Toti “primarii” promit “adaposturi” . Prostirea prostilor sau ce urmeaza by cutu-cutu.ro

PROMISIUNI ELECTORALE

Toti candidatii la Primaria Generala sau la primariile de sector ne vor promite in campania electorala noi “adaposturi” pentru catei. Aceasta este, invariabil, “solutia” lor !

Nici nu a inceput campania electorala, ca in aparitiile televizate ori in discutiile directe pe care le-am avut cu ei, candidatii ne-au propus, fara exceptie, “solutia” lor: “adaposturi”.

Primarul Oprescu a declarat in presa anul acesta, nu o data, ca va construi un adapost “pentru 10.000 de caini”, candidatul Nicusor Dan a spus la Realitatea TV, de pilda, ca “va construi adaposturi pentru caini”, Robert Negoita, candidat la primaria sectorului 3, intrebat saptamana trecuta de locuitorii sectorului, a promis ca “va construi adaposturi”, candidatul PNL la primaria sectorului 2 ne-a invitat la o sedinta si ne-a propus “adaposturi”, iar Silviu Prigoana, nici mai mult nici mai putin, la o intalnire de acum doua saptamani cu cateva ONG-uri pentru protectia animalelor ne-a zis, plin de charisma, ca “va construi un foarte mare adapost pentru 30.000 de caini ca sa nu-i mai calce masinile pe strada, dotat cu camere video in fiecare padoc ca sa-i vedem de-acasa, cu poza la fiecare pe site din prima zi ca sa fie adoptati imediat, cu incalzire in pardoseala”. Cheltuielile, in viziunea domnului Prigoana “vor reveni asociatiilor culturale care traiesc din drepturi de autor si care vor sponsoriza adapostul, necheltuindu-se banii primariei (care sunt doar 120.000 si nu ajung)”. Dumnealui “are deja contracte cu procesatorii de carne care vor dona carnea gratuit, cu firmele de custi care vor dona custi gratuit, cu masini frigorifice care vor transporta hrana gratuit, si, in curand va avea contract cu Vier Pfoten cu care se afla in tratative, si care va tria acesti caini, ii va eutanasia pe cei agresivi si pe cei bolnavi grav, sterilizandu-i pe ceilalti si platind ingrijitori multi pe banii lor”. Deci domnul Prigoana ne propune un adapost cu multe dotari. (“si cu Lamborghini ”, spune o doamna protector de zona). Cert este ca dansul face din adaposturi o arma electorala si zice ca a experimentant deja solutia la Targu Mures. Acolo, pentru ca a platit diverse persoane cu 5 lei sa aduca cainii in adapost. “nu mai e nici un caine pe strada”. Cine este din Targu Mures si ne poate da detalii? Cainii din adapost au camere video? Pleaca la stapan in doua saptamani de la prindere si au fiecare poza pe net? Nu mai este NICI UN CAINE pe strada in Targu Mures??

Important ni se pare efortul primarului Poteras in campania pre-electorala de a steriliza cainii din sectorul 6 cu fundatia Vier Pfoten. Desi, se pare ca si acolo se pregateste un adapost, cu rol doar de primire, nu si de postoperator, de tranzit, pentru cainii sterilizati.

Cand luminile rampei se vor aprinde, “primarii” vor intra in scena si vor pomeni cuvantul magic “adaposturi”. Asadar, sa fim pregatiti. Prostirea prostilor sau ce urmeaza. Incantarea alegatorilor cu construirea unor noi adaposturi. Alegatori care se vor gandi imediat la emisiunile Animal Planet unde cainii sunt tratati de boli si vin repede adoptatorii sa-i ia acasa.

