Ore-cur sau ore-cap? (primit pe e-mail)

“Legile ţării nu interzic nimănui să fie imbecil.” – Acad.Grigore C. Moisil

Scaunele prezidenţiale sunt periculoase: au un microb care se urcă la cap. – Acad.Grigore C. Moisil

Măsura legislativă, o indicaţie administrativă este una din
componentele vieţii unei societăţi; opinia publică e o altă
componentă. Nu trebuie crezut că dacă se decretează o lege, ea se va
şi aplica. Nu se aplică decât legile cu care sunt de acord cei ce le
aplică. – Acad.Grigore C. Moisil

 

Lucrează preşedintele Băsescu?

Fostul consilier prezidenţial Andrei Pleşu, într-un număr din „Dilema Veche”, spunea că “un preşedinte nu trebuie să se dea pe sine drept exemplu de precaritate salarială. E aproape stingheritor să te afli în situaţia de a explica unui preşedinte de ţară că cele 16 ore de predare ale unui profesor au, ca fundal, lungi zile şi ani de pregătire, că actorii nu prestează strict două ore pe seară, ocupându-se, în restul timpului, cu tăierea frunzei la câini, că nu toate meseriile pot fi reduse, cum spunea, cândva, academicianul Grigore Moisil, la numărul de ore-cur petrecute la birou. E nevoie şi de ore-cap, greu cuantificabile”.

Declaratia lui Andrei Pleşu este inspirată dintr-un articol al fostului consilier prezidential Zoe Petre. Aceasta explică pe blog cum stă treaba cu academicianul Grigore Mosil.
”Grigore C. Moisil, marele matematician în preajma căruia am avut privilegiul să petrec lungi ani (Florica Moisil – sora lui Moisil – era …mama d-nei Zoe Petre, adica i-a fost nepoata buna), avea despre programele de lucru o opinie atât de des exprimată încât a intrat în folclorul moisilesc de bază. El (sau discipolii care îl imitau cu umor şi afecţiune, nimeni nu mai poate şti cu precizie) spunea aşa: Matematica NU se face în ore de birou. Dimineaţă când te scoli, faci matematică; când te speli pe dinţi, faci matematică, şi, dacă nu te speli pe dinţi, faci matematică atunci când nu te speli pe dinţi! Somat să-şi facă public programul de 8 ore de muncă, Grigore Moisil a prezentat odată o foaie de hârtie frumos lineată, pe care scrisese aşa:

Luni


ora 8 – ora 9.50: curs, Amfiteatrul Ţiţeica

ora 10 – ora 11.50: consultaţii, catedră

ora 12- ora 16: timp de gândire, în sectorul de Cultură al Parcului de Cultură şi Odihnă «I.V. Stalin».

Altădată însă, exasperat, i-a trimis rectorului o hârtie pe care scria, mare: “Vă rog să precizaţi dacă vă referiţi la ORE-CAP sau la ORE-CUR”, scrie Zoe Petre pe blog într-un material intitulat “Necrolog pentru Domnul Trandafir”.

Dat fiind faptul că preşedintele Traian Băsescu a anuntat că domnia sa lucrează 16 ore pe zi, avem şi noi o întrebare: câte din aceste ore sunt, domnule preşedinte, ore-cur şi câte ore-cap?
Acest mesaj primit pe e-mail reflecta adevarul actualei conduceri. Probabil ca mesajul nu-i va atinge si daca nu-i atinge, inseamna ca nu l-au inteles. Nu-i bai, stim cum e cu succesurile in invatarea gramaticii, stim cum este cu gandirea logica, stim cu ce s-a inconjurat actualul presedinte al tarii: daca spun sacali, jignesc animalele, asa incat ii voi numi doar creaturi fara cultura, educatie, bun-simt. Si cum pestele de la cap se impute, Romania a inceput sa emane un miros de mortaciune in putrefactie. Socant este ca romanilor pare sa le priasca acest miros, chiar le place sau asteapta sa treaca de la sine. Dar adevarul este ca daca nu arunci mortaciunea la gunoi, risti sa te imbolnavesti.

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ore-cur sau ore-cap? (primit pe e-mail)

  1. adriana says:

    Creaturi…pentru mine este prea mult spus.Indivizilor le prieste mirosul,dar sa nu uitam cum au ars de vii unele necuvantatoare;din mintea mea interioara le doresc aceeasi fapta sa fie pentru ei si restul urmasilor lor.Am spus ca pentru mine este prea mare cuvantul creatura,pentru ca acesti indivizi nu pot fi creatia unuia ce iubeste si ocroteste VIATA.

  2. Minca Stanciu says:

    Supărător de adevărat !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s