Sunt cetăţean al unei foste ţări de Lucian Avramescu (articol extraordinar) – primit pe e-mail

Sunt cetăţean al unei foste ţări

Autor Lucian Avramescu

 

Într-o ţară moartă, cu un popor care nu mai există, totul este perfect realizabil.

Trăiesc, din ce în ce mai apăsător, gândul  că  buletinul naşterii mele este  fals. M-am  născut într-o ţară care nu mai e. România am zis? Care România? La 21 de ani de la fătarea, prin sângeroasă cezariană, a democraţiei, ţara mea a reuşit, economic şi moral, performanţa de a muri. Satul meu, Sângeru, nu mai e, nu mai figurează în nimic, judeţul meu, Prahova, desenat într-o hartă care mi se părea eternă şi osoasă ca un schelet de dinozaur, nu mai joacă în şotronul planetar. România a murit grafic din toate desenele şi geografic de tot. Doar câte o crimă scârboasă sau câte un viol, petrecut prin nu ştiu ce italii sau americi, mai aşază în supratitluri porecla odioasă de român în gazetele universului. M-a sunat un prieten, cu disperare, să mă uit la un interviu  televizat, pe nu ştiu ce program, cu istoricul Giurescu. N-am fost pe fază. Dinu C. Giurescu, des­cendent al unei familii cu trei ge­neraţii de academici ai istoriei naţionale, cu originea în Chiojdul Prahovei, vorbea – am înţeles mai încolo – despre falsa împărţire a ţării în ţinuturi secuieşti şi tătăreşti şi vietnameze şi intergalactice. Despre porcăria pe care o cloceşte regimul mafiot Băsescu de a repomăda dicta­tul hitlerist de la Viena, preţ plătit pentru a-şi menţine curvele în capul mesei cu bunătăţi. Giurescu vorbeşte, din păcate, unui popor surd. Chiar surdomut. Unui popor care deja nu mai e. Cui te adresezi, domnule savant al istoriei naţionale? Nu vezi că suntem morţi? Câteva milioane de oameni, zice-se vii, singurii bănuiţi de a fi vii, au plecat unde-au văzut cu ochii. Şi-au uitat aici casele, mormintele, amintirile. Unii şi-au uitat chiar şi copiii minori. Mamele şi-au uitat copiii în leagăne, leagăne mişcate de scheletice mâini de bu­nici, morţi şi ei de nu se ştie când, rămaşi într-o inerţie a datoriei. E cea mai amplă şi înspăimântătoare părăsire de ţară care s-a petrecut vreodată.

Mă uit la dealul şi văioagele şi cărpiniştile oable care continuă poza ferestrei mele şi realizez că locuiesc o iluzie. Cât costă întreţinerea în odaia unei iluzii? La cât a ajuns gigacaloria într-o iluzie? Dealul  pare acelaşi din strofa de poem rustic a copilăriei mele. Numai că dealul nu mai e al meu. Iarba a fost înstrăinată. Roua nu-mi mai aparţine. Vă contrazic, domnule academician Giurescu. Mafia de azi nu reface, unicame­ral, doar hotărârea lui Stalin din 1946, aşa cum aţi scris într-o revistă, insultând partidele istorice şi rega­litatea, pentru omorârea parlamentului. Mafia de azi, cea mai parşivă probabil din  univers, nu dă doar Ardealul. Mafia de azi, prin capul ei diabolic şi chel, nu dă doar câteva judeţe ardeleneşti, aceleaşi în­tâmplător luate de Hitler, ci dă Ro­mânia. Nu observaţi că România nu mai e? Trimisul special al preşedintelui ţării la Bruxelles, pe numele lui întreg Laszlo Tökes, a uitat cum se cheamă ţara pe care o reprezintă. Drept pentru care i-a zis Ţinutul Secuiesc. Întrucât cea mai mare aglomerare de maghiari e în Bu­cureşti, presupun că Ţinutul Secuiesc se întinde şi peste fosta capitală a fostei Românii, până la Dunăre şi la Mare. Observaţi vreo zvâcnire de orgoliu naţional? Să fim serioşi. Vreun patriot nimerit prin accident în vârfurile puterii? Aş!

