėda, la gura râului Nemunas. Mult mai mult de 500 de animale – câini, şi mult mai multe pisici – au fost castrate, îngrijite şi vaccinate. Această primă sarcină în Lituania a fost posibilă la intervenţia Dr. Gudrun Koller, şi a intensificat eforturile muncii SAC în statele UE.

În plus, atenţia din partea mass-media pe care a primit-o echipa SAC VIER PFOTEN atât la conferinţa din Vilnius, cât şi la cea din Klaipėda a fost foarte favorabilă. Astfel, călătoria în Lituania a alimentat, la mai multe niveluri, speranţele că un viitor mai bun pentru toate animalele fără stăpân poate deveni realitate.

Pentru mai multe informaţii referitoare la proiectul SAC, vă rugăm consultaţi:

http://www.vier-pfoten.org/website/output.php?id=1289&language=1

 

Proiectul VIER PFOTEN pentru şcolile din Lituania Adoptarea proiectului şcolar de către VIER PFOTEN este deja în curs de pregătire, iar în curând vor avea loc întâlniri cu Ministerul Educaţiei din Lituania. Persoana care a condus proiectul a devenit între timp membru al grupului de lucru “Educaţie şi bunăstarea animalelor” al Comisiei UE.

 

Documentul privind bunăstarea animalelor

VIER PFOTEN va respecta procedura legislativă din noua lege de protecţie a animalelor, care tocmai a fost înaintată către parlament.

 

 

 

 

 

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s