Acesti “primari” insa nu au o minima experienta directa. Si nu au facut vreodata dovada (inteligenta) ca au succes cu adaposturile. Sa-si fi testat precizia vreunul dintre candidatii la fotoliu si sa-si fi aratat bunavointa macar cu un mic adapost-pilot de 50 de caini, pe care sa ii cazeze maxim doua saptamani dupa care sa plece direct la stapani, inainte sa faca cumplitele, celebrele, boli de adapost precum jigodia, tusea de canisa, parvoviroza si raia!

Ne mai incanta oare cuvantul magic “adapost” pe vreunul dintre noi cu experienta?
Mai are cineva incredere? Adaposturile de stat ne dau frisoane reci pe sira spinarii. Ne gandim fara exceptie la lagarele de exterminare pe care le au, pe post de adaposturi, toate primariile din tara, si bineinteles, cele din Bucuresti.

Suntem foarte multi iubitori de animale. Suntem un oras de ONG-uri si de protectori de zona, multi “cata frunza si iarba”. Ne-am dat “doctoratul” in adaposturi “pe spatele” unor caini haituiti si chinuiti. De cate ori nu ne-am dus la adaposturi si am venit plangand, urland, cerand ajutorul unor ONG-uri la fel de neputiincioase? Cine ne mai prosteste? I-am gasit in adapost, mancand unii din altii, cu mucozitati curgandu-le din nas exact ca la copii, cu ochii curgand de asemenea, ori dusi in cap, tusind, cu blanita roasa, fara par, cu bube, mirosind urat, privindu-ne intens, tacut, sa-i luam acasa.

De cate ori am mers sa cautam niste caini luati de hingheri “ca fiind agresivi” (in realitate nefiind) si pe care nu i-am mai gasit niciodata, desi legea ii obliga pe hingheri sa-i tina acolo? Adaposturile sunt “manusa fermecata din padure” in care intra, si tot intra cainii din oras, si unde sunt omorati pe ascuns, ca sa se faca loc alora. Alta explicatie???

Adoptiile? O poveste. Adaposturile primariilor nu fac adoptii. Daca ceri numele unui “adoptator” care, chipurile, ar fi luat un caine negasit, ni se spune ca este “secret”. Insa cei care cer sterilizarea unui caine figureaza in mod automat ca “adoptatori” cu adresa completa pe prima pagina a site-ul autoritatii pentru caini.

DAR TREBUIE SA DISCUTAM CU CANDIDATII

In masura posibilului, am avut intalnire cu fiecare candidat si i-am explicat ca adaposturile nu sunt solutii, ci doar niste masinarii ingrozitoare de consumat bani si de chinuit cainii. Nicidecum solutii civilizate. Credem ca Nicusor Dan a inteles, caci a avut amabilitatea sa se intalneasca cu noi si ulterior sa publice pe site-ul sau concluziile.

Speram ca si ceilalti “primari” au inteles cate ceva din discutii. Noi toti insa trebuie sa mergem sa vorbim cu ei. Cu cat suntem mai multi, cu atat le este mai clar ce au de facut. (Dupa modelul “Daca-ti spune unul ca esti beat, nu-l crede, dar daca iti spun mai multi, du-te si te culca”). Cu cat vom discuta mai des cu ei, cu argumente serioase, cu atat isi vor da seama ca gresesc si ca realitatea este dincolo de ce-si imagineaza. Comunicarea nu a omorat pe nimeni! Discutiile trebuie purtate prieteneste. Trebuie sa le aratam inseamna”adaposturi”. Unii sunt de buna credinta si nu vizeaza doar masinaria de facut bani din adapostire. Oamenii acestia trebuie sa vada realitatea din ochii tuturor. In fond, candidatii sunt vectori de opinie si pot contribui la formarea unei mentalitati sanatoase.

PASII CARE S-AU FACUT DEJA

Chiar daca mai sunt probleme, in protectia animalelor s-au facut in ultimii ani progrese. In principiu, iubitorii de animale il vor vota ca primar general pe Sorin Oprescu, singurul primar general care a dovedit ca a facut ceva constructiv pentru cainii strazii din 2001 incoace. Daca primarul Videanu nu acorda audiente si nici nu a renuntat la eutanasie, primarul Oprescu a emis imediat dupa investire dispozitia de primar nr. 1101/2008, apoi HCGMB nr. 243/2009 privind sterilizarea si returnarea cainilor si apoi HCGMB nr. 16/2010, prin care s-a inceput sterilizarea cainilor impreuna cu cabinetele veterinare. Sunt pasi, pasi mari, judecand trecutul! Si in contextul lipsei LEGII STERILIZARII !!

Mai nou, primarul Oprescu sterilizeaza gratuit si pisicile! Ceea ce este extraordinar pentru protectorii de zona care ne suna innebuniti daca nu stim vreun centru unde se sterilizeaza gratuit pisicile, si ca sa nu se mai inmulteasca langa blocul lor! In ultimul timp am primit chiar telefoane de la oameni multumiti care au sunat la ASPA pentru programare la sterilizare, ASPA venind dupa 2 zile sa ia cainii si dupa alte 2 zile cainii fiind adusi acasa sterilizati! Foarte bine! Nu mai sunt asteptarile de doua luni in care fata cateaua! Primarul Ontanu este insa “campion” la sterilizari. El detine recordul absolut. Prin CTV sector 2, prinde cainii a doua zi dupa cerere, ii sterilizeaza, si dupa 2 zile ii aduce sterilizati. Sectorul 2 este nominalizat pe burtierele televiziunilor ca fiind “cu cei mai putini caini”. Si poate chiar nu ar mai avea daca oraselele si comunele din jur si-ar steriliza cainii si nu ar arunca intens puii in Bucuresti! (O doamna din Ganeasa a marturisit unui ONG ca ea are 3 catele si aduce puii de la ele de fiecare data in fata magazinului Bucur Obor.)

CE TREBUIE SA PROMITA CANDIDATII PENTRU A-I VOTA ?

Bucurestiul progreseaza, dar, (inevitabilul “dar”!…), mai sunt pasi de facut, dintre care, primordiale sunt parteneriatele pentru sterilizare cu localitatile din jur pe o raza de minim 40 de km, in care Bucurestiul ofera gratuit asistenta juridica si consiliere. Un alt pas important ar fi activarea clinicilor mobile.

Adaposturile primariilor trebuie, de asemenea, sa faca pasi mari. Si sa deschida portile pentru adoptie! Adaposturile nu inseamna “casa” pentru caini. Inseamna claustrare, boli, si in cele din urma, moarte. Adapostul primariei sectorului 1, numit pompos “Politia animalelor” este poate cel care ofera conditiile cele mai proaste, unde oamenii nici macar nu au voie sa intre! In adaposturiile Primariei generale se poate intra doar 3 zile pe saptamana.

Ne opunem tavalugului adaposturilor, atat din Bucuresti din tara. Din perioada eutanasiei si pana astazi ele nu au dovedit decat “cruzime fata de animale”. Cruzimea fata de animale” este sanctionata de legea 9/2008 cu inchisoare si amenda penala uriasa. Nu mai vrem conditii mizerabile si, in cele din urma, moarte in chinuri.

Pentru maidanezi primariile nu trebuie sa mai faca adaposturi, ci trebuie sa faca CONTRACTE DE MEDIATIZARE CU PRESA! Cainii vor fi adoptati direct de pe strada sau din adaposturile existente, daca se face campanie! Nu ne mai trebuie alte adaposturi! Decat unele mari si statice, mai bine mici si dinamice! Sa fie folosit Pallady! In 2001, cu putin inainte de declansarea eutanasiei, Pro TV spunea de 2-3 ori pe zi “Veniti pe strada Theodorla Pallady sa adoptati caini ! ” Cand ajungeam acolo era coada de masini (din care multe erau masini luxoase), cu parinti si copii care isi alegeau emotionati un catel!

Astfel, cainii nu vor fi nici pe strada, dar nici in adaposturi. SIMPLU. Nu adaposturi, nu cheltuirea nejustificat de mare a banilor publici, nu mortalitate, nu discutii cu ONG-urile si cu iubitorii de animale nemultumiti! Dar inseamna propulsarea noastra ca oameni civilizati. ( “Practici”. Daca nu s-a inteles, se repeta: “P-R-A-C-T-I-C-I”).

Odata accceptate adaposturile (lagarele de exterminare) in Bucuresti, se incurajeaza (“se da tonul”) si localitatilor din tara sa faca la fel. Iubitorii de animale nu mai accepta adaposturi.

Iubitorii de animale sunt un batalion, o armata de oameni. Ei vor sprijini candidatii care vin cu solutii inteligente, nu cu adaposturi sau cu praf in ochi pentru necunoscatori. Vrem solutii decente.

Sa nu mai chinuim cateii! Ei sunt prietenii nostri cei mai buni !

ASPECTE FOTO-VIDEO DE LA ADAPOSTURILE PRIMARIILOR. Atentie, continut violent. Materialul a fost inregistrat de colegii nostri din toata tara ori de mass-media.

FOTO:
http://www.cutu-cutu.ro/content/imagini-aferente-articolului-toti-%E2%80…

REFLECTARE IN MASS MEDIA.
Iata cateva linkuri:

Adapostul sectorului 1:
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-padoc-catei-maidanezi-…

Adapostul Botosani. Cei 200 de câinii din adăpostul special amenajat la Botoşani au fost ucişi cu bestialitate in foarte putine ore (deci nu prin eutanasie), şi încărcaţi în saci.

http://www.dcnews.ro/2011/05/partidul-verde-cere-urmarirea-penala-a-prim…

Adapostul Bistrita. Oamenii se revoltă: “Adăpostul de câini de la Bistriţa e ca un lagăr de exterminare!”

http://bistritaonline.ro/2011/08/05/oamenii-se-revolta-adapostul-de-cain…

Adapostul din Radauti. Mai multe fotografii îngrozitoare, din adăpostul Primăriei, în care câini înfometaţi mănâncă cadavrele altor câini. Primarul din Rădăuţi spune că a văzut şi el pozele. Imagini cutremuratoare pe YOUTUBE :

http://www.realitatea.net/imagini-ingrozitoare-caini-se-hranesc-cu-cadav…

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/imagini-ingrozitoare-caini-se-hranesc-cu-cadav…

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/imagini-ingrozitoare-caini-se-hranesc-cu-cadav…

pres. Marcela Pîslă, 0720.798.273,0766.251.158, 0741/508.632, asociatia_cutu_cutu3@yahoo.com, Relatii cu publicul: L-V, 15.00-17.00
www.cutu-cutu.ro

30 aprilie 2012

http://www.cutu-cutu.ro/content/imagini-aferente-articolului-toti-%E2%80%9Cprimarii%E2%80%9D-promit-%E2%80%9Cadaposturi%E2%80%9D-prostirea-prostilor-sau-ce-

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Toti “primarii” promit “adaposturi” . Prostirea prostilor sau ce urmeaza by cutu-cutu.ro

  1. Adriana says:

    Daca tot am de platit un bir catre UE,aceasta imi este datoare cu o lege reala a protectiei animalelor cu si fara stapan.Cei din Parlamentul European stiu de unde si cum provin bietii catei pe stazile Romaniei?Le- a explicat cineva ca propietarii de catei de “rasa”ii imperecheaza oriunde si oricum si abandoneaza puii si chiar in ultima vreme si adultii?Daca PE il iubesc atat de mult pe UCIGASUL BASESCU SI FIICA eba,sa-i ia la ei ,eu una ii donez fara 2%. PE ESTE OBLIGAT SA EMITA LEGEA:STOP MACELULUI MAIDANEZILOR DIN UNIUNEA EUROPEANA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s