Normalitatea anormala din Romania. Sau despre pasivitatea romanilor

Nu m-am hotarat care dintre cele doua titluri este mai important. Poate amandoua pentru ca sunt foarte strans legate anormalitatea si pasivitatea.

 

Citeam zilele trecute despre cazul unei jurnaliste violata ziua in amiaza mare. Nimeni nu a intervenit. Ma intrebam unde or fi fost iubitorii astia de oameni care striga sus si tare impotriva cainilor. Probabil erau la ucis de caini si li s-a parut extrem de normal sa vada si sa auda o femeie violata in parc, o femeie careia ii curgeau lacrimile pe obraji si nimeni nu o ajuta. Sa te simti neajutorat este cel mai rau. La fel se simt si cainii, cand stransi cu latul sau cu clestele se zbat in fata celor care se amuza sau trec indiferenti. La fel de indiferenti cum au trecut si pe langa aceasta drama

 

Intr-o tara indoctrinata, indobitocita, intr-o tara in care este normal sa auzi urlete ingrozitoare de caini otraviti sau impuscati, intr-o tara in care instigarea la ura, violenta si cruzime a devenit imn national, de ce ar conta ca unei femei ii curg lacrimile in timp ce este amenintata cu un cutit?

 

Cum au putut sa treaca acei oameni nepasatori pe langa suferinta ei? Cum? Stiti ca va ramane cu traume pe viata? Va imaginati durerea ei? De ce nu protestati anti-violatori? Vi se pare normal ca in plina capitala europeana, ziua in amiaza mare se intampla asa ceva? Da, e normal ca asta se cere, asta se doreste, la asta se instiga. Ati dat frau liber unor infractori care cred ca vor fi neatinsi orice ar face. Si vor mai face pentru ca se poate. Pentru ca politia umbla dupa cei care adopta caini, in loc sa umble dupa criminali. Pentru ca politia umbla pe langa hingheri sa macelareasca caini.

 

Uneori mai intervine si justitia divina. Tocmai un reprezentant al jurnalistilor pe care noi ii aratam cu degetul ca fiind promotorii macelului in masa a patit asa ceva. Poate, daca erau caini in zona sareau pe agresor si o salvau pe jurnalista. Poate. Dar nu mai erau. Jurnalistii au facut tot posibilul ca acestia sa fie prinsi si ucisi. Acum au o tara ca afara, numai ca nu si politia este ca afara si poate au uitat ca in SUA, mult prea invocata ca exemplu al eficientei eutanasiei are cel mai mare numar de infractori.

 

Doresc sa “felicit” pe aceasta cale mass-media, VIP-urile de carton si parintii acelui inger transformat in demon de catre acestia. Un ingeras tras in jos de catre diavoli care i-au patat imaginea cu sangele unor fiinte nevinovate.

 

Avem cu totii ceea ce meritam. Iar acesta este doar inceputul.

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Normalitatea anormala din Romania. Sau despre pasivitatea romanilor

 1. borg says:

  yo i-as trage in teapa si pe ziaristi, politruci, popi si idiotii ucigasi…

 2. xyz says:

  Astept stiri similare despre victime ale violului (sau orice alta infractiune) cu urmatoarele nume: Nadine, Andreea Marin, Mihaela Radulescu, Maimuteanca si toate scursurile de genul feminin care au ceva cu niste animale infinit mai presus decit ele…. Ba chiar ale caror victime sa fie plozii lor. Au vrut singe, moarte, crima, de asta sa ai aba parte….

 3. Mircea says:

  De intervenit direct nu aveau cum sa intervina niste oameni obisnuiti in cazul femeii amenintate cu cutitul la gat. Ca nu a sunat nimeni la 112, e vorba de nepasare, dar si de frica… nu poti sa stii ce “spate” are sau nu agresorul. Si nu e intotdeauna cea mai buna idee sa suni la politie… sau daca se ajunge la proces sa te trezesti citit ca martor; clanul din care poate face parte infractorul poate sa se razbune pe tine etc. Si de protejat nu te protejeaza nimeni, asta e clar.

  • xnici says:

   Eu puteam sa patesc acelasi lucru. Printr-o minune am scapat. Si cand am cerut ajutorul cuiva mi s-a spus ca nu poate sa ma ajute ca asteapta pe cineva. Deci, nu este doar teama, este nepasare si atat. Cine sa te protejeze? Politia umbla dupa iubitorii de animale si dupa caini, insotind echipajele private de hingheri. Deci fac treaba privata pe banii de stat. Buna afacere ce sa mai vorbim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s