Carmen Arsene (FNPA) – PITESTI: Primul targ de animale unde s-a interzis comercializarea animalelor!

PITESTI: Primul targ de animale unde s-a interzis comercializarea animalelor!

Targurile de animale sunt cunoscute in toata tara in special prin maltratarea cailor de catre samsari pentru a le demonstra posibililor cumparatori cat de puternica si bine „formata” este „marfa” lor.

A fost si cazul targului saptamanal din Pitesti care a fost adus in aprilie in atentia FNPA si prezentat mass mediei.

http://www.antena3.ro/romania/imagini-socante-cruzime-fara-margini-la-targul-de-animale-de-langa-pitesti-250177.html

http://www.argestv.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=12239:cai-batuti-crunt-la-targul-saptamanl&catid=1:stiri&Itemid=8

 

In urma materialului filmat primit am sesizat DSVSA Arges si Politia municipiului Pitesti in care am expus intreaga situatie din targul saptamanal Pitesti, cai supusi unor cruzimi extreme si alte animale de interes economic care sunt tinute si manipulate in mod traumatizant de mai multa vreme.

O echipa formata din inspectori DSVSA Arges si Politie au efectuat un control in targul saptamanal.

Prin adresa nr. 30/28.04.2014, DSVSA ne informeaza ca A DISPUS INTERZICEREA ACTIVITATII PRIVIND COMERCIALIZAREA ANIMALELOR VII si ca totodata tinand cont de gravitatea faptelor sesizate de FNPA a extins activitatea de supraveghere sanitara veterinara la toate targurile de animale din judetul Arges.

Cu toate ca in mod normal asemenea targuri ar fi trebuit inchise de multa vreme de catre DSVSAuri si Primarii (in jurisdictia carora intra), ce cunosc situatia, doar interventiile constante ale ONGurilor, ale publicului si presiunea mediatica pot conduce la intrarea in normalitate si legalitate.

Targul saptamanal Pitesti devine astfel primul targ de animale din Romania in care s-a interzis chiar vanzarea animalelor!

 

Toate cele bune

Carmen ARSENE

About xnici

Om normal la minte si la suflet
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Carmen Arsene (FNPA) – PITESTI: Primul targ de animale unde s-a interzis comercializarea animalelor!

  1. Din cite vad eu, majoritatea sint “colorados” de Romanistan. Ceea ce nu inseamna ca nu sint si romanasi printre ei, evident….

    • xnici says:

      Acum un an am avut o surpriza placuta cand o tiganca pieptana un maidanez grasunel, sterilizat. De ce facea asta? Pentru ca ii pazea si avea grija de ei si asa se revansa fata de el. Romanii sunt mai tigani decat tiganii.

Leave a comment