Legenda regelui Midas si familia Anghel

Se spune ca Midas era un rege care, in lacomia sa a cerut sa aiba puterea de a transforma tot ceea ce atinge, in aur. Numai ca totul s-a intors impotriva sa cand si-a transformat copilul intr-o bucata de aur fara suflet.

Cam asa este si fam. Anghel. Au reusit sa transforme tot ceea ce ating in aur. Aurul e frumos cand nu provoaca suferinta nimanui, ci incanta prin frumusete si stralucire. Insa, fam. Anghel, in lacomia lor, in dorinta lor de imbogatire au tranformat aurul in moarte. Copilul lor a murit pentru a plati afacerile cu PMB.

Puterea fam. Anghel de a transforma totul in aur printr-o simpla atingere i-a transformat in Midas, iar Midas si-a pierdut copilul. Desigur, toata povestea este o metafora. Cine are minte, o va intelege. Niciodata banii castigati prin metode indoielnice nu aduc fericirea. Pentru scurt timp, te vor face sa te simti atotputernic, te vor face sa simti ca intreaga lume e la picioarele tale, ca poti strivi pe oricine intr-un pumn, daca ai acei bani.

In realitate, banii nemunciti, banii insangerati aduc numai nenorociri. Ati avut doi copii dar i-ati transformat intr-o gramada de aur, fara valoare reala.

Se zice ca ati castigat. Cainii au fost masacrati, au murit in chinuri. Voi ati scapat de acuzatiile de neglijenta, iar afacerile cu PMB au fost protejate prin aceasta mascarada. Cine sa mai investigheze afacerile unei familii “indurerate”?

Dar, chiar ati castigat? Chiar simtiti asta? Chiar sunteti fericiti? Cum va simtiti cand la marginea mormantului lui Ionut vi se plimba prin fata ochilor acele contracte cu PMB? Chiar credeti ca nu s-au platit? Nu ati invatat nimic pentru ca nu sunteti in stare sa simtiti nimic. Pentru ca nu sunteti oameni. Pentru ca tot ce atingeti moare.

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Legenda regelui Midas si familia Anghel

  1. DODO says:

    Moarte au vrut, de asta vor avea parte. Nu le vor ajunge banii de medicamente fara leac si jerbe. Fericirea va dura cat a durat si durerea, adica 0.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s