ADA: Institutul MATEI BALȘ confirmă: Oprescu și A.S.P.A au falsificat cifrele referitoare la numărul persoanelor mușcate de câinii comunitari

Grupul Social A.D.A. a solicitat Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş o statistică a persoanelor muşcate de câini fără stăpân în perioada 01.01.2004 -15.09.2014.
Între statistica primită de noi şi declaraţiile date de PMB Primaria Generala A Capitalei şi conducerea A.S.P.A. sunt discrepanţe uriașe! Astfel, încă o dată, se dovedește că aceste instituții mint, falsifică şi manipulează cifrele pe care le declară.

Primăria Bucureşti a emis un comunicat de presă: http://pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=5962 în care specifică “Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals, daca in iulie 2013 se inregistra un numar de 849 de persoane muscate de caini, in iulie 2014, numarul acestora a scazut la 132.”

Cifrele oficiale din statistica Institutului Matei Balş indică 618 muşcături în iulie 2013 (cel mai redus număr din 2007, cu 114 mai puţine decât în 2012). Iar în iulie 2014 numărul muşcăturilor este 271. În ataşamentul comunicatului de presă al Primăriei Bucureşti este inserat un tabel o comparaţie pentru anii 2013 şi 2014 între lunile ianuarie-iulie.

Acest tabel reprezintă noi minciuni, falsuri şi manipulări:
– pe graficul oferit de Primăria Bucureşti apar pentru lunile mai-iulie 2013: 786, 820 şi 849 muşcături ceea ce ar indica o creştere creştere continuă a numărului însă statistica Institutului Matei Balş arată pentru mai-iulie 2013 cifrele reale sunt: 754, 696 şi 618 ceea ce indică o scădere continuă a numărului;

– graficul oferit de Primăria Bucureşti arată o continuă scădere (aprilie-mai 2014: 198 şi 163) de la declanşarea canicidului, ceea ce este un nou fals potrivit datelor Institutului Matei Balş. În luna mai 2014, numărul real este 319 (cu 71 mai multe comparativ cu Aprilie 2014).

Analiza cifrelor reale oferite de Institutul Matei Balş indică o scădere a numărului de muşcături odată cu masivele adopţii interne şi internaţionale după adoptarea legii ( în septembrie 2013) ce conţine canicidul.

O altă concluzie este modalitatea abjectă în care susţinătorii canicidului au minţit şi manipulat pentru crearea isteriei criminale. Iată o dovadă: numitele Măiţă Ana şi Predescu Alina (purtător de cuvânt CFR) au remis comunicate de presă şi scrisori deschise transformate în banner (IREC) în care susţin că în perioada 2008-2013 au fost 18.536 muşcături anual, în condiţiile în care cifrele Institutului matei Balş arată o medie de 7.960 muşcături anual pentru aceeași perioadă.

Solicităm demiterea imediată a conducerii ASPA şi a primarului Sorin Oprescu!
Vă rugăm să depuneţi reclamaţii (la care solicitaţi număr de înregistrare) la Primăria Bucureşti (Splaiul Independenţei nr. 291-293) şi să scrieţi în atenţia Comisiei Juridică şi de Disciplină (CJD@bucuresti-primaria.ro) şi a Comisiei pentru Relaţii cu Organizaţii Neguvernamentale şi alţi Parteneri Sociali (CRON@bucuresti-primaria.ro).

Mulţumim!

 

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to ADA: Institutul MATEI BALȘ confirmă: Oprescu și A.S.P.A au falsificat cifrele referitoare la numărul persoanelor mușcate de câinii comunitari

 1. Christinne Radu says:

  Ce sa ne mai mire…. Acum, ca majoritatea ciinilor comunitari au fost “rasi”, pe cine pastele lor vor mai da vina? A, se vor scoate iar cifre din coor si cercul vicios nu se va inchide niciodata. Astept cu nerabdare sa se dea vina pe pisici, ursi, vulpi, viezuri…. De curiozitate, ca s-au inmultit si se inmultesc soarecii si sobolanii intr-un ritm rapid, citi oameni muscati de acestia exista si citi au declarat asta?

 2. Coco says:

  daca tu esti un taran prost, si te musca propriul caine (nevaccinat, bineinteles, ca doar nu da ghiolbanul bani pentru caine), cand te duci la matei bals, sa te vaccineze antirabic, afli ca te vor amenda pentru ca nu ai avut grija de caine (e obligatoriu prin lege sa vaccinezi cainii si pisicile impotriva turbarii).

  acum, ce sa faca romanul? sa spuna adevarul si sa dea amenda??? sau sa minta ca era un caine pe strada si l-a atacat miseleste samd?

 3. dualism politic says:

  deci, aseara, vad la tv ca andrei, fratele mai mare al lui ionut, face cursuri de aikido pentru auto-aparare. si ca ii place sa alerge. la 7 ani.
  pentru ce sa faca cursuri de autoaparare un copil terorizat de amintirea cainilor maidanezi? ca nu aikido trebuie sa faci, cainii nu au zona inghinala expusa, si ei nu dau cu pumnul (ca mama si tata), ci musca cu dintii din dotare.
  una peste alta, copilul ala se comporta atat de lejer si fericit – parca nu ar fi avut vreodata frate sau prieten cu numele ionut.

  iar tatal… tatal radia. parca nici el n-ar fi avut vreodata un copil pe nume ionut.

  schimb postul, dau de monstrii aia de parinti care si-au ucis copilul. familie dezaxata. nimeni din grupul initiativei civice responsabile nu intreaba cine a aprobat reintoarcerea copilului in familia care nici nu l-a vrut, la inceput.

 4. Vali says:

  Observ ca in statistici sunt prinse numarul persoanelor muscate de caini, nu de cainii comunitari si de cainii cu stapan, separat. Deci, in spinarea bietilor comunitari sunt puse si ispravile cainilor de curte sau de apartament.
  Ca sa nu mai spun ca multi care sunt muscati de propriul caine declara ca au fost muscati de comunitari ca sa nu le fie luat cainele ca fiind agresiv. Sau hotii care au fost muscati de cainii de paza din curti, nu sunt tampiti sa spuna ca au fost muscati in timp ce erau la furat, ci declara ca au fost muscati pe strada de comunitari (cazuri foarte frecvente).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s