Cardul de sanatate si interzicerea dreptului de a beneficia de servicii medicale daca nu-l ai

Art. 34 (1) din Constitutia Romaniei spune urmatoarele: “Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat. Absolut nimeni nu-ti poate interzice sa accesezi serviciile medicale, pentru care platesti cotizatia, daca nu ai acest card.

Am refuzat sa-mi iau acest card din trei motive:

1. Desi nu sunt bani pentru dotarea spitalelor, medicamente si asigurarea unor salarii bune pentru medici, astfel incat sa nu ramanem cu toti spagarii si medicii prosti care sa ne omoare, au fost gasiti bani pentru a plati toate aceste carduri si scannerele necesare. Este revoltator si de condamnat ceea ce au facut alesii nostri. Este o noua smecherie creata sa directioneze banii din taxele si impozitele noastre spre firme private.

2. Donarea de organe se poate face doar prin cerere semnata la notariat. S-au facut atat de multe smecherii cu casele, terenurile etc. prin notariate, incat nimeni nu are siguranta ca este protejat daca ajunge pe patul de spital sa nu i se colecteze organele in mod ilegal. Au fost oameni care si-au revenit din coma, chiar si minuni s-au intamplat pe patul de spital.

3. Nimeni nu-mi garanteaza ca datele inscrise pe card sunt protejate, atata timp cat un cititor de carduri este atat de ieftin, iar sa fim seriosi un cod PIN nu sta niciodata in calea unui om determinat sa puna mana pe niste date personale, care pot fi folosite si ca mijloc de santaj la un moment dat.

Deci, daca cineva iti va refuza dreptul de a accesa serviciile medicale, daca nu ai card sau adeverinta pentru care sa stai ore intregi pe drumuri si la cozi, desi platesti darile catre Casa de Sanatate la zi, reprezinta o incalcare a drepturilor constitutionale si fundamentale ale tale.

Uita-te bine la plasticul pe care il tii in mana si care a costat 184.000.000 euro (tot sistemul a costat atat, desigur), in timp ce tu esti obligat sa-ti cumperi medicamentele cu foarte multi bani, iar daca ai nesansa sa te imbolnavesti poti fi chiar ucis de medici incompetenti. Ia zi, merita? Gandeste-te ca se putea face un simplu site, de unde medicul putea verifica toate informatiile vitale pentru desfasurarea activitatii sale in raport cu tine (singurele informatii vitale sunt cele legate de alergii, boli cronice si daca esti sau nu asigurat). Costa de cel putin 10 ori mai putin, daca era asa stringenta informatizarea sistemului medical si centralizarea tuturor datelor intr-un singur punct. Intreaba-te de ce acesti bani nu au fost directionati pentru aparatura medicala, salariile medicilor, medicamente etc. Sau intreaba-i pe ei mai bine.

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s