Cine sunt toti vinovatii in cazul mortilor din clubul Colectiv. Intrebarea care nu i-a fost adresata lui Piedone

Daca iei legea la puricat, clubul Colectiv NU trebuia sa primeasca aviz de functionare. Cine sunt cel putin vinovati moral in cazul mortilor?

 1. In primul rand este proprietarul clubului pentru ca a decis sa nu respecte legea in ceea ce priveste prevederile legislatiei in domeniul situatiilor de urgenta si a securitatii si sanatatii in munca, punand astfel in pericol atat viata publicului, cat si viata angajatilor.
 2. In al doilea rand, vinovata este primaria care le-a dat autorizatie de functionare fara sa verifice existenta unui aviz din partea ISU. Normele interne nu tin loc de legi, iar legea bate orice norma interna. Daca in Bucuresti e o practica normala sa se dea autorizatii fara avizul ISU, iata ca in tara autorizatia de functionare nu se ia fara avizul ISU!
 3. In al treilea rand, nu stiu ce controale au avut, daca ITM-ul le-a batut vreodata la usa sau nu, dar daca au facut-o si au ignorat prevederile legii securitatii si sanatatii in munca, in privinta careia au competenta de verificare, este nu grav, dar si criminal.
 4. In al patrulea rand Politia locala care a facut controale se pare, dar nu a observat nimic in neregula acolo. Normal ei observa doar cand hingherii care comit ilegalitati si pe care ii protejeaza, sunt deranjati de OAMENI! Sunt prea ocupati politistii locali cu hingheritul pentru a-si face treaba cum trebuie, nu e asa domnilor?
 5. ISU care ar fi trebuit sa faca controale la cluburi, baruri etc. De ce nu au facut acest lucru? Nu se stie…
 6. Toti cei care au facut controale in acel club si au inchis ochii la gravele incalcari ale legislatiei privind securitatea si sanatatea publicului si a lucratorilor de acolo, cei care au intors privirea in alta parte cand au vazut ca nu exista doua iesiri pentru evacuarea in caz de situatii de urgenta, ca nu exista un sistem de stingere a incendiului, ca buretele de pe pereti nu este ignifugat si asta intr-un local in care exista oricand un pericol iminent de incendiu. Si da, asta este reglementata si de legea privind securitatea si sanatatea in munca.
 7. NOI TOTI, care inchidem ochii ori de cate ori o lege este incalcata de alesi, cand un infractor este protejat de politie, procurori, judecatori, ori de cate ori un criminal de animale este ales si se crede stapan pe viata, ori de cate ori punem stampila pe cate un psihopat care se lauda cu cati caini a ucis sau cate animale a vanat. Pentru ca asa cum stim cu totii, cine ucide azi un caine, maine va ucide un om. La fel de usor, fara sa-l mustre constiinta, fara sa-i pese de suferinta oamenilor. Asta am spus, cand am zis ca totul se plateste, ca pacatele ne atarna de gat si ne cocoseaza, la asta faceam referire cand v-am zis ca cei care au murit in club au platit pacatele tuturor celor care au inchis ochii la suferinta celor care nu se pot apara.

Toti jurnalistii l-au intrebat pe Piedone daca are pe constiinta viata celor morti in club. Nimeni nu l-a intrebat, insa, daca are constiinta acest individ care scuipa pe viata ori de cate ori ia cate o decizie criminala. Acum doi ani au fost cainii, ieri au fost 27 de tineri si cine stie cati vor mai fi pana la finalul saptamanii. Mai asteptam ziua de maine, sa mai numaram si alti morti?

Atata timp cat bestiile cu chip uman vor conduce aceasta tara, numarul de morti va fi in crestere si pacatele acestea noi toti le vom plati, atat cei care au invocat moartea, cat si cei care, tacit, am acceptat-o. De fiecare data cand ii veti multumi unui criminal pentru faptele comise, veti condamna la moarte un om nevinovat. Si da, acel om nevinovat poate fi copilul oricaruia dintre noi sau chiar unul dintre noi. Cand nu ai loc de viata, prieten iti devine moartea.

