Uimitor! Uciderea cainilor, o afacere mai banoasa decat FNI-ul!

eut 2

 

In acest mod se perpetueaza la infinit problema cainilor. Chiar daca ar exista un program de sterilizare la cainii cu stapan, in acest moment este imposibil de aplicat, pentru ca nu exista norme si in plus legile in acest sens nu s-au aplicat niciodata (sa nu uitam ca exista si legi care pedepsesc maltratarea animalelor. Ei si ce?), chiar daca la nivel de Bucuresti exista o hotarare locala de 3 luni care obliga toti detinatorii de caini sa-i sterilizeze. Politia ar trebui sa-si faca treaba, oamenii ar trebui responsabilizati, ori prin campania de ucidere s-a obtinut exact opusul.

Presupunem ca reducem toate cheltuielile la 10% (desi numai bugetul de anul acesta al ASPA este de 3.500.000 euro) si tot am scoate din buzunare peste 6.000.000 euro/an pentru uciderea cainilor in anii care urmeaza. Chiar si in situatia in care ar fi ucisi prin alte mijloace decat cele legale, tot este imposibila reducerea numarului lor, deoarece acest lucru s-a aplicat timp de 20 de ani fara rezultat.

In perioada 2001-2007 (continuat chiar si in prezent in mod ilegal) au fost ucisi 144.000 caini numai in Bucuresti. Au fost cheltuiti peste 9.000.000 euro, moment in care ONG-urile au propus masuri alternative si eficiente recomandate de OMS si OIE. Desi in anul 2007 numarul de caini se ridica la peste 100.000 de exemplare, numai datorita sterilizarii cainilor abandonati s-a reusit reducerea numarului la mult sub 35.000 de caini (desi primariile declara altceva pentru ca bugetul le permite, in fapt primariile nu au facut absolut nicio numaratoare stiintifica a acestora, dar au interesul sa justifice un buget de milioane de euro) si numarul lor ar fi scazut si mai dramatic, daca legea sterilizarii cainilor cu stapan era adoptata de acum 5 ani.

 

Pentru ca nu aveam niciun control asupra abandonurilor, ONG-urile si iubitorii de animale au propus introducerea obligativitatii sterilizarii cainilor cu stapan, lucru contestat de catre toti politicienii si amanat pana anul acesta, cand desi la nivel de Bucuresti exista o hotarare care obliga la sterilizarea cainilor cu stapan, nu a fost niciodata pusa in aplicare.

 

Daca ONG-urile si iubitorii de animale se fac vinovati de ceva, este ca nu au intrat in casele oamenilor cu forta, cu riscul de a fi arestati pentru a le sterilza obligatoriu cainii, a-i microcipa si inregistra. Ori, cu totii stim ca asa ceva este ilegal. Iar cei care ar trebui sa faca treaba asta amana lucrurile de 3 luni, iar legea nu are norme de aplicare pentru a permite aplicarea masurilor de stopare a abandonului. Dar pentru ca tot se considera ca iubitorii de animale si ONG-urile nu au facut nimic, ne vom retrage din aceasta activitate, nu vom mai steriliza, nu vom mai hrani cainii pentru a deveni  mai agresivi etc.

 

Germania si Franta NU ucid caini asa cum gresit ati fost (dez)informati. Ei au aplicat exact recomandarile OMS de gestionare a acestei probleme si anume sterilzarea tuturor cainilor (fara a tine cont de rasa) incepand cu varsta de 6 luni, microciparea si inregistrarea acestora si amenzi substantiale si inchisoare pentru cei care abandoneaza, maltrateaza sau ucid animale.

 

Alte tari isi educa cetatenii in sensul compasiunii fata de animale, in Romania bata este icoana la care se inchina cei mai multi, cu acceptul celor care ar trebui sa-I pastoreasca in mod civilizat.

Oradea a rezolvat problema cainilor prin sterilizarea cainilor cu si fara stapan, fara sa ucida un singur caine, avand colaborarea autoritatilor locale care au impus sterilizarea cainilor cu stapan si au insistat ca aceasta sa fie regula de baza in imprejurimile orasului, astfel incat sa nu mai existe abandonuri din mediul rural. Dar, cand interesele bat orice dovezi stiintifice, prostia este speculata la maximum.

Anual, in toata tara sunt abandonati peste 10.000.000 caini NESTERILIZATI. Cine ii va steriliza pe cei de pe strada? Nimeni! Cine sa investeasca bani in caini morti, asa incat cei care raman se vor inmulti in mod natural. Sa zicem ca 5.000.000 mor din cauze naturale si nu numai. Mai raman 5.000.000 pe strazi x 10 pui/an rezulta 50.000.000 caini in maxim un an pe strazile Romaniei. Presupunem ca 80% vor fi ucisi, raman 10.000.000 caini, care anul urmator o iau de la capat.

 

Asta inseamna Legea lui Ionut. Un masacru inutil, ineficient si imoral, o barbarizare si abrutizare a romanilor. Felicitari familiei Anghel, autoritatilor si politicienilor ca ne-au intors, dupa ani de lupta, la perioada 2001-2007. Aceasta inseamna “evolutia” pentru Romania!

