De ce sunt ucisi cainii abandonati?

“Daca Dumnezeu doreste sa opreasca raul, dar nu este capabil, atunci nu este atotputernic

Daca e capabil, dar nu doreste, atunci este rauvoitor”

(“Franklin”)

Cainii abandonati pe strada sau in adaposturi reflecta mizeria sufleteasca si morala a romanilor. Acolo unde sunt caini, stii sigur ca exista romani iresponsabili care au abandonat puii pentru ca nu au vrut sa-si sterilizeze cainii sau si mai rau s-au plictisit de cadoul primit.

Acolo unde sunt caini multi e si mai clar ca mizeria nu e numai sufleteasca si se reflecta in muntii de gunoaie aruncate pe geam, in plina capitala “europeana”, intr-o tara in care romancele isi arunca inca tampoanele, pampersii si cojile de oua de la etaj, pentru ca asa au invatat la tara ca e civilizat.

Prin urmare, era si evident ca, in loc sa-si vada mizeria din interior, sa se educe si sa se civilizeze, era mai usor sa ia bata si sa dea in cel care le scoate in evidenta pacatele. Maidanezul, cainele abandonat, puiul nedorit, le sta in fata precum oglinda lui Andersen si le reflecta toata uratenia interioara, toata mizeria sufleteasca. Si pentru a dovedi ca nu sunt deloc ceea ce li se arata, iau o piatra si arunca in maidanez, sparg  oglinda, dar chipul schimonosit de rautate si prostie tot acolo ramane, nu dispare, pentru ca ei sunt mizerabilii vinovati de tot ceea ce se intampla. Iar cei care respecta animalele sunt martorii ce sunt in stare sa-I dea in vileag, prin urmare ii ucid si pe ei, uneori cu vorbe, uneori prin fapte.

Cand nu se vor mai ucide cainii, cand toti romanii isi vor steriliza cainii, cand vor plati cei care maltrateaza sau abandoneaza animalele, cand vom invata sa ne aruncam gunoiul la cos, cand in loc sa ne abuzam copiii, le vom oferi afectiune, de-abia atunci vom putea sa privim cu superioritate alte specii si sa ne credem evoluati. Desi, un om evoluat nu priveste pe nimeni cu superioritate. Un om evoluat trateaza cu respect toate fiintele.

Sa-ti amintesti mereu aceste cuvinte cand vei privi un maidanez: “ Daca iti doresti sa ucizi un maidanez, este pentru ca ai vazut in ochii lui reflexia mizeriei din sufletul tau schimonosit si sa stii ca asa cum ti-e sufletul, asa iti este si chipul”.

url

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

14 Responses to De ce sunt ucisi cainii abandonati?

 1. Si mai e si reversul monedei … cand ajungi intr-un sat si nu vezi nici un caine … nu iti fa iluzii … taranul e sinistru .. probabil tocmai s-a terminat campania de otravire. Orice altceva e SF sa crezi !

  • xnici says:

   Am aflat ca in Fundeni-Frunzanesti cainii sunt stransi periodic si dusi intr-o fosta ferma. Acolo dispar. Sunt macelariti periodic, dar tot apar pentru ca nimeni nu-si sterilizeaza cainii. Un primar idiot si o populatie needucata si iata rezultatul: macel inutil si caini abandonati pe strada in fiecare zi.

 2. adriana says:

  Dupa ce ca suntem dezbinati,mai este si presa scrisa sau vorbita care nu-si face treaba de a pune in fata POPULATIEI adevarul despre adaposturile adevaratilor iubitori de patrupezi.Tot scot in evidenta adapostul de la Uzunu,vai ce lux pe amaratii de acolo, dar nimeni din cei ce stau cu gura cascata si urechile palnie nu stie ca acela este PRIVAT. Adevarat, incearca sa ucida SCARNAVIA mintii si a sufletului lor.

 3. AS VREA SA FAC COMPLIMENTE ACELUI CE A SCRIS ACEST ARTICOL A FOLOSIT FRUMOASE CUVINTE SI DIN PACATE FOARTE ADEVARATE EU SUNT O IUBITOARE DE ANIMALE SI MA DOARE FOARTE MULT CAND VAD ANUMITE ATROCITATI FACUTE ANIMALELOR

 4. Just me says:

  Superb articol, exact ceea ce am spus astazi unor asa iubitoare de oameni care isi bat copiii sunt 4 ani de le lasa vanatai pe fata. Mai sunt haobtnicii si bisericosii care sunt cei mai periculosi, cei mai urati sufleteste, care se pun in fruntea universului si nu realizeaza ca momentan omul este singura fiinta de care planeta se poate descotorosi pt a inflori.

  • xnici says:

   cei mai mari criminali au fost crestinii. sa nu uitam cate crime au comis de-a lungul istoriei. cate vanatoare de vrajitoare au initiat. cate crime.

  • xnici says:

   Planeta asta ar fi infloritoare si minunata, lipsita de agresiuni inutile, de crime inutile, daca omul nu ar exista.

 5. alexandra says:

  unde este articolul despre potentialul pedofil?

  • xnici says:

   este repostat. se pare ca incep sa se trezeasca oamenii la realitate. incep sa se faca investigatii serioase. in toata afacerea asta proprietarul terenului ramane anonim. cine o fi?

 6. dana says:

  frumos articol scris de un SUFTEL frumos…nu am cuvinte

 7. Mica Vintila says:

  De ce bucurestenii iubitori de animale nu ies in strada ca cei pentru Rosia Montana? O galateanca care s-a trezit la patru dimineata sa va sustina la miting.Am venit cu un autobuz,dar mai mult…..voi cei din Bucuresti….. mobilizati-va si iesiti.Aveti atatea posibilitati sa va anuntati.Iesiti si salvati animalele.Cei din tara asteptam reactia voastra.

  • xnici says:

   ZILNIC vom fi la protest in Piata Universitatii. Deja s-au anuntat proteste in toata tara. Nu asteptati DOAR reactia noastra. Va rugam sa va organizati pe plan local pentru proteste. Se extind protestele in toata tara. Facem totul pentru a opri macelul care ne intoarce in perioada 2001-2008. Este inadmisibil!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s