Animalele nu sunt obiecte pentru a fi daruite!

O cunostinta a primit cadou o pisica pentru fetita ei. Desi a spus clar ca nu tine in casa animale, chiar daca ii plac, un iresponsabil, i-a pus in brate un pui de pisica si zestrea de rigoare. Un gest extraordinar pentru un copil cu probleme de responsabilizare s-a transformat intr-un cosmar pentru o mama care nu are timp nici sa respire si e obsedata de curatenie.

Prin urmare a urmat tragedia. O iau cu o singura conditie, sa fie sterilizata. Jale, lacrimi si suspine ca nenoroceste pisica. I-am explicat ca oricum tot aici ajungea. Daca eu eram fortata sa fac 10 copii pe an ma duceam singura sa ma sterilizez.

Concluzia e una singura. Nu daruiti animale. Nu sunt obiecte sa fie carate de colo colo dupa bunul plac. Copiii carora li se iau animalele dupa ce s-au bucurat o perioada de ele traiesc prima si cea mai importanta trauma din viata lor. Aceasta despartire fortata de sufletul lor patruped le va guverna intreaga existenta.

Daca totusi nu aveti constiinta si minte sau va lipseste inspiratia si va opriti la un cadou viu, cel putin asigurati-va ca toata familia il accepta sau cel putin cei care ii vor curata litiera sau il vor plimba dupa caz. Un animal este inca un copil in casa (nu va bazati pe copil ca nu va face nimic altceva in afara de a mangaia toata ziua animalul). Asigurati-va ca oamenii isi vor asuma tratamentele medicale daca va fi cazul. Asigurati-va ca animalul va fi sterilizat sau daruiti-l sterilizat gata. Unora le e mila, altii au creierul cat o gaina si nu inteleg benficiile sterilizarii, iar altii sunt putori ordinare. Ce va burzuliti asa? Asta e adevarul. Si cel mai important, asigurati-va ca animalul nu ca fi abandonat nici la batranete sau la boala.

Fiind cu pisica sterilizata in brate in drum spre noua casa, departe de familia ei adoptiva, departe de copilul care mi-a transmis ca de Craciun isi doreste doar o poza cu ea, imi vine sa-l caut pe individul ala care a tratat animalul ca pe un obiect si sa dau cu el de pamant.

“Drumul spre iad e pavat cu fapte bune.” Cam aici se aplica acest citat.

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s