Vii turist, pleci activist! Luptam pentru Rosia Montana! Oprim crima!

Roșia Montană la pas –  O zi la Roșia Montană pentru natură, patrimoniu și activism

Campania “Salvați Roșia Montană” te invită să fii alături de noi în lupta pentru păstrarea localității Roșia Montană cu toate valorile cultural-istorice și de mediu care există în acest moment.
Hai și tu sâmbătă 10 septembrie 2011 să vezi pentru ce luptăm și de ce!
Vino să cunoști patrimoniul de la Roșia Montană, oamenii care se opun proiectului minier, plimbă-te alături de noi și informează-te despre ceea ce încă nu știi referitor la cazul Roșia Montană.

Vino ca turist și pleacă ca activist!

Programul excursiei:
Ora 8.00 – plecare spre Roșia Montană din parcarea Piața Unirii cu autocarul sau microbuzul (în funcție de numărul de persoane). Un voluntar din Campania “Salvați Roșia Montană” te va însoți pe drumul către Roșia Montană pentru a discuta despre campanie și despre orice altceva vrei să știi despre Roșia Montană
Ora 11.00 – vizită la Muzeul Mineritului și vizitarea unor galerii romane. Ne vom întâlni cu ghidul nostru, localnic din Roșia Montană, care ne va însoți pe parcursul întregii zile.
Ora 13.00 – vizită la președintele Asociației Alburnus Maior (Eugen David) unde vom lua și prânzul
Ora 14.00 – 16.00 – tur ghidat prin Roșia Montană (casele de patrimoniu, bisericile, Tăul Brazi, Masivul Cârnic). Întâlnire cu membrii asociației ARA (Arhitectură, Restaurare, Arheologie)
Ora 17.00 – program special în Biserica Unitariană (în cadrul Școlii de vară ARA) – recital de poezie Maria Ploae și prezentarea filmului “Flăcări pe comori” (filmat la Roșia Montană) în prezența regizorului Nicolae Mărgineanu. (în limita timpului disponibil)
Ora 18.00 – plecare spre Cluj-Napoca
Costul excursiei este de 100 de lei și include transportul, ghidajul în Roșia Montană, prânzul, materialele. Alegând această excursie dai o șansă turismului de la Roșia Montană și oamenilor care se împotrivesc proiectului minier.
Înscrierile se pot face la biroul Retro Travel (Cluj-Napoca, str Potaissa nr. 11-13) prin achitarea taxei de participare până miercuri 7 septembrie 2011.

Te așteptăm cu drag,
Campania “Salvați Roșia Montană”

http://www.rosiamontana.org/

De noi toti depinde sa oprim crima impotriva naturii! Noi suntem vocea celor care nu cuvanta!

Ma adresez:

– iubitorilor de animale pentru ca animalele din acea zona vor fi ucise de otravuri

– iubitori de mediu pentru ca natura va fi arsa de cianuri

– iubitorilor de oameni pentru ca cianurile ne vor imbolnavi copiii. Si copiii din acea zona sunt ai nostri, pentru ca ei sunt viitorul nostru.

Cine doreste sa exploateze zona sa o faca turistic. Castigurile vor fi pe termen lung, iar statul va castiga de 1000 de ori mai mult decat castiga din exploatarea aurului. Cianurile vor distruge definitiv o zona cu un potential incredibil, la bugetul de stat vor aduce sume incredibil de mici, iar cei care exploateaza vor pleca dupa ce vor termina de furat aurul romanesc, uraniul si ce se mai gaseste acolo, fara sa-i intereseze de somerii ramasi in urma, de copiii bolnavi, de oamenii morti ca urmare a poluarii.

 

Si ce frumoasa e Rosia Montanta!

http://popadanmihai.wordpress.com/2011/02/06/ziua-rosiei-montane-6-februarie-2011/

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s