Înţeleg că regimului Băsescu îi lipsesc iarăşi nişte miliarde de euro şi aleargă să-i împrumute. Vrea să câştige şi următoarele alegeri. Într-o ţară moartă, cu un popor care nu mai există, totul este perfect realizabil. Cineva mi-a reproşat ieri că nu-i recunosc lui Băsescu măcar meritul de a fi realizat reforma administrativă. Da, i-l recunosc. Chiar şi me­ri­tul de a fi reformat sănătatea. Am alergat, duminică, jumătate din ju­deţul Prahova să găsesc o singură farmacie deschisă. Spitalele zonale au dispărut şi ele împreună cu medicii de comună şi cu moaşele care ştiau să lege un buric de nou-născut. Cele 300 de spitale desfiinţate sunt doar partea cuantificabilă a reformei băsiste din sănătate. Îi recunosc şi meritul concentrării învăţământului la oraş. Să închizi 3.000 de şcoli pentru care au asudat înaintaşii, spre învăţarea alfabetului în îndepărtate cătune, e într-adevăr o reformă istorică. Prin reforma Băsescu, n-ar mai fi fost şcoală în Ipoteştii lui Eminescu, în Humuleştii lui Creangă, în Hobiţa lui Brâncuşi. Da, îi recunosc re­alesului toate meritele reformiste.

Poate că România merita omorâtă şi nimeni până la Băsescu n-a observat această trebuinţă istorică. Ei bine, el a reuşit.Iar dacă muribunda mai mişcă un pic, în curând îi va face de petrecanie. Contaţi pe el!

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Sunt cetăţean al unei foste ţări de Lucian Avramescu (articol extraordinar) – primit pe e-mail

 1. Regimul IUDEO-SECURIST Basescu criminal in serie inca in libertate.

  • xnici says:

   Ma bucur mult cand vad oameni inteligenti care au constientizat in sfarsit cine e in spatele lui Basescu. Tocmai citeam ca Basescu a platit un transport cu un avion in care el nu s-a aflat si care, culmea, nu si-a anulat zborul, dimpotriva. E lesne de inteles ca este un traficant, atata timp cat la nunta lu’ EBA a fost platit cu milioane de euro, ascunse in cadouri de nunta. Interesant este ca mai apar comentarii cum ca noi nu avem capacitatea de a intelege ca Basescu nu a fost la bordul acelui avion. Evident ca nu a fost. Daca avionul era descoperit plin de arme, droguri sau mai stiu eu ce minuni, pica sigur, asa s-a camuflat in “eu nu stiu nimic, nu am fost acolo”

 2. VASILE2007 says:

  DOMNULE LUCIAN,AVETI MARE DREPTATE IN TOT CE ATI SCRIS,ATI OMIS UN LUCRU,ROMANIA NU E IN MOARTE CLINICA,PDL ESTE IN PICAJ,MOARTE CLINICA SI O DATA CU PDL SI BASESCU,HAI SA FIM UNITI,SA VINDECAM RANILE PROVOCATE DE ATACURILE BASISTE SI DE PDL. IMPREUNA VOM REUSI SA VINDECAM ROMANIA SI SA SCAPAM DE ACEST CANCER NUMIT,NU-I VOI SPUNE NUMELE DAR VOI REMARCA FAPTUL CA E CEL MAI VENINOS SARPE SI TREBUIE INLATURAT…

  • xnici says:

   Daca as mai crede in existenta lui dumnezeu, as spune doamne ajuta sa scapam de ei, dar cred doar in puterea noastra de a schimba ceva in bine. Daca tot asteptam sa ne pice din cer, vom avea o supriza neplacuta. Va pica mai degraba un meteorit, decat sa pice ceva bun. Prin urmare, lupta merge mai departe si fiecare TREBUIE sa faca tot ce poate pentru a starpi PDLeprele!

 3. Cristiana says:

  Va urez succes in starpirea lui Basescu si a pdl -ului .Sunteti optimisti…..

 4. camelia says:

  Daca as fii mai tanara nu as mai sta pe ganduri sa emigrez….dureros! NU mai am multi ani pana la pensie dar nici nu am ce astepta! Singurul lucru care ma consoleaza este plecarea copiiilor mei, unul in Suedia altul in Anglia!Oare ne vor adopta si pe noi aceste tari normale?

  • xnici says:

   Plecarea din tara e ca sinuciderea. E cea mai usoara cale de scapare. Si eu ma gandeam la plecare, insa, daca pleaca toti romanii care cat de cat constientizeaza diferenta dintre rau si bine, nu mai zic despre oamenii competenti care ne parasesc si aduc valoare unei alte tari, se va alege praful de Romania. Am vazut ieri filmul IDIOCRACY pe care il recomand tuturor sa-l urmareasca, pentru ca reflecta modul in care va “evolua” lumea in viitor. Deja, rezultatele se vad. Americanizarea, mai exact indobitorcirea se vede cu ochiul liber in Romania. Cateodata simt ca nu am alaturi de cine sa lupt. Prea multi oameni normali la cap, capabili, cu suflet au ales calea mai usoara… E drept, mai usoara in aparenta, mai usoara pentru urmasi, pentru ca pentru ei, este o tragedie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s