Adevarul nostru, adevarul lor

De cand acel copil a murit in circumstante suspecte, din ce in ce mai suspecte pe zi ce trece, a inceput o lupta intre doua tabere. Tabara oamenilor normali la minte si la suflet vs. tabara oamenilor cu grave tulburari de personalitate antisociala.

Adevarul nostru il reprezinta studiile, unele efectuate chiar la noi in tara, experienta trecuta cand numai in Bucuresti au fost ucisi peste 140.000 de caini in perioada 2001-2007, moment in care eu am fost muscata de un caine si numarul de muscaturi era chiar in crestere, dovedind clar ca eutanasia, in fapt uciderea cu cruzime, nu numai ca este ineficienta, dar si inutila.

Adevarul lor este ca afacerea maidanezul este profitabila si prin mascarade bine orchestrate si sustinute de mass-media aservita politic (asta chiar nu mai este niciun secret nici macar pentru simplul taran, care de multe ori s-a dovedit a fi mai intelept decat orice parvenit “inorasenit”) au reusit sa impuna o lege care in fapt nu a fost niciodata abrogata si care se aplica peste tot in Romania. Absolut peste tot in Romania, cainii au fost ucisi, ba cel mai bun exemplu reprezentandu-l Ploiestiul. Am ajuns in Ploiesti la protestul din fata adapostului deja bine cunoscut pentru masacrele care au loc de ani de zile acolo cu sustinerea tuturor partidelor care s-au rotit la conducerea primariei. Cum pun piciorul in Ploiesti vad caini de toate rasele si varstele nesterilizati. Intreb ce dracu fac ei acolo si de ce nu castreaza cainii. O, ba da, au fost toti castrati, dar primaria i-a ucis si au aparut altii necastrati. Cei care au oferit serviciul sterilizarii gratuit au plecat cand au vazut ca munca lor era aruncata pe foc, pentru ca uneori cainii erau arsi de vii, dupa cum declara anumite persoane pe facebook. Arsi de vii sau nu, cert este ca zilnic se descarca caini la adapost care dispar in mod “misterios”. Zilnic, apar alti caini pe strada.

La polul opus, Oradea a reusit ceea ce am dorit cu totii. A impus sterilizarea cainilor cu stapan, a sterilizat toti cainii de pe strada si a reusit in cativa ani sa nu mai aiba caini pe strada. Am o fosta colega de facultate in Oradea si am intrebat-o daca a vazut vreodata caini pe strada, ea nestiind cum sta treaba cu cainii in toata tara si in Bucuresti. Nici picior de caini, iar cei putini care apareau sporadic erau imediat adoptati sau dusi in adapost (adapost, nu lagar!). Asta se intampla culmea sub conducere PDLista. A venit USL-ul si a anuntat ca ucide tot. Ce mai ucidea, Dumnezeu stie, dar daca sunt bani de ucis, poate importa niste caini.

Acum revenim in Bucuresti. Peste 90% din caini erau sterilizati cu ajutorul oamenilor si asociatiilor. Au inceput sa stranga cainii sterilizati si eu personal am descoperit haite de caini nesterilizati acolo unde nu era nici picior de caine. Se repeta exact perioada 2001-2007. Vad caini haituiti, caini nesterilizati, caini ingroziti si oameni agresati. Parca retraiesc un cosmar.

Revenim si la adevaruri. Adevarul este ca uciderea nu a rezolvat problema cainilor pana acum, asa ca nu o va rezolva nici de acum incolo. In mediul rural impunerea sterilizarii nu se practica absolut deloc, iar oamenii nu dau doi bani pe lege. Inca se practica aruncatul de caini pui/adulti la padure sau in orase. Adevarul este ca cei care au cerut uciderea au facut-o doar pentru ca nu obtin orgasme decat in momentul in care un caine este casapit, nu au cerut pentru ca ar fi eficienta legea sau pentru ca le-ar pasa de siguranta copiilor, pentru ca altfel ar fi cerut sterilizarea, nu ar fi creat haos.

Nici macar jignirea lor ca am fi zoofili nu tine, pentru ca daca am fi zoofili am fi de acord si eu eutanasierea cainilor, zoofilia fiind un act de cruzime.

Cam asta e cu adevarurile, iar modul in care evolueaza lucrurile in Romania in acest moment, cu amenintarile, plangerile penale, jignirile si hartuirile, actele de violenta, toate indreptate impotriva oamenilor rationali care au cerut masuri eficiente, care, culmea, nici nu implicau un macel, dimpotriva educau oamenii si indemnau la civilizatie, arata ca miza este cu totul alta in problema cainelui abandonat. Cine are creierul in cap intelege, cine il are in cur, continua cu instigarile, amenintarile, hartuirile si uciderea cainilor.

Adevarul tuturor il reprezinta faptul ca nimeni nu vrea caini pe strada, motivele fiind diferite sau asemanatoare. Numai ca iti trebuie minte sa intelegi ca uciderea nu a rezolvat niciodata o problema, ci a agravat-o. Ori, zilnic vad dovada a lipsei evidente a mintii la multi ucigasi si instigatori. Vorba cuiva, un vibrator ar rezolva frustrarile lor.

P.S. Acum 2 zile am ajuns in zona parcului IOR. Mergeam pe langa parc pe trotuar, unde nu mai era niciun caine, toti asteptand la coada la macel si ce-mi trece pe la picioare? Un sobolan de 20 de cm, fara exagerare, grasunel si frumusel foc. Bine ca nu mai sunt caini!

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s