Constiinta romanilor si inconstienta BOR

Mereu am iubit energia pozitiva care te incarca cand pasesti intr-o biserica de rit catolic. Straiele albe, modul simplu de a decora biserica, sfintii protectori ai animalelor recunoscuti si pretuiti, slujbele calde si zambetele largi ale celor care asista la slujbe de pe bancile comode m-au determinat de multe ori sa-mi iau un moment de pace interioara intr-un astfel de lacas.

Ba chiar prin 2011 in fatidicul moment al votarii legii criminale a uciderii cainilor de catre PDL, alatur deun grup de iubitori de animale paseam in biserica Sf. Francisc din Bucuresti. Derutati, neobisnuiti cu incaperile acestei biserici, un preot catolic ne ghideaza pasii spre locul de rugaciune si ne intreaba, dupa ce afla de ce suntem acolo, daca poate sa ni se alature. Impreuna am citit cele mai frumoase rugaciuni si am cantat chiar si un cantecel superb de protectie a animalelor, naturii, Pamantului. La ei exista in cartile de rugaciuni. La noi, la ortodocsi cu greu gasesti Acatistul Sf. Modest, dar sa gasesti un preot care sa nu-ti rada in fata cand aude ca tu te rogi pentru animale.

Dupa rugaciune, a urmat slujba. Nimeni nu bocea, nimeni nu-si strivea genunchii pe podeaua de ciment. Preotul a vorbit si la slujba despre sufletul animalelor. La catolici dreptul animalelor nu e tabu.

In timp ce BOR-ul face politica, instiga la uciderea cainilor abandonati, aratandu-si sustinerea fata de adultii neglijenti, pierzand suportul romanilor, deopotriva tineri care doar bifeaza slujbe de dezlegare pentru casatorie sau indeplinire a dorintelor materiale, dar si a celor mai putin tineri care poposesc in biserica pentru inmormantari si pomeni, Papa Francisc, demn de numele pe care il poarta, impune o conduita morala in care respectul fata de cei care nu cuvanta este litera de lege, castigand aprecierea chiar si a ateilor.

Dupa alegeri BOR-ul a vazut ca adevaratii iubitori de Dumnezeu si de viata au intors spatele cuvantarilor de manipulare si indoctrinare criminala a popilor.

Degeaba poleiti in aur biserici somtuoase, daca sufletul va este negru. Degeaba invocati cuvantul lui Dumnezeu cand instigati la crima, cand stim cu totii ca numai un diavol poate propovadui raul in sfanta biserica. Degeaba aveti puterea cuvantului, daca il folositi pentru a distruge normalitatea in jurul vostru. Pana la urma va fi un cutremur care va va ingropa in ruinele propriilor constructii fara Dumnezeu. Pentru ca raul niciodata nu ramane nepedepsit. Pana si diavolul vine din cand in cand sa-si colecteze dobanda la ceea ce iti imprumuta.

Nu sunt habotnica, iar cand vorbesc de Dumnezeu nu ma refer decat la acea energie care ne anima si care dispune de viata noastra. Aceasta energie nu ne vrea indiferenti asteptand sa pice din cer ceea ce cerem. E ca in bancul cu crestinul care la inundatie i se roaga lui Dumnezeu sa il ajute. Acesta moare, ajunge in rai si il intreaba pe Dumnezeu de ce nu l-a ajutat. Ii raspunde: pai ti-am trimis 3 barci dar de fiecare data ai refuzat sa te urci in ele.

Cam asa e cu aceasta credinta in Dumnezeu. Tu ceri o minune pentru a salva animalele, dar uiti ca nu exista puteri magice si ca acel Dumnezeu pe care il invoci lucreaza prin oameni, prin tine, care, in loc sa iesi in strada sa protestezi, sa iti strigi necazul, sa fii purtatorul de cuvant al celor care nu cuvanta, alegi sa stai precum puturosul in casa, la caldura sa astepti sa-ti rezolve altul problema.

Tu, omule, ai capacitatea de a face minuni sau de a astepta “posmegii muieti” pana vei muri de foame.  Tu, bucatica de lut cu suflare de viata, esti dumnezeul sau diavolul, dupa cum alegi sa actionezi. Asuma-ti actiunile si cand viata ta e la pamant, sa stii ca e acolo ca raspuns la lipsa ta de implicare sau la raul pe care l-ai semanat. 

Papa Francisc a spus ca animalele merg in rai, toate, fara discriminare. Numai ca a uitat sa spuna ca noi deja suntem in iad, pentru ca tu, omule, l-ai creat cu mana ta, aici, pe Pamant. Tu omori, tu violezi, tu distrugi, tu abandonezi, tu esti nepasator fata de suferinta unor fiinte care nu au cerut sa se nasca.

Va curge mult sange nevinovat de oameni si animale deopotriva si se va opri doar cand BOR-ul, fie se va fi reatructurat, fie se va fi autodistrus. Exista doar doua drumuri si deja merg pe cel gresit…

Pana atunci, noi suntem datori sa facem curatenie in iad.

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Constiinta romanilor si inconstienta BOR

  1. michael1666 says:

    PENTRU EL CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC???? CHIAR NU INTERVINE NIMENI SA LE INTERZICĂ PSIHOPAȚILOR ĂSTORA SA MAI DEȚINĂ ANIMALE????? CHIAR NU SCRIE NIMENI UN ARTICOL DESPRE ASTA, SA VADĂ TOATĂ LUMEA CE TARA PRIMITIVA SI SĂLBATICA E ROMANIA? UE NU face nimic?? Nu se poate asa ceva!!! Observa ca handicapatul ala zicea “meserie, meserie” pe cand animalul urla si murea in chinuri!! Si au mai si filmat, mai erau si mândri de ce făceau!!!!

    • xnici says:

      Michael, te rog sa ma ierti ca nu am lasat acel link la comentariu, dar nu vreau sa dau idei nebunilor din Romania. din pacate, dupa cum vezi, luptam de ani de zile sa aducem normalitatea in Romania. nu am reusit nici macar in privinta cainilor, dar in privinta altor animale. am avut proteste pro veganism, au fost proteste impotriva vanatorii. Romania nu vrea sa se civilizeze. romanii posteaza pe facebook poze cu plozii lor calare pe porcii macelariti. asta spune multe despre nivelul de educatie din Romania. si dupa cum vezi tara noastra involueaza. idiotul este intodeauna mandru de crimele si suferinta pe care le provoaca. pentru ca atat poate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s