Capusa – scurt studiu statistic

Am fost curioasa sa vad daca exista o statistica referitoare la cazurile de Lyme in Europa (bineinteles cu referire la tarile care nu au caini pe strada, in special). Am descoperit (fara surprindere) ca cele mai multe cazuri de borelioza au fost inregistrate in CENTRUL EUROPEI. In timp ce in Romania s-au inregistat 266 de cazuri la nivelul anului 2010, 1444 cazuri in Finlanda, intre 5000-10000 cazuri in Suedia, Elvetia 497 cazuri raportate in 2011 In Germania (in est) 4576 cazuri in 2010.  Sunt doar cateva exemple care dovedesc ca inmultirea capuselor nu are absolut nicio legatura cu cainii de pe strada, ci cu “chimbările climatice, încălzirea globală şi umiditatea excesivă” (conform dr. Geza Molnar, consilier la Ministerul Sănătăţii, citat de http://debarbati.ro/divertisment/cate-cazuri-de-boala-lyme-s-au-inregistrat-in-romania-din-ce-cauza-a-crescut-numarul-capuselor.html)

Acum ramane de contracarat manipularea mass-mediei si intoxicarea cronica din partea celor care au ca interes uciderea cainilor pentru obtinerea de bani. Consider ca indobitocirea este cea mai grea boala, iar leacul este informarea corecta.

Sursa informatiilor prezentate pe blog o reprezinta statisticile internationale care pot fi gasite la orice cautare pe google, deci nu consider ca mai este necesar sa le enumar aici.

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Capusa – scurt studiu statistic

 1. Ildiko Badescu says:

  Posibil antidot pentru căpușe: Bățul de chibrit

  Nu știu dacă este reală informația, dar la cât este de simplă metoda, dacă ajungem în situația neplăcută, de a fi mușcați de căpușă, merită a fi încercată:

  Înnebunită după aroma fosforului umed, căpușa este dispusă să părăsească inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros. Cu toții incercam sa ne ferim de înțepătura căpușelor, care după cum se cunoaște, răspândesc boala Lyme (Borrelioza).

  Căpușa înfiptă în piele poate fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui singur băt de chibrit. Umeziți capul unui băț de chibrit, și descrieți cercuri cu el, în jurul locului unde este înfiptă căpușa. După câteva secunde căpușa își va extrage singur capul, și se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor! Această metodă de îndepărtare a căpușelor s-a dovedit a fi cea mai sigură și cea mai eficientă. Se stie ca prin apucarea corpului căpusei riscam ca saliva acesteia să fie injectată în corp prin ruperea capului insectei înfipte în piele.

  Această metodă ar trebui răspândită si prin toate canalele de informatii ca sa se cunoasca.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s