Un interviu exceptional cu un fost asasin economic John Perkins despre importanta naturii pentru oameni

Acum ceva timp am citit cartea “Confesiunile unui asasin economic”, scrisa in mod remarcabil de John Perkins. Desi stiam multe, cand am ajuns aproape de finalul cartii am realizat ca nu stiu nimic. Acolo aveam sa citesc despre firmele straine care cotropesc tarile in dezvoltare, care in fapt au un nivel moral si educational mult sub nivelul mediu de dezvoltare, despre metodele prin care distrug o tara, mediul ei, natura, cum ii cumpara pe politicieni oferindu-le in schimb ceea ce-si doreste fiecare, femei, bani, putere etc.

In aceasta carte am aflat despre Bechtel, Chevron si alte firme despre care la acel moment nici nu auzisem. Ulterior le-am regasit in spatele celor care sustineau cu patos uciderea naturii cu cianuri, otravirea apei prin extragerea gazelor de sist. Ba mai mult am recunoscut pattern-ul de manipulare macabra a acestor asa zisi asasini economici chiar si in masacrarea cainilor care a avut la baza inventarea unui copil “mancat de maidanezi”. Mass-media isi are si ea rolul in trasarea unui destin al mortii, prin modul in care se lasa cumparata de interesele celor care au ca scop stoarcerea ultimei picaturi de resursa naturala din tarile pe care asasinii economici le exploateaza.

Nu am terminat cartea de citit. Ceata de pe creier mi se ridicase deja. Vedeam multe, stiam multe, dar nu stiam nimic pana nu am patruns tainele acestei carti. Nu trebuie sa cititi printre randuri, pentru ca este foarte clar scrisa. Trebuie doar sa o transpuneti in politica acestor zile si veti recunoaste in declaratiile politicienilor aceleasi discursuri pe care asasinii economici erau invatati sa le rosteasca pentru a convinge oamenii ca minciunile par demne de incredere si crimele sunt respectabie asa cum spunea George Orwell.

Azi am aflat ca John Perkins a fost in Romania. Nici nu ma mir ca nu a fost un eveniment mediatizat. Din asasin economic, dupa ce a distrus in numele argintilor multi oameni si multe economii, John Perkins si-a dat seama ca fiecare fir de iarba conteaza si ca trebuie sa ne oprim din a rani Pamantul, natura, animalele, oamenii.

Este un interviu remarcabil. In 5 minute surprinde esenta evolutiei constiintei umane, modul in care trebuie sa invatam sa interactionam cu tot ce ne inconjoara si sa ne oprim din a rani natura.

Consider ca cel mai important aspect este ca nimeni nu este nemuritor si ca pana la urma raul pe care il facem in jurul nostru se plateste intotdeauna. Sfatul lui John Perkins, mai mult sau mai putin subtil este sa continuam lupta pentru viata, pentru mediu, animale pentru ca aparent Dumnezeu face miracole, dar numai prin intermediul oamenilor.

P.S. M-am intrebat de ce acest om nu a patit nimic dupa ce a scris aceasta carte care prezinta un adevar revoltator. Pentru ca nimeni nu crede ce scrie in carte si mai mult, pentru ca foarte multi oameni refuza sa mai citeasca, sa mai stie. Prefera sa bajbaie in intuneric, desi terenul pe care merg e plin de gropi, rape si capcane si isi risca viata mergand cu ochii inchisi. Toti cred ca pe ei nu-i poate atinge nimic. Pana cand ii atinge.

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Un interviu exceptional cu un fost asasin economic John Perkins despre importanta naturii pentru oameni

  1. Christinne Radu says:

    http://en.wikipedia.org/wiki/John_Perkins_%28author%29

    Omul a fost “desfiintat” de cei cu musca pe caciula, respectiv un membru Bildeberg, toti categorisindu-l drept paranoic, nebun, conspirationist si toate cele. Reactie tipica imbecililor, bineinteles, care isi imagineaza ca rahatul lor poate fi ascuns la nesfirsit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s