SPUNE DA VIETII IN PIATA UNIVERSITATII!

Din 2007, PDL a blocat o lege perfecta pentru managementul populatiei canine. Dupa 4 ani si nenumarate proteste, PDL a adoptat legea. Dar surpriza, PDL a schimbat total continutul ei, adoptand in fapt eutanasia cainilor sau mai bine spus moartea in chinuri a cainilor. In ciuda tuturor studiilor efectuate de-a lungul a peste 20 de ani de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, in ciuda esecului dovedit chiar in Romania a eutanasiei cainilor, unde timp de 20 de ani cainii au fost macelariti, sute de mii de caini mai exact, pe bani multi, dar fara rezultate, in ciuda rezultatelor notabile ale catorva orase din Romania care au adoptat sterilizarea, cu sprijinul autoritatilor si care acum nu mai au caini pe strada, PDL a vrut cu orice pret sa legalizeze uciderea cainilor. De fapt sa legalizeze ceva ce a mai fost legalizat in Romania inainte de 2007 si nu a dat niciun rezultat. Practic nu schimbau nimic, ci pacaleau cativa oameni manipulati prin tehnici abile, ca un program ce s-a mai aplicat fara rezultate, fiind legalizat, in speta eutanasierea cainilor, ar da rezultate daca ar fi reluat de catre ei. Zis si facut. Au facut calcule, a reiesit ca la afacerea asta le ies 400.000.000 euro/an, bani suficienti sa cumpere cateva milioane de voturi, asa incat au investit milioane de euro in campanii de strangere semnaturi, bannere, panouri publicitare si spoturi publicitare care explicau cum ceva care nu s-a aplicat unitar in intreaga tara si anume sterilizarea nu a dat rezultate, uitand sa mentioneze ca tocmai PDL se face vinovat de blocarea legii sterilizarii.

Pentru ca au blocat aceasta lege, sute de copii au platit, fiind muscati de caini abandonati, de caini cu stapani nesterilizati si lasati sa umble liberi in afara curtilor pentru a se imperechea si a stimula cresterea numarului de caini vagabonzi. Zilnic la televizor vedem rezultatul incompententei lor, zilnic cateva persoane cad victime acestei incompetente.

Studiile arata ca, daca din 2007 legea sterilizarii unitare nu era blocata de catre PDL, acum nu mai aveam caini pe strada sau mai erau foarte putini, pe cale de disparitie. Incompetenta, cruzimea si lipsa de demnitate a deputatilor PDL a fost recunoscuta si de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, care a reintors legea uciderii cainilor, motivand cu bun simt ceea ce deja noi stiam cu totii.

Am fost denigrati, am fost maltratati, am fost abuzati pentru ca am sustinut cu cinste, cu date stiintifice si cu incapatanare aplicarea unor masuri eficiente de gestionare a populatiei canine din Romania, dorinta noastra fiind de a reduce pana la zero numarul de caini de pe strada in mod civilizat, uman si crestin. Linia de dialog a fost mereu inchisa si de catre actuala putere politica si de catre BOR.

Pentru toate acestea, pentru instigare la violenta, cruzime si crima, pentru lipsa educatiei, pentru copiii abandonati pentru care nu exista programe reale de reintegrare sociala, pentru jignirile aduse parintilor, bunicilor, copiilor si nepotilor nostri, iubitorii de animale au fost zilnic in Piata Universitatii, scandand JOS INCOMPETENTA PORTOCALIE! JOS UCIGASII!

Iubitorii de animale arata cu degetul spre PDL care a permis ca in 4 ani de zile numarul de caini de pe strada sa creasca, numarul de muscaturi sa fie din ce in ce mai mare, iar victimele nevinovate si de o parte si de alta sa sufere.  Am vrut masuri eficiente si o lege corecta care sa protejeze ambele parti, oameni si animale, asa cum se intampla in toate tarile civilizate.

NU AM FOST SUSTINUTI IN ACEASTA CAMPANIE NICI DE CATRE PDL, NICI DE CATRE MASS-MEDIA, CARE IN MARE PARTE A TINUT ISONUL PDL-ULUI FARA A SE INFORMA CORECT, CHIAR DEZINFORMAND OAMENII, DESI DEONTOLOGIA JURNALISTICA NU PERMITEA ACEST LUCRU!

In schimb am fost sustinuti de catre USL care, intelegand importanta rezolvarii acestei probleme, pe de o parte pentru a proteja copiii si oamenii in general de atacul cainilor, pe de alta parte, pentru a proteja animalele asa cum cere legislatia europeana si bunul simt, a semnat cu Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului un protocol prin care se obliga sa adopte masuri eficiente, umane si civilizate, pentru ca ceea ce s-a intamplat pana acum sa nu se mai repete.

Sunt iubitori de animale care lupta de 30 de ani pentru aceste masuri umane si eficiente, altii lupta de 20 de ani, altii de 10, iar altii, doar de 1 sau 2 ani. Sunt milioane de iubitori de animale in Romania. Toti isi doresc ca, in sfarsit, Romania sa devina o tara civilizata, in care sa fie apreciati pentru implicarea lor in rezolvarea problemelor sociale prin voluntariat, iar drepturile lor si ale animalelor sa fie respectate. Nicio tara europeana si chiar din lume nu denigreaza voluntarii, indiferent de cauza pentru care lupta, ba dimpotriva incurajeaza acest comportament, chiar din scolile primare. Aici dorim sa ajungem, iar pentru ca actuala putere nu ne sustine, ba chiar ne da in cap, ne vedem nevoiti sa o schimbam.

Este dureros sa vezi atat de multi oameni buni distrusi, ba chiar ucisi din cauza abuzurilor unor oameni necumpatati, care fac exces de putere, sa vezi atat de multi oameni, care desi sterilizeaza sute de caini din pensia lor amarata taiata, facand un bine societatii, sunt improscati cu noroi si marginalizati pentru ca aceasta este comanda portocalie. Si mai dureros este ca nu s-au aplicat legile in vigoare pentru a pedepsi abuzurile asupra animalelor, fiind incurajate chiar prin diferite tertipuri, chiar si de catre politie.

Vom fi in Piata Universitatii zilnic, pentru ca luptam pentru viata, pentru o viata de calitate pentru toti oamenii si pentru animale, interzicand intunericului sa ne calce pe suflet!

SPUNE DA VIETII IN PIATA UNIVERSITATII!

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to SPUNE DA VIETII IN PIATA UNIVERSITATII!

  1. Sunt zilnic in Piata Universitatti,pentru oameni si pentru animale.SPUN DA VIETII IN PIATA UNIVERSITATII!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s