Lasati ipocrizia la o parte si acceptati adevarul. O data moartea dezlantuita, nici dracu nu o mai opreste…

Ori de cate ori se intampla o tragedie, in minte imi suna cuvintele acelui politist local care proteja infractorii de hingheri catre militantii pentru viata: “Va iau si va omor pe toti!”

Advertisements

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Cine sunt toti vinovatii in cazul mortilor din clubul Colectiv. Intrebarea care nu i-a fost adresata lui Piedone

 1. Doina says:

  Cand se gasesc unii sa vorbeasca de “scenarii puse la cale”, in cazul tragediei de la COLECTIV, ma gandesc cati sunt manipulatori – cu anumite interese-; cati sunt lipsiti de o elementara gandire- si prada manipularii; cati sunt “conspirationisti” sau paranoici- din “felul lor de=a fi”….
  PENTRU CA:
  ORICE cladire/ incapere cu orice functiune, pentru a avea aviz pentru construire sau aprobare pentru functionare, trebuie sa indeplineasca anumite conditii OBLIGATORII (NORME), pentru ca, in cazul in care APARE UN INCENDIU (!!!), oamenii sa se poata salava, CHIAR DACA cladirea / incaperea arde!

  – In functie de suprafata si destinatie: un ANUMIT numar MAXIM de persoane admise;
  – In functie de destinatie si de numarul maxim de persoane admise , sa existe suficiente CAI DE EVACUARE a oamenilor (in niciun caz, una singura!)
  – Materialele folosite – mai ales la finisaje- sa fie IGNIFUGATE sau REZISTENTE LA FOC (30 de minute, o ora, o ora si jumatate)
  – Sa existe cai / trape pentru EVACUAREA FUMULUI …
  – Sa existe HIDRANTI de incendiu.
  – Sa existe stingatoare….
  – ………………………

  Indeplinindu-se aceste conditii, CHIAR DACA apare un incendiu (accidental sau intentionat, de la orice, inclusiv un circuit eclectric)…OAMENII ISI POT SALVA VIETILE!

  Inteleg ca la clubul “COLECTIV”, NU NUMAI ca nu au fost indeplinite aceste conditii…dar a fost CHIAR PE DOS:

  – Numarul de persoane prezente era peste cel care era admis.
  – Nu exista decat o singura cale de evacuare…
  – Materialele folosite NU erau nici ignifugate, nici rezistente la foc (un oarecare interval de timp), ci erau usor INFLAMABILE, iar arderea lor, producea gaze toxice.
  – NU existau trape de evacuare a fumului…
  – …etc

  DECI: DESPRE CE VORBIM?!!!???
  Mai exista NORME in tara aceasta?!……

  ……sau “exista” numai “scenarii puse la cale”, dupa care sa ascundem lucrul care “merge si asa”?….si sa se SPECULEZE, pentru anumite INTERESE ?!

  (Gunoiul ascuns sub pres, ramane acolo…si incepe sa puta)….

  Daca vom continu sa dam vina pe….”scenarii criminale” (sau sa-i credem pe cei care propaga astfel de idei TOXICE)……vom ramane ca si pana acum; adica cu “lasa ca merge si asa”…..(ca, la o adica, mai scoatem un “scenariu”).
  ………………….

  Ca sa nu mai spun ca, la ora actuala, majoritatea cladirilor care adapostesc functiuni ca: teatre, cinematografe, cluburi, magazine, restaurante…etc…NU indeplinesc normele care se impun. OARE TOATE sunt obiectul unor…”scenarii puse la cale”….sau sunt rezultatele lucrului care “merge si asa”?
  Intr-o situatie dezastruoasa sunt si cladirile cu grad seismic ridicat (cu “bulina rosie”), care sunt lasate “asa”- fara o legislatie care sa duca la OBLIGATIVITATEA consolidarii lor. NU este usor, DAR, in cazul unui cutremur mare, va fi un DEZASTRU… Din cate guverne s-au perindat la conducere…NICIUNUL nu a avut pe agenda aceasta problema ca PRIORITATE…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s