 

Felicitari si celor care le-au facut jocul autoritatilor si politicienilor in punerea la cale a unei scheme care bate FNI-ul! Ati dovedit ca studiile care spun ca romanii au cel mai mic IQ sunt cat se poate de reale!

 

Cercetarile conduse de Organizatia Mondiala a Sanatatii in perioada 1981-1988 in cadrul programului A.G.F.U.N.D. / OMS de lupta impotriva rabiei umane si canine din tarile in curs de dezvoltare au relevat faptul ca programele de eliminare a cainilor (care prevad prinderea si eutanasierea cainilor comunitari) sunt atat ineficiente, cit si costisitoare. Nimic nu dovedeste ca eliminarea cainilor ar fi avut vreodata un impact semnificativ asupra densitatii populatiei canine sau asupra propagarii rabiei. In spiritul viziunilor stiintific fundamentate, exprimate pe plan international si national, programele de prindere si eliminare a cainilor fara stapan sunt considerate ineficiente pe termen mediu si lung deoarece nu ataca originea problemei, care este ritmul ridicat al reproducerii. In conceptia promovata, CONTROLUL populatiei canine se bazeaza prioritar pe: STERILIZARI, VACCINARI, (implicand inregistrari si marcaj), plus EDUCATIE si SUPRAVEGHERE.

Dar ce mai conteaza studiile stiintifice, cand avem atat de multi “specialisti” in Romania?

 

1385298_522993687785058_1863635644_n

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Uimitor! Uciderea cainilor, o afacere mai banoasa decat FNI-ul!

 1. Liliana says:

  Ma tot intreb de cateva saptamani daca o solutie buna, mai ieftina, in perspectiva, si eficienta nu ar fi aceasta: sa se ofere 50 de lei, de exemplu, celor care aduc un caine la cabinetul veterinar pentru sterilizare. Cred ca s-ar face coada…

  • xnici says:

   Dar nici macar nu trebuia sa ofere nimeni bani pentru asta, doar sa trimita niste scrisori acasa si sa spuna ca Vier Pfoten sterilizeaza gratuit. Eu mi-am sterilizat 2 catei la ei si am fost foarte multumita. Sunt asociatii care au batut la poarta Romaniei pentru a steriliza toti cainii cu si fara stapan gratis, dar nu s-a vrut, ba au fost date afara in suturi. De ce sa nu se cheltuie anual milioane de euro pentru uciderea cainilor, bani care ajung in buzunarul politicienilor

   • Liliana says:

    Asa e! Dar ma refeream in primul la locuitorii de la sate care nici cu echipa de veterinari care sa le ia gratuit cainele di curte si sa li-l aduca inapoi sterizilat nu s-ar lasa convinsi. Pentru ca in mentalitatea lor, un caine sterilizat, dincolo de faptul ca li se pare ceva nenatural chiar si celor care isi iubesc cateii (situatie extrem de rara la tara!), se crede ca nu mai apara bine curte, ceea ce e fals! Insa pentru 50 de lei, s-ar face chiar si coada sa le sterilizeze catelul mai repede.

   • xnici says:

    Chiar azi vorbeam cu o colega bucuresteanca. Vrea sa-si impuieze cainele bishon. Degeaba i-am explicat ca e plin adapostul de caini de rasa. Sotul vrea sa impuieze ca-i e mila de caine. M-am trezit urland la ea. Sunt ucisi milioane de caini si ea impuiaza. Mi se pare nesimtire. Va da puii unora care ii vor lua cadou pt copii si apoi cand se satura ii arunca in strada.
    Stiti care e mentalitatea la tara pentru ca o cunosc foarte bine. Taranii impuiaza si arunca puii la oras, iar plozii lor de la oras militeaza pentru ucidere. Niste ordinari.

 2. filip says:

  Ar trebui implicati si veterinarii. Degeaba te duci cu un caine xau o pisica prinsa pe strada si ii rogi sa ii sterilizeze, ca nu o fac., decat contra cost.pentru ei este doar o afacere. Ar trebui facute contracte cu toate cabinetele veterinare, iar plataxa se faca in cota parte macar. Unii veterinari cer sume foate mari pentru sterilizre, iar oamenii nu au , desi sunt bine intentionati. Sau sa se contribuie printr/un fond. Din pacate veterinarii nu se implica deloc.

  • xnici says:

   Exista multi veterinari cu suflet care aplica reduceri pentru animalele strazii. Dar din pacate sunt unii care iau 300 lei de sterilizare. Sterilizare de lux, nu gluma

 3. Vlad says:

  Ai nişte surse pentru afirmaţiile făcute, pentru că aş dori să le văd…

  • xnici says:

   Da, exista daca dai cautare pe google. Exista articole vechi si noi cu preturile eutanasierii. Iar restul sunt calculele mele be bazadatelor furnizate de primarii mass-mediei. Sunt date cunoscute din anii 2001 inca.Google it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s