Pe 1 Martie, Vrancea a cutremurat mafia portocalie

1 Martie 2012. Nu am rezistat si am mers iar in Piata. O doamna isi saluta prietenii, oameni necunoscuti pana atunci, cu: Jos Basescu! Baietii ne ofera martisoare. Ba chiar si fetele ofera martisoare baietilor, e drept, cu Basescu spanzurat cu snurul de la martisor. Toti purtam cu mandrie poza lui Basescu spanzurat. Din ce in ce mai multi tineri vin sa-si strige nemultumirea. Apar si prietenii mei, iubitorii de animale, dintre care unii au protestat zilnic, ore intregi, fara sa se lase clintiti de gerul de afara. Cand nu erau la deszapezit oameni si animale, erau in Piata Univeristatii. Acesti oameni din Piata ma misca de fiecare data. Un domn imi spune ca el nu e sarac, ca o duce bine, dar vine acolo pentru tineri, pentru un viitor mai bun, pentru RESPECT! Lumea tanjeste dupa respect, dupa iubire, dupa compasiune. Ce stiu PDL-istii ce este aceea empatie? Au mimat-o cat au putut, dar masca a cazut de mult. Si ce monstruozitati au aparut din spatele mastilor…

Nu am reusit sa ajung zilnic in Piata, dar ori de cate ori am mai avut putina energie am mers acolo. Ii iubesc pe acesti oameni si ii respect. Nu, nu sunt platiti, asa cum nu sunt nici eu platita sa protestez. Mai degraba as as da un salariu sa stiu ca cei care ne conduc vor infunda puscaria sau spitalul de nebuni, dar nu as primi niciodata bani pentru a face ceea ce mi se pare moral si corect.

Romania este o tara in care pana si preotii si-au vandul sufletul diavolului sau ii slujesc din totdeauna, cine mai stie… Oamenii adevarati, insa, au sufletul intact si ii vedeti mereu in Piata. Unii inchid usa cand intra in casa si nu-i mai intereseaza de nimic. Lor sa le fie bine, matul lor sa se umfle, restul sa moara in chinuri daca s-ar putea pentru a le ostoi pofta de sange si pentru a le mai diminua frustrarile aparute din lipsuri. Ce bine e cand altul are mai putin decat tine, nu? Ce bine e cand moare copilul altuia in spital si nu al tau, nu? Dar crezi ca norocul tine o vesnicie? Numai oamenii egoisti nu ies din casa. Chiar crezi ca va reusi sa plece din tara copilul tau? Chiar iti doresti sa fie sluga unor straini care sa stearga cu el pe jos? De ce sa nu-l faci stapan pe tara lui? De ce sa nu muncim pentru Romania noastra, nu pentru Romania lor?

Dar sa va spun ce este si cu titlul. Pe 1 Martie, vrancenii au anuntat ca vor fi prezenti in Piata in numar destul de mare pentru a protesta zilnic. Si atunci m-am gandit ca in mod sigur acest lucru va cutremura dictatura portocali, o va rupe si o va ingropa. TREBUIE!

PROTESTELE NU S-AU INCHEIAT! Piata are o viata proprie si o putere de regenerare fantastica. Daca vrei sa-ti incarci bateriile si sa nu cazi prada senzatiei ca nu ai nicio putere, mergi in Piata. SPUNE DA VIETII IN PIATA UNIVERSITATII!

(cateva fotografii sunt mai vechi, dar mesajul e valabil in continuare)

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s