USL-ul e chiar mai diabolic decat PDL-ul

PDL-ul nu s-a gandit niciodata sa distruga singurul exemplu de oras din Romania, in care sterilizarea cainilor cu si fara stapan a fost aplicata cu succes. Daca faceau acest lucru, romanii nu mai puteau sa dea exemplu orasul Oradea aratand cu calcule exacte cum se poate rezolva definitiv problema cainilor comunitari. Dar, iata ca au facut acest lucru cei de la USL. Proaspat instalat in scaunul de primar, Ilie Bolojan de la PNL/USL, a pus la cale un plan diabolic: reintroducerea eutanasiei cainilor comunitari. Zis si facut, aprobat cu majoritate de consiliul  local Oradea  care a votat uciderea: 17 pentru (13 PNL+2PSD+2PDL) si 5 impotriva (UDMR).  Nici nu conteaza foarte mult faptul ca in acest oras nu mai sunt caini de ucis. Important este ca vor fi adusi, va fi stimulat abandonul, pentru ca TREBUIE sa existe caini de ucis, acum mai mult ca niciodata.

Culmea este ca inainte ca primarul PNL sa preia mandatul de primar, fostul primar, membru PDL a colaborat cu o asociatie din strainatate pentru introducerea proiectului de sterilizare in masa, care a dat rezultatele scontate cu bani putini, exact asa cum s-a stabilit. De altfel, singurul program care a dat rezultate in toate tarile civilizate din UE si de dincolo de ocean.

Iata ce mesaj am primit de la dna. Carmen Arsene de la FNPA:

“Oradea, orasul model, parte a oricarei referiri la gestionarea eficienta si civilizata a cainilor comunitari, devine, prin voia catorva oameni, orasul crimei

In 2004 in Oradea erau cca 5000 caini, in ciuda unei campanii asidue si continue de “stricnizare” precum a recunoscut in urma cu putin timp, primarul de atunci, Petru Filip (PDL), actual deputat. Oferta unor organizatii din Anglia de a schimba programul de omorare intr-unul de sterilizare si returnare este acceptata de fostul primar Petru Filip, fara insa sa fie optimist in privinta rezultatelor. In cadrul unor intalniri oficiale care abordeaza si aceasta problema cainilor comunitari, Petru Filip devine dupa ani chiar purtatorul de cuvant si garantul unor rezultate extraordinare: sterilizarea si returnarea este singurul program care a avut succes, in Oradea de la 5000 caini in 2004, s-a ajuns la 250 caini in 2011 (reprezentanti in fapt doar de abandonurile constante din afara orasului).

Programul de gestionare a cainilor este coordonat si finantat din fonduri proprii de Robert Smith, om de afaceri englez si presedintele Fundatiei pentru Protectia Cainilor Comunitari, FPCC-SOS Dogs, din Romania . Programul de gestionare a implicat nu numai un program de capturare, sterilizare, identificare si returnare in Oradea ci si in alte localitati, secondat si de un program de educatie in scoli, iar intreg proiectul, prin modul de derulare si rezultatele lui, incluzand partea educationala, a insemnat un pas enorm spre civilizatie si un exemplu de notorietate.

Proiectul Oradea a fost implementat ca proiect pilot pentru a demonstra autoritatilor ca sterilizarea si returnarea cainilor cu si fara stapan este solutia pentru rezolvarea problemei populatiei canine comunitare. Avand in vedere ca scopul a fost atins dar si faptul ca, desi incunostintate de aceste rezultate fantastice, autoritatile statului nu au fost interesate sa rezolve problema prin aplicarea acestui program la nivel national, ci, mai mult, au sabotat constant orice tentativa de implementare a unei legislatii in acest sens, avand in vedere ca nu putea continua la nesfarsit finantarea din bugetul propriu, in urma cu doua luni Robert Smith a hotarat sa se retraga si sa puna la dispozitia primariei Oradea adapostul cu toate investitiile, echipa, logistica, dar sa ajute in continuare, cu conditia ca primaria sa continue acelasi program.

Primarul Ilie Bolojan (PNL) se arata foarte fericit si nerabdator ca primaria sa preia gestionarea cainilor.

Curand aveam sa aflam si de ce. Ignorand rezultatele extraordinare ale programului de sterilizare derulat de SOS Dogs Oradea , ignorand argumentele logice si juridice ale FNPA, ignorand opozitia coplesitoare a unui numar impresionant de oameni (cca 300) prezenti la dezbaterea publica, ignorand stadiul de civilizatie si moralitate atins de populatia Oradei, primarul Bolojan decide sa se intoarca la metoda practicata in urma cu 10 ani, ilegala in prezent, de omorare in masa a cainilor.

Binenteles un astfel de program, dovedit un esec oriunde s-a aplicat, nu va face decat sa reumple strazile cu caini la capacitatea intiala, adica din numarul ridicol de mic de 250 caini la care s-a ajuns prin eforturi mari si printr-un program organizat, sustinut si coordonat perfect, la 5000 caini, un numar care va fi atins probabil in numai 1 an.

Dintr-un oras cunoscut la nivel national ca fiind model prin eficienta dovedita a sterilizarii in masa, mentionat in plenul Parlamentului Romaniei, dat exemplu in plenul Parlamentului European unde s-a sugerat ca fiecare oras si tara sa implementeze “modelul Oradea”, Oradea se vrea transformat intr-un oras al criminalitatii, imoralitatii, ilegalitatii, cinismului evidentiind acea caracteristica a politicianului roman fara respect pentru eforturi, realizari, pentru cetateni, votanti, fara respect pentru viata, ci doar satisfacandu-si nevoile primitive de a-si impune o vointa (doar pentru simplul fapt ca vederea unui caine ii e dezagreabila) dar si din interese de alta natura.

La presiunea primarului Bolojan, in care binenteles spiritul de coalitie, in interiorul careia fiecare are interesul propriu din cauza unei afaceri proprii pe care n-o vrea clatinata, interes pentru un alt proiect HCL pe care il vrea adoptat, pentru o firma pe care o detine in oras si nu vrea s-o pierda, isi pierde mai degraba constiinta si respectul de sine pentru a face pe placul unui primar.

Astazi consiliul local Oradea a votat uciderea: 17 pentru (13 PNL+2PSD+2PDL) si 5 impotriva (UDMR).

FNPA va ataca HCLul in contecios-administrativ si va face plangere penala impotriva celor care votand o ilegalitate au incitat la nerespectarea legislatiei.

Modelul Oradea ne-a ajutat sa ne sustinem un punct de vedere evidentiindu-l intotdeauna in sustinerile noastre.

Acum Oradea, dar mai ales noi, avem nevoie sa ramana simbolul care a devenit

Va rog ajutati ca acest simbol al unui program real, civilizat de gestionare a cainilor prin sterilizare si returnare sa nu dispara in spatele unui grup de interese.

Trimiteti PROTESTELE dvs. la adresele:

Primar Ilie Bolojan: primarie@oradea.ro

Prefect Bihor: Claudiu Pop, registratura@prefecturabihor.ro

IPJ Bihor: cabinet@bh.politiaromana.ro

DSVSA Bihor: office@dsvsa-bihor.ro

Va multumesc

Toate cele bune

Carmen Arsene

Pentru asta am iesit noi in strada? Pentru a schimba niste criminali diabolici, cu insusi diavolul? USL ne demonstreaza astfel, ca inca se mai poate strica ceva in Romania, desi aveam impresia si sustineam cu tarie treaba asta ca mai rau nu se poate. Ba da. Se poate. Cu USL la conducerea tarii. USL, ati pierdut votul meu. Ba mai mult, voi incepe cea mai apriga campanie impotriva voastra.

De ce face USL aceste lucruri? Simplu: au o datorie imensa rezultata in urma campaniei electorale 2012 de la locale si anti-Basescu. Deci, aveti grija, orice promisiuni v-au facut cei de la USL pana acum, dupa ce si-au primit votul vor fi incalcate. Si cand te gandesti ca au pozat cu un catelus fericiti ca au semnat protocolul care garanta dreptul la viata a animalelor si care vorbea, pentru prima oara in ultimii peste 150 de ani in Romania, de masuri eficiente cu adevarat care au fost aplicate cu succes inclusiv in Oradea si anume sterilizarea si microciparea tuturor cainilor cu si fara stapan. Ma intreb ce s-a intamplat cu Norocica daruita lui Ponta…

 http://www.oradea.ro/fisiere/module_fisiere/15353/pct.%2043.pdf

 

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in URGENT!. Bookmark the permalink.

3 Responses to USL-ul e chiar mai diabolic decat PDL-ul

  1. adriana says:

    Am INGENUNCHEAT. ne-am INCHINAT si ne-am RUGAT pentru VIATA, pentru PRUNCI, BATRANI si CATEI. DOAMNE si tu ce ne-ai dat? Ce-ti pasa tie chip pictat, de popi adulat, MACEL AI SEMANAT,de ROMANIA TU AI UITAT? Se vede treaba ca JUCATORUL UCIGAS i-a insamantat pe PNL-isti si PSD-isti cu ser de USL-isti, pentru a se debarasa de PDL-isti. Pretul puterii catre TARTOR se masoara in BANII FACUTI DIN SANGELE NECUVANTATOARELOR, VOR URMA PRUNCII SI BATRANII. Sa nu-i blestemi, sa nu-i jignesti? se cred zei? Pana si ei sunt muritori. CINE VA DA DREPTUL SA LUATI VIETI, caci ce sunteti si cine sunteti se vede din faptele voastre. Eu la vot nu voi mai merge, caci tot nu a contat. AM SPUS NU TRECUTULUI CORUPT SI AM VOTAT ALTI UCUGASI! Ce am asteptat si ce ne-au dat? O dorinta? SA FIE TRATATI, ASA CUM TRATEAZA EI BIETII CATEI, SA AIBA PARTE DE VIATA LOR SI EI SI NEAMURILE LOR. DUMNEZEU NU EXISTA!

  2. xnici says:

    Nu, Dumnezeu nu exista cu adevarat! Este creatia popilor care fac afaceri de tip mafiot cu chipuri cioplite la care se inchina cre(s)tinii care ies apoi si dau cu bata in cap cainilor, copiilor, batranilor etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s