Inima de caine si ma-ta e o catea!

Cei mai multi folosesc  doua expresii “ai inima de caine” si “ma-ta e o catea” pentru a-si jigni semenii. Te simti jignit? Nu ai de ce. Un caine iubeste neconditionat si nu face rau niciodata pentru ca doreste. Omul nu cunoaste iubirea neconditionata, nici macar pentru copilul sau. Cei mai multi parintii fac copii pentru ca trebuie, pentru ca sunt presati de familie, pentru a-i ajuta sa ajunga mari bogatasi, mari doctori etc, pentru a le aduce cineva o cana cu apa la batranete si cate si mai cate multe alte motive. Foarte putini parinti fac un copil din cauza ca au inima plina de iubire si isi doresc un suflet pe care sa-l iubeasca neconditionat, fara sa ceara ceva in schimb. Un caine te iubeste si daca ii dai de mancare si daca nu ii dai si daca il vezi si daca pare invizibil pentru tine. Nu asteapta nici macar o mangaiere, dar daca i-o oferi il faci foarte fericit. Sufletul unui caine este simplu. Nu este preocupat de nimic material, iar cand un om ii face rau, cumva gaseste resurse sa nu urasca toti oamenii.  Ii vezi de cele mai multe ori plimbadu-si scheletele roase de foame, dar cand le oferi o bucata de paine, o lasa jos daca li se ofera o mangaiere. Renunta la mancare pentru un strop de afectiune. Un caine nu musca din placere. Se teme de cineva anume, care de cele mai multe ori se dovedeste a fi calaul lui sau se sperie. Omul face rau din placerea de a-si vedea seamanul ingenunchiat si ucide cu placere. Saliveaza pur si simplu la ideea ca ceea ce a facut a distrus ceva in jurul lui. Deci, daca cineva imi spune ca am inima de caine nu cunosc compliment mai mare decat acesta.

Nu stiu ce simte mama mea cand este facuta catea de cate un irecuperabil, dar eu sunt mandra. O catea nu-si abandoneaza puii si nu-i sacrifica pentru a obtine foloase materiale. O catea nu se plange pe la televizor pe bani multi si nu-si face asociatii in numele puilor ei ucisi de oameni. O catea nu-si lasa puii nesupravegheati, dimpotriva, e in stare sa moara de foame langa ei pentru ca ei sa fie in siguranta si ocrotiti. Isi apara puii cu pretul vietii si sufera mai ceva ca un om cand un pui este ucis. Nu stiu de ce o mama s-ar simti jignita cand este comparata cu o catea. Daca ar avea de ales, cainii nu ar face cate 10 pui/an. Si daca nu ar avea ce sa manance, nu s-ar inmulti ca iepurii, cum face omul, ca apoi sa-si abandoneze copilul. Insa, nu au de ales. Omul, insa are de ales si cu toate astea, zeci de mii de femei aleg sa nu se protejeze, sa-si abandoneze copiii, sa se reguleze pe unde apuca, cu cine apuca.

Prin comparatie, daca cainele ar putea grai in limba noastra, si-ar demonstra si verbal superioritatea pe care oricum o doveste zi de zi prin modul in care iubeste si iarta.

Un exemplu pentru a argumenta ceea ce am scris mai sus este Grivita, o catelusa torturata de oameni care a realizat ca nu toti oamenii sunt rai si care ne-a invatat ce este cu adevarat iertarea. Prin contrast, omul a declansat o vendeta impotriva tuturor cainilor, desi aproape toti sunt blanzi, iar cei care nu sunt, tot omul i-a inrait. Omul e superior animalului, doar cand salveaza viata acestuia, nu cand i-o ia.

Copy-of-grivita-1-500x224

Data viitoare cand cineva iti spune ca ai inima de caine sau ca ai fost fatat de o catea, fii mandru ca a vazut un suflet cald pe care gheata din inima lui nu il poate tolera si apoi mergi  la mama ta si multumeste-i ca a fost in stare ca din trupul si iubirea ei de catea sa dea viata unui OM!

 

sursa foto: facebook.com

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s