IMPORTANT SI URGENT!

Dragi colegi,

In iunie, in Parlamentul European, a fost lansata o Declaratie scrisa (nr. 26/20011) referitoare la managementul populatiei canine comunitare cerand statelor membre sa adopte strategii in acest sens ce sa includa masuri ca sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi pentru controlul populatiei canine si promovarea responsabilitatii detinatorilor fata de animale.

Semnatarii declaratiei sunt europarlamentarii romani, Daciana Sarbu si Adina Valean si europarlamentari din Germania, Spania, Polonia si anume Elisabeth Jeggle, Raül Romeva i Rueda, Janusz Wojciechowski.

Pentru a fi adoptata declaratia trebuie sa fie semnata de cel putin 378 deputati pana la data de 6 octombrie. Pana in prezent sunt 140 semnaturi.

http://www.europarl.europa.eu/activities/plenary/writtenDecl/wdFastOngoing.do?language=RO

Organizatia “Ärzte für Tiere e.V.” a lansat o petitie, tradusa in mai multe limbi (in caz ca doriti sa promovati petitia in afara Romaniei: engleza http://www.eu-protest1-en.aerztefuertiere.de/; germana: http://www.eu-protest1.aerztefuertiere.de/)

inclusiv in romana (http://eu-protest1-ro.aerztefuertiere.de/)

care, impreuna cu semnaturile stranse, va fi inmanata Parlamentului de catre o delegatie constituita in acest sens.

Va rog asadar sa SEMNATI PETITIA si s-o REDIRECTIONATI la cat mai multe contacte.

Petitia este sustinuta de mai multe organizatii din Europa si este important cat de multe ONGuri sa o sustina pentru a se vedea la Bruxel vointa acestora si mai ales a celor din tarile cu probleme. Astfel, oricare dintre ONGurile din Romania doreste sa sustina aceasta petitie in mod oficial, ca si participanti la campanie va rog sa-mi trimiteti (pana sambata, 20 august) ur matoarele:

–          numele, sigla organizatiei in caz ca aveti (format jpeg) si adresa web (daca aveti site)

–          numele persoanei de contact din cadrul ONGului si adresa de email

Aceste date vor aparea in linkul “organizatiilor de protectie a animalelor” aflat sub titlul petitiei.

O legislatie europeana da mult mai multa forta si sansa animalelor din Romania  si din celelalte tari cu probleme. O lege la nivel european implica mai mult control al modului in care este gestionata situatia si mai multe sanse ca ignoranta si coruptia autoritatilor sa fie diminuate.

Va multumesc.

Toate cele bune

Carmen Arsene

(cmarsene@yahoo.com)

VA ROG SA DIFUZATI ACEST MESAJ DE URGENTA TUTUROR IUBITORILOR DE ANIMALE, TUTUROR ONG-urilor SI CEL MAI IMPORTANT TUTUROR CELOR CARE NU MAI VOR CATEI PE STRADA! 
Cei care nu mai doresc catei pe strada si doresc masuri eficiente trebuie sa inteleaga ca singura masura care a dat rezultate in toate tarile civilizate este sterilizarea si microciparea, pentru a preveni abandonul. Instigarea la ura, violenta si crima impotriva unor fiinte care nu se pot apara, va naste oameni violenti si chiar criminali. In ultimul timp, poate ati auzit de crime in serie comise chiar si in Romania. Studii ale psihologilor realizate la nivel international dovedesc legatura dintre violentele indreptate impotriva animalelor, cruzimile la care acestea sunt supuse si modul in care viitorul adult va abuza de copii, femei sau batrani, de asemenea considerate fiinte vulnerabile si lipsite de aparare.
Prin urmare, daca doriti civilizatie, problemele se rezolva in mod civilizat si eficient intr-un singur mod, care in niciun caz nu implica acte de cruzime.
AMINTITI-VA! IUBITORII DE ANIMALE NU DORESC CATEI PE STRADA! Chiar daca motivele noastre difera de cele ale neiubitorilor de animale, toti dorim acelasi lucru – sa nu mai vedem catei pe strada, fie chinuiti, infometati, insetati, fie care sa va sperie copiii dvs.
Luptam pentru aceeasi cauza, nu pentru cauze diferite, asa incat trebuie sa facem ceea ce alte tari au reusit sa faca. Orice alta metoda, decat sterilizarea si microciparea, va duce la inmultirea necontrolata in cel mai scurt timp. Deja se vede efectul acolo unde eutanasia a continuat, numarul de catei fiind in crestere.
Maidanezii nu au picat din cer! Zilnic sunt adusi de la sate sute de pui, uneori chiar mame cu puii lor si aruncati in paduri sau prin marile orase. Atata timp cat acest obicei barbar nu va fi oprit, numarul de catei de pe strada va creste la infinit.
STERILIZAREA CATEILOR CU SI FARA STAPAN si MICROCIPAREA SUNT SINGURELE MASURI CARE AU DAT REZULTATE IN TARILE PE CARE LE LAUDATI DVS. CA NU AU CATEI PE STRADA!
Asa este ca si dvs. vreti sa mergeti linistit pe strada, sa va plimbati linistit copilul, sa va plimbati cu bicicleta sau sa nu mai vedeti catei chinuiti pe strada? Si eu vreau acelasi lucru ca si dvs. Inseamna ca suntem persoane inteligente, care nu se lasa manipulate de minciuni ieftine spuse in mass-media, ci aleg adevarul si aleg ceea ce este mai bine pentru dvs. si familia dvs.

http://eu-protest1-ro.aerztefuertiere.de/ (petitia in limba romana)

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to IMPORTANT SI URGENT!

  1. Theodor says:

    Iti multumesc pentru link-ul catre blogul meu.
    O zi buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s