Manifest canin in sala de lectura – 6.12.2012, ora 17.00

banner_manifest canin in sala de lectura

 

Manifest canin în sala de lectură
Proiect educativ în România

 

6 decembrie 2012

 

Asociaţia Red Panda, Compania de Teatru Replika, ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România), Asociaţia Animal Care – Austria şi TEATRUL LUNI de la Green Hours anunţă lansarea programului educativ pentru copii intitulat “Manifest canin în sala de lectură“, joi, 6 decembrie 2012, la ora 17.00.
Proiectul cultural-educativ “Manifest canin în sala de lectură” constă în prezentarea, în cadrul bibliotecilor publice partenere din România, a unui spectacol de teatru al cărui scop principal este sensibilizarea, conştientizarea şi responsabilizarea tinerilor în legătură cu problema câinilor fără stăpân. Spectacolul de teatru “Confesiunile unui caine” are ca subiect lecţiile de supravieţuire ale unui căţel, cu o poveste de viaţă care l-a făcut celebru. Mărturisirile personajului nostru sunt făcute cu înţelepciune, umor, ironie, autoironie, cu ceea ce am putea numi “mentalitate canină”, dar de pe o poziţie omenească. Muzica live, coregrafia şi videoproiecţiile aduc un plus de emoţie si originalitate spectacolului.
Câinii de pe stradă sunt o problemă a întregii comunităţi. Educarea si responsabilizarea tinerilor reprezintă cel mai important pas în schimbarea pe care dorim să o vedem la nivel de societate, pentru un viitor fără animale pe stradă. “Confesiunile unui caine”, prima piesa de teatru din România care tratează tema animalelor fără stăpân, abordează într-un mod inedit această problemă a noastră, a tuturor.
Reprezentaţiile se vor desfăşura în bibliotecile partenere: Biblioteca Naţională Pedagogică „I. C. Petrescu”, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, Biblioteca Judeţeană Mureş, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” Dolj.
Joi, 6 decembrie, ora 17.00 vă invităm la prima reprezentaţie din cadrul proiectului, la Biblioteca Naţională Pedagogică “I.C. Petrescu” – Sala Istrate Micescu (parter). Adresa: Str. Zalomit nr. 12, sector 1 – lângă Parcul Cişmigiu.

“Confesiunile unui câine” este
un spectacol pentru cei care au un căţel acasă şi se fericesc.
un spectacol pentru cei care nu au un căţel acasă, dar îşi vor lua unul şi se vor ferici.
un spectacol pentru cei care iubesc animalele, dar şi pentru cei care nu le iubesc… şi le vor iubi (Mihaela Rădescu).

Un spectacol de Ioana Macarie şi Mihaela Rădescu
Distribuţia: Mihaela Rădescu, Mădălina Florescu – pian, Cristian Balaş – vioară, Alina Crăiţa, Emilia Manea, Andrei Gonczi, Toma Albacan şi Bogdan Frunzareanu – video artists
Coregrafia: Ioana Macarie
Dupa romanul “Viaţă de câine” de Peter Mayle

 

Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta:

Delia Pirvu: 0763.626.777

Email: office@red-panda.ro

 

 

 

 

 

 

Despre Compania de Teatru Replika

 

Compania de Teatru REPLIKA își asumă rolul de mediator între cele două componente ale actului cultural (creator și consumator) prin inițierea, menținerea și dezvoltarea comunicării în mediul socio-educativ.

Compania de Teatru REPLIKA își propune:  organizarea unor expoziții, spectacole, concerte, proiecții de filme și alte manifestări culturale cu scopul de a familiariza publicul tânăr cu noile modalități de expresie artistică;

stimularea comunicării între tinerii artiști și publicul tânăr prin participarea comună la realizarea produsului cultural; identificarea nevoilor culturale ale tinerei generații și sincronizarea produsului artistic cu aceste nevoi;

cultivarea spiritului civic și a implicării adolescentului în viața culturală devenind atât consumator cât și creator;

realizarea unor proiecte culturale care să producă o creștere semnificativă a  gradului de acces și de participare a publicului tânăr la cultură.

 

Despre Asociaţia Red Panda

 

Asociația Red Panda are misiunea de a educa și milita pentru crearea unei societăți mai bune, în care nu trebuie să mai producem suferință nouă și celorlalte specii.

Asociatia RED PANDA își propune: desfășurarea unor proiecte educative de informare și responsabilizare pentru copii, tineri și  adulți; programe pentru comunitate‏; proiecte pentru animalele fără stăpân (adopție, salvare) și pentru bunăstarea cailor (asistență medicală și potcovit gratuit, salvarea și reabilitarea animalelor în situații de risc etc)‏.

 

 

 

 

Despre ANBPR:

 

Cu o vechime de peste 20 de ani, ANBPR este asociația profesională cea mai reprezentativă a bibliotecarilor și bibliotecilor publice din România, cu peste 3300 de membri activi, persoane fizice și membri instituționali, organizați în 41 de filiale județene. Fondată pe coeziunea de idei și principii a membrilor săi, Asociația apără interesesele comunității bibliotecare din România și contribuie la creșterea importanței Bibliotecii în comunitate. ANBPR este parte a programului Biblionet – lumea în biblioteca mea, alături de IREX România, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Fundația EOS (Educating for an Open Society) și bibliotecile publice românești. Prin această inițiativă, finanțată din surse private, partenerii conectează comunitatea la informaţie prin intermediul tehnologiei moderne. ANBPR are un rol important atât în derularea activităților programului, cât mai ales în conservarea și permanentizarea rezultatelